انتشار کتاب مشترک دانشگاه تهران و اشپرینگر
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، کتاب «
پلت چوبی به عنوان منبع انرژی تجدیدپذیر: از تولید تا مصرف
»، تالیف دکتر ابوعلی گلزاری، دانشآموخته دانشگاه تهران،
دکتر محمدعلی عبدلی
، استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، مهندس اشکان حسینی از دانشگاه پلیتکنیک میلان و مهندس پوریا صادقی از دانشگاه نیویورک در ۳۰ می ۲۰۱۸ منتشر شد.
پلت تولید شده از منابع زیست توده، یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که به وسیله فشردهسازی ضایعات کشاورزی و چوبی تولید میشود. مقدار رطوبت پایین، ارزش حرارتی بالا، حمل و نقل و انبارداری آسانتر و کاهش زائدات و پسماندهای زیستتوده، میتواند با کارایی احتراق بسیار بالایی نسبت به سوختهای زیستتوده دیگر سوزانده شود و منبعی تجدیدپذیر برای تولید انرژی باشد. در سال اخیر حدود ۳۰ میلیون تن پلت از مواد زیستتوده در دنیا تولید شده و کشور چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ میلیون تن پلت زیستتوده را جایگزین ۱۵ میلیون تن زغالسنگ کند که این سرمایهگذاریها حاکی از آینده مطلوب این محصول زیستتودهای است.
در کتاب چاپ شده با نگاه جامع و مبسوط به این محصول ارزشمند از زیستتوده، در ۹ فصل به بررسی منابع زیستتوده لیگنوسلولزی و انواع آن، خواص مواد لیگنوسلولزی و پلت چوبی، انواع روشهای فشردهسازی، فرایندهای تولید پلت، پارامترهای تاثیرگذار بر کیفیت محصول تولیدی، تعیین مشخصات و استانداردهای پلت چوبی تولید شده، احتراق و استفاده از آن و همچنین انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید پلت چوبی تشریح شده است.
این کتاب، که در سه ماه بعد از انتشار حدود ۶۵۰ بار دانلود و فروش رفته، اثری جامع برای دوستداران محیط زیست و انرژی است.