عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

در نشست بررسی روش های تعامل و همکاری بین تحقیقات علوم باغبانی و بخش اجرا، بر لزوم همگرایی راهبردها تاکید شد

در نشست بررسی روش های تعامل و همکاری بین تحقیقات علوم باغبانی و  بخش اجرا، بر لزوم همگرایی راهبردها تاکید شد

نشست بررسی روش های تعامل و همکاری بین تحقیقات علوم باغبانی و  بخش اجرا

با حضور دکتر کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی ، دکتر لطیفیان مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی، دکتر قائمیان معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات، دکتر داراب حسنی رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی و جمعی از رئیسان موسسه های تحقیقاتی دوشنبه ۲۶ شهریور  سال جاری در سالن اندیشه برگزار شد. این جلسه در اجرای منویات مقام عالی وزارت برای حضور موسسه ها، پژوهشگاه ها و پژوهشکده ها و مراکز ملی در رفع مسایل و مشکلات بخش کشاورزی و با هدف بحث و تبادل نظر به منظور تبیین نیازسنجی و اولویت بندی پروژه های تحقیقاتی حوزه تولیدات باغی با موسسه ها ی تحقیقاتی برگزار شد.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان، ضمن تاکید بر ضرورت تعامل تحقیقات علوم باغبانی با بخش اجرا، از موسسه هایی که هم اکنون دستاورد آماده واگذاری در اختیار دارند خواست اقدام های لازم برای معرفی این پروژه ها به بخش های اجرا، از جمله آموزش و ترویج را پیگیری نمایند. وی با اشاره به ضرورت انسجام در اهداف سازمانی، نگرش و رفتار تحقیقاتی در تعامل با بخش اجرا را نیازمند تغییر دانست. دکتر خاوازی از رئیسان موسسه های تحقیقاتی مادری خواست نسبت به  تدوین دستورالعملی ویژه به منظور ارتقای مشارکت موسسه ها و زیربخش های تحقیقاتی مرتبط با هدف گذاری های معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی اقدام کنند.

مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی تعامل بین دو بخش تحقیقات و اجرا را از تاکیدات مهم وزیر جهادکشاورزی برشمرد وخاطر نشان ساخت هدف از برگزاری این نشست، ارائه نقشه راه برای ایجاد همسویی بین خط مشی تحقیقات و اجرا است. وی با تاکید بر ضرورت تدوین ساز و کار عملیاتی در خصوص چگونگی تعامل بخش تحقیقات و اجرا بیان داشت بخش باغبانی دارای ظرفیت های بی شماری است که ضرورت دارد با تدوین برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و  بلند مدت سیاستگذاری های اجرایی و تحقیقاتی باغبانی کشور در همکاری با یکدیگر تدوین شود.

معاون وزیر در امور باغبانی  هم چنین با تاکید بر ضرورت نقش آفرینی تحقیقات علوم باغبانی در کسب و کارهای نوظهور و رفع محدودیت های علمی فراوان در این رشته، ضرورت توجه ویژه به موسسه تحقیقات علوم باغبانی را از سوی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد.

دکتر لطیفیان مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با ارائه گزارشی از طرح های معاونت باغبانی در سند ملی توسعه بخش کشاورزی، ضرورت تدوین پروژه های تحقیقاتی علوم باغبانی را با در نظرگرفتن موضوع تغییر اقلیم در آینده پژوهی بخش کشاورزی یادآورشد. وی با مروری بر قابلیت ها  ومحدویت های بخش باغبانی کشور ، "تامین نهال" را پایه ای ترین نهاده ای در باغبانی دانست که قابلیت سرمایه گذاری قابل توجهی دارد و انتظار می رود موسسه تحقیقات علوم باغبانی برنامه جامعی در این زمینه تدوین نماید.

دکتر حسنی رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی با مروری بر هدف گذاری های تحقیقاتی این موسسه در آینده،  از رئیسان موسسه های تحقیقاتی مادری خواست زمینه های مشارکت موسسه خود را برای ارائه خدمات به تحقیقات علوم باغبانی ارائه نمایند.

در ادامه این جلسه رئیسان موسسه های تحقیقاتی  ضمن بیان دیدگاه های خود در خصوص نحوه همکاری با بخش اجرا، ابراز امیدواری کردند با تقویت مشارکت بین بخش اجرا  و بخش تحقیقات در وزارت جهادکشاورزی بتوان گام موثری در راستای کارآمدی و پاسخگو بودن به نیازهای بخش کشاورزی برداشت.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی