عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

رونمایی از چهار محصول دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در فایروال وب اشتراکی که توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تولید شده است، برنامه‌های کاربردی تحت وب با استقرار در کنار کارگزارهای وب یک سازمان و تمرکز بر روی ترافیک وب، حملات تحت وب را تشخیص داده و مانع از نفوذ هکرها به وب‌سایت‌ها می‌شود.
این نوع دیواره آتش با تمرکز بر پیام‌های ارسالی در لایه کاربرد شبکه و پروتکل‌های مربوط به وب، حملاتی را که از دید فایروال‌های عادی و سیستم‌های تشخیص نفوذ در لایه‌های پایین‌تر پنهان می‌مانند، تشخیص داده و عکس‌العمل مناسبی را در برابر آن‌ها اتخاذ می‌کند.
نُهام سامانه دیگری بود که رونمایی شد؛ این سامانه، رای‌گیری الکترونیکِ امن راه دور بر اساس پیشرفته‌ترین پروتکل‌های رمزنگاری و امنیتی را فراهم می‌کند، همچنین پروتکل‌های امن به کار گرفته شده در نهام، علاوه بر افزودن ویژگی‌های کاربردی به فرآیند رای‌گیری سنتی، نهایت امنیت و اعتماد را برای رای‌دهندگان فراهم می‌آورد.
تامین محرمانگی آرا و وارسی‌پذیر بودن مراحل مختلف رای‌گیری از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های امنیتی نهام هستند.
صاپست دیگر محصول رونمایی شده توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ این فناوری نوین، مبتنی بر رمز داده‌هاست که یک کد را جایگزین آدرس و نشانی مرسوم کرده و سپس، متقاضی تا پایان عمر، تنها از یک کد به عنوان نشانی استفاده خواهد کرد و معضل تغییر آدرس برای همیشه برطرف و تمام مرسولات پستی در آخرین نقطه‌ای که متقاضی حضور دارد، به وی تحویل داده خواهد شد.
همچنین در مواقع دلخواه، استفاده‌کنندگان می‌توانند آدرس خود را پنهان کرده و کد صاپست را جایگزین آن کنند.
سامانه تحلیل رفتاری ترافیک (NBA) که با شناخت رفتار ترافیک شبکه در سطح عمیق (DPI)، رفتارهای غیرطبیعی رخ داده در شبکه (مثل حملات جدید) را تشخیص داده و هشدار می‌دهد، دیگر محصولی است که توسط وزیر ارتباطات رونمایی شد.
شناسایی حملات ناشناخته (zero-day) در ستون فقرات شبکه با کمترین هزینه، ایجاد امکانات لازم برای تطابق‌سنجی فعالیت کاربران با استانداردهای امنیتی در سطح لایه کاربرد، تولید نشانه‌های ترافیکی ارزشمند جهت جرم‌شناسی، شناسایی حملات مانای پیشرفته (APT) با مجمتع‌سازی با SIEM ها جهت ایجاد SOC مدرن و ارائه امکانات لازم به تحلیلگران جهت ایجاد چرخه‌ی شکار تهدیدات (Threat Hunting) از جمله قابلیت‌های این سامانه است.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷