انعقاد تفاهم نامه احداث بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی کودکان در منطقه ۱۸ تهران توسط موسسه خیریه شمس مطهر خاوران
در نشستی که به این منظور بعدازظهر یکشنبه یکم مهرماه ۹۷ در سالن شورا تشکیل شد، دکتر بیگلر معاون توسعه دانشگاه، ضمن قدردانی از اقدام خداپسندانه خانواده مطهری در مشارکت این پروژه گفت: ایشان طی بازدیدهایی که از مرکز طبی کودکان داشتند، از نزدیک در جریان مشکلات این بیمارستان قرار گرفتند و تصمیم گرفتند در زمینی که در منطقه ۱۸ برای دانشگاه خریداری شده، شعبه دوم مرکز طبی کودکان را با ظرفیت ۲۵۰ تخت تاسیس کنند.
وی مدت زمان ساخت این پروژه را ۲سال و نیم برآورد کرد و گفت: دانشگاه نیز با حمایت وزارت بهداشت، مسئولیت تجهیز و تامین نیروی انسانی بیمارستان را برعهده دارد.
دکتر بیگلر بر تسریع فرآیند کار تاکید کرد و گفت: پس از تکمیل مدارک مورد نیاز و تایید مهندس فیاض شهردار محترم منطقه ۱۸ اقدامات لازم برای شروع پروژه صورت می گیرد.
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، با بیان اینکه دانشگاه با حداکثر تلاش خود از پیش برد این پروژه حمایت می کند افزود: در مدتی که مسئولیت دانشگاه را برعهده داریم کمک می کنیم این کار خیر به انجام برسد.
وی با اشاره به ضرورت ساخت بیمارستان کودکان گفت: مظلومیت اطفال در بیماری ها از بیماران گروه های سنی دیگر بیشتر است و این بیمارستان نیز از نیازهای جدی کشور محسوب می شود. امیدواریم از فرصت همکاری که بین دانشگاه، شهرداری و خانواده محترم مطهری فراهم شده حداکثر استفاده را ببریم.
رییس دانشگاه با بیان اینکه افراد به این مسئولیت ها می آیند و می روند، آنچه باقی می ماند خدمتی است که ارایه می شود افزود: ۲۱سال از عمر مسئولیتم به عنوان رییس بیمارستان های مختلف می گذرد و معتقدم تنها چیزی که از این سال ها برایم باقی می ماند همین خدمت خالص و ناب در بیمارستان است. چون بیمارستان محلی است که به طور مستقیم به بیماران و نیازمندان خدمت ارایه می شود.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به تجربه اداره موفق مرکز قلب افزود: اکنون که از اداره مستقیم بیمارستان محروم شده ام، خوشحالم که دوباره در نیت خیر شما سهیم می شوم.
در ادامه دکتر بدو رییس مرکز طبی کودکان به بیان نیاز شهر تهران و مرکز طبی کودکان به تاسیس بیمارستان جدید پرداخت و گفت: ۳۰ سال پیش ۱۱ بیمارستان اطفال در شهر تهران ارایه خدمت می کردند که در این سال ها باوجود افزایش جمعیت این شهر، تعداد بیمارستان ها کاهش یافته است و اکنون ۶ بیمارستان کودکان فعالیت دارند.
وی با اشاره به گستره فعالیت های مرکز طبی کودکان گفت: این مرکز با ۳۶۵ تخت، خدمات تخصصی و پیشرفته کودکان شهر تهران و کشور را ارایه می دهد و ضریب اشغال تخت های آن بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد است.
دکتر بدو ظرفیت اورژانس مرکز طبی را ۲۵ تخت برشمرد که درحال حاضر ۶۰ بیمار اورژانسی به آن مراجعه کرده اند و افزود: تعداد تخت های مراقبت ویژه کل کشور ۲۵۰ تخت است که ۷۰ تخت آن در مرکز طبی کودکان است و این بیمارستان نیاز به مرکز دومی دارد که بتوان بخشی از خدمات تخصصی و پیشرفته خود را به آن منتقل کند.
پس از آن مهندس فیاض شهردار منطقه ۱۸ ضمن اعلام آمادگی شهرداری در حمایت از این پروژه گفت: خوشحالیم که در این شرایط اقتصادی هنوز هم افراد خیری هستند که قلبشان برای مردم کشور و بیماران می تپد.
وی منطقه ۱۸ تهران را یکی از مناطق محروم عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینه های زندگی در تهران، جمعیت حاشیه شهر بیشتر می شود و نیاز به ساخت بیمارستان اطفال در این بخش اهمیت بیشتری می یابد.
شهردار منطقه ۱۸بر تسهیل فرآیندهای کاری تاکید کرد و گفت: شهرداری آمادگی کامل دارد که در کنار شما از پیش برد این پروژه حمایت کند.
چترروز مدیر مالی دانشگاه نیز ضمن قدردانی از حمایت خانواده مطهری گفت: ساخت این پروژه در زمینی که هنوز هیچ عملیات عمرانی در آن انجام نشده اهمیت بسزایی دارد و از نیت خیر ایشان تشکر کرد.
در ادامه، محمد مطهری نماینده موسسه خیریه، با بیان اینکه، به یاد مرحوم پدرمان تصمیم به ساخت این بیمارستان گرفتیم افزود: انگیزه ساخت این بیمارستان به دو سال و نیم پیش بر می گردد. کارخانه نساجی مرحوم پدر در بافت مسکونی منطقه ۱۵ واقع شده بود که باید تغییر کاربری می داد، ما هم تصمیم گرفتیم در انجا بیمارستانی را احداث کنیم که امکانش فراهم نشد و به جای آن، این بیمارستان را در منطقه ۱۸ می سازیم.
وی افزود: در بازدیدی که از مرکز طبی کودکان داشتیم با مشکلات این مرکز آشنا شدیم و با وجود تلاش های خانم چترروز مصمم شدیم این بیمارستان ساخته شود.
در ادامه نشست، مهندس نیازمند و مهندس مکری به تشریح مسائل فنی پروژه پرداختند و مذاکرات مربوط به نحوه همکاری های دانشگاه، شهرداری و خانواده مطهری صورت گرفت.
در پایان نیز تفاهم نامه ای بین رییس دانشگاه و خانواده نیکوکار مطهری به امضا رسید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی