نشست هیات رئیسه دانشگاه گیلان با نماینده ولی فقیه در استان گیلان
هیات رئیسه دانشگاه گیلان به همراه مسوولان نهادهای نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای گیلان با ایت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان گیلان دیدار کردند.
آیتالله رسول فلاحتی در دیدار با روسای دانشگاهها اظهار کرد: از ۷ هزار سال گذشته ایران بهویژه گیلان مهد دانش و تمدن بود.وی به تحولات فکری در آسیای میانه از سال ۱۹۱۷ اشاره کرد و افزود: گیلان مهد ورود فرهنگیهای مختلف شد اما مردم این منطقه در عرصه دین استقامت کردند.امام جمعه رشت، مردم گیلان را ولایتمدار خواند و بیان کرد: از هزار سال گذشته عالمان دین مانند سلار دیلمی در گیلان حضور داشتند و این استان مرکز دانش بود و اکنون نیز اینگونه است.
آیتالله فلاحتی با انتقاد از بیتوجهی به نیروهای توانمند گیلانی در عرصههای کلان مدیریتی کشور، تصریح کرد: توانمندی بسیاری از گیلانیها در حد تصدی وزارت است.وی به نبود صنعت گسترده در گیلان اشاره کرد و گفت: به بهانه اینکه گیلان در شرایط جلگهای قرار گرفته، بسیاری از صنایع در استان مستقر نشده است.
نماینده ولی فقیه در گیلان، خواستار مطالبهگری نخبگان و اندیشهورزان گیلانی در عرصههای مختلف شد و اظهار کرد: بیتوجهی به گیلان توجیه علمی و عرفی ندارد.
آیتالله فلاحتی با اشاره به اینکه اسلام نگاه ارزشمندی به دانش و عالمان دارد، خاطرنشان کرد: در اسلام توجه به دانش تأکید بسیار شده اما این امر برای بسیاری از مردم مغفول مانده است.وی به عرصههای علمی در جامعه ایرانی پس از اسلام اشاره کرد و یادآور شد: دانش با دو هدف علمی کردن جامعه و تمدنسازی علمی در جامعه ایرانی آمده است.
وی با تأکید براینکه دانشگاههای ما باید درصدد تمدنسازی باشند، متذکر شد: دانشجویان در تمام عرصهها باید از کرامت انسانی برخوردار باشند.
نماینده ولی فقیه در گیلان به در اختیار گرفتن دانش توسط قدرتهای سلطهگر اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران نمیخواهد علم در اختیار قدرتهای سلطهگر باشد و این بزرگترین هدف ما است.
آیتالله فلاحتی با اشاره به آغاز بازگشایی مدارس و دانشگاهها، بیان کرد: جوانان امانت مردم نزد مسوولان هستند و اگر امروز رسالت خود را به خوبی انجام دهیم در آینده از ما به نیکویی یاد میکنند.
وی، مدرکگرایی را از معضلات جامعه دانست و تصریح کرد: بسیاری از رشتههای دانشگاهی تنها در فارغالتحصیلان توقع ایجاد میکند.
امام جمعه رشت با بیان اینکه جامعه نیاز به دانش و اخلاق دارد، خاطرنشان کرد: اگر اخلاق در رأس دانش نباشد این دانش ویرانگر میشود بنابراین جامعه دینی باید دانش را آمیخته با دین کند و این امر نیازمند تلاش جهادی است.
آیتالله فلاحتی اضافه کرد: اگر روحیه جهادی نداشته باشیم نمیتوانیم دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنیم.ی ادامه داد: اگر دانشجو سیاست را نفهمد با مشکل مواجه میشود اما دانشجو نباید سیاستزده و سیاستباز شود و در این زمینه اخلاق فهم سیاسی به دانشجو میدهد.
نماینده ولی فقیه در گیلان، توجه دانشگاهها به پارکهای علم و فناوری را ارزشمند توصیف کرد و یادآور شد: به بخشهای دانشبنیان باید توجه ویژه شود.
آیتالله فلاحتی با بیان اینکه به استاندار محترم و تمام مسوولان استانی بیان کردم در اکثر تصمیمگیریهای کلان به دانشگاهیان، روسای دانشگاهها و اعضای هیئتهای علمی دانشگاهها توجه داشته باشند، تصریح کرد: دانشگاهیان در عرصههای زیستمحیطی، جنگل، دریا، ساحل، زمین، رودخانهها و آب صاحبنظر هستند.
وی، خواستار حضور استاندار در جلسه با روسای دانشگاههای گیلان شد و بیان کرد: بعضی از مسوولان استانی بهویژه استاندار که مجری برنامههای دولت است باید در جلسه با دانشگاهیان حضور پیدا کنند و مطالبات اندیشمندان گیلان را بشنوند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر بصیری مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان گیلان هم در این نشست ضمن تسلیت ایام محرم، از ارتباط موثر و حضور نماینده ولی فقیه در استان در دانشگاه ها تقدیر کرد و خواهان تشکیل این جلسه ها در هر ترم تحصیلی شد.
دکتر بصیری با اشاره به سخنان امام راحل و رهبر انقلاب با محوریت دانشگاه ها توجه به توسعه ناموزون و کمی دانشگاه ها و توجه به توسعه کیفی آن ها، ایجاد روح جهادی و انقلابی در دانشگاه ها، توجه به اسناد بالا دستی در حوزه ها دینی اسلامی و فرهنگی و اهتمام بیشتر به کرسی های ازاد اندیشی در حوزه اساتید و دانشجویان را مهم دانست.
حل معضلات جامعه در حوزه ها مختلف توسط دانشگاه ها و استفاده از تجربه اساتید موفق دانشگاه ها، اهتمام به علوم انسانی و اسلامی، توجه به مطالبه گری و ارتباط صمیمانه با زیر مجموعه ها در دانشگاه ها از دیگر محورهای صحبت های مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان در این نشست بود.
دکتر سید ضیاالدین میر حسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان هم در این نشست به ارائه گزارشی از ظرفیت های دانشگاه در حوزه های مختلف پرداخت و گفت: دانشگاه گیلان با توجه به اسناد بالا دستی برنامه راهبردی برای خود تدوین کرده و بر مبنای آن نیز یک برنامه عملیاتی تدوین کرده که تلاش بر این است که این برنامه عملیاتی اجرایی گردد تا در چند محور اساسی تولید کمی و کیفی علم ، اثر گذاری در جامعه و حرکت به سوی یک دانشگاه کار آفرین و توسعه روابط بین المللی جز دانشگاه های برتر در کشور باشد.
دکتر میرحسینی در ادامه با بیان اینکه وظیفه مدیریت دانشگاه این است که بر اساس اصل عدالت و گفت و گو محوری بتواند زمینه را برای فعالیت گرایش های فرهنگی ،سیاسی و علمی موجود فراهم کند تا بتوانند آن ها فعالیت های خود را داشته باشند که برگزاری کرسی های نظریه پردازی ویژه اعضای هیات علمی ،کرسی های آزاد اندیشی در سطح دانشگاه ، تریبون آزاد های نقد و نظریه ، نشست های فرهنگی نمونه ای از این فعالیت ها می باشد.
شایان ذکر است در این نشست نمایندگان دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه های استان نیز به بیان نظرهای خود پرداختند.