دکتر کریمی: بیمارستان شریعتی از مراکز شاخص کشور در آموزش، پژوهش و درمان است؛ دکتر مهرپور احاطه کاملی نسبت به مسائل بیمارستان دارد و برای رفع آن تلاش میکند
گالری عکس
در این نشست که ۲۵ شهریور ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی ضمن تشکر از هیات رییسه دانشگاه که فرصتی را برای طرح مسائل و چالشهای این بیمارستان اختصاص دادند، گزارش جامعی از عملکرد بیمارستان شریعتی ارائه داد.
وی با اشاره به تاریخچه تاسیس بیمارستان شریعتی و سیر تحولات آن گفت: بیمارستان شریعتی با ۵۲۰ تخت فعال و ۳۹ بخش بستری، قطب علمی کشور در ۷ رشته فوق تخصصی و پاسخگوی بیماران بسیاری است.
دکتر مهرپور با اشاره به فعالیتهای شاخص این بیمارستان در حوزه آموزش که مرهون تلاش اساتید برجسته بیمارستان است گفت: جهش فعالیتهای آموزشی بیمارستان شریعتی از زمان معاونت دکتر سهراب پور آغاز شد و اکنون دکتر فاتحی با جدیت برنامههای این حوزه را پیگیری میکند.
وی افزود: حدود ۸۰ فلوشیپ، ۴۶۰ رزیدنت، حدود ۱۰۰ انترن و ۲۵۰ دانشجو در بیمارستان شریعتی فعالیت آموزشی دارند.
رییس بیمارستان شریعتی با اشاره به تنوع درمانگاههای سرپایی با ۳۴ رشته تخصصی و فوق تخصصی گفت: امیدواریم با تکمیل پروژه کلینیک ویژه، درمانگاههای پراکنده بیمارستان، در این ساختمان تجمیع شوند.
دکتر مهرپور از تکمیل پروژههای بیمارستان شریعتی تا پایان امسال خبر داد و گفت: مراحل ساخت پروژه جنب اورژانس بیمارستان شریعتی در ۸ طبقه درمانی و کلینیک ویژه بهسرعت در حال انجام است و پیشبینی میکنیم با حمایتهای وزارت بهداشت و دانشگاه تا پایان امسال این دو ساختمان راهاندازی شود.
وی با اشاره به اصلاح ساختار و فرایندهای اورژانس بیمارستان شریعتی افزود: بسیاری از مداخلات انجامشده در راستای پاسخ به نیازهای بیماران است. برای نمونه، اصلاح ساختار و فرآیندهای اورژانس جز اولویتهای بیمارستان قرار دارد.
رییس بیمارستان شریعتی میانگین ماهیانه مراجعه به اورژانس را بیش از سه هزار و ۵۰۰ مورد، تعداد بیماران بستری را بیش از هزار و ۸۰۰ مورد، تعداد اعمال جراحی را هزار و ۲۶۰ مورد و پیوند مغز استخوان را ۳۲ مورد برشمرد و گفت: به دلیل تنگناهای تامین دارو و تجهیزات، متاسفانه نمیتوانیم با درخواست اساتید بیمارستان، برای راهاندازی بسیاری از خدمات تشخیصی و درمانی نوین موافقت کنیم و این یکی از چالشهای جدی است که با آن روبرو هستیم.
وی گلوبال بودن هزینه خدمات درمانی مانند پیوند مغز استخوان که با هزینه تمامشده واقعی فاصله زیادی دارد و نیز تحت تاثیر قرار گرفتن آموزش فراگیران دورههای تخصصی و فوق تخصصی به دلیل مسائل مربوط به تامین دارو و تجهیزات را از دیگر چالشهای بیمارستان شریعتی بیان کرد و افزود: باوجود همه محدودیتها تلاش میکنیم مسائل بیمارستان را به حداقل برسانیم.
در ادامه دکتر مهرپور وضعیت نیروی انسانی و دکتر رحمانی معاون پشتیبانی بیمارستان وضعیت مالی بیمارستان را تشریح کردند.
عملکرد مثبت بیمارستان شریعتی و بالا بردن سطح انتظارت
دکتر کریمی رییس دانشگاه پس از ارائه گزارش بیمارستان شریعتی، با ابراز رضایت از عملکرد دکتر مهرپور تصریح کرد، زمانی که تصمیم گرفتم دکتر مهرپور را بهعنوان رییس بیمارستان شریعتی منصوب کنم شاید عدهای خورده میگرفتند که یک جوان ۳۹ ساله چگونه میتواند مشکلات بسیاری را که این بیمارستان با آن مواجه است؛ سامان دهد. اما پس از ارائه گزارش دکتر مهرپور اطمینان پیدا کردم که اعتمادم به ایشان درست بوده است.
وی با یادآوری اینکه من نیز در سال ۱۳۷۲ که مسئولیت بیمارستان شریعتی را پذیرفتم ۳۹ سالم بود و تازه دوره فلوشیپ جراحی قلب را به پایان رسانده بودم افزود: زمانی که دکتر باستان حق، من را به این سمت منصوب کرد، شاید برای آن جوان بودم. البته مشکلات کنونی بیمارستان نسبت به گذشته تفاوت بسیاری دارد و دکتر مهرپور بسیار بهروزتر از آن زمان، این بیمارستان را اداره میکند.
رییس دانشگاه عملکرد تیم مدیریتی بیمارستان شریعتی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بارها تاکید کردهام معاونان آموزشی و پژوهشی بیمارستانها جایگاه بسیار مهمی دارند و باید در این عرصه پرتلاش باشند که خوشبختانه معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان و پشتیبانی بیمارستان شریعتی از این ویژگی برخوردارند.
دکتر کریمی با اشاره به مسائل بیمارستان شریعتی، مدیریت نیروی انسانی را مهم و ضروری دانست و افزود: زمانی که من رییس بیمارستان شریعتی بودم نیروی دفتر پرستاری ۴۴۴ نفر بود درحالیکه امروز تعداد نیروهای آن به ۹۵۰ نفر رسیده است. باید بررسی کرد در این مدت آیا حجم کارها و تعداد تختها زیاد شده است که تعداد نیروها دو برابر افزایش پیداکرده است؟
وی بیمارستان شریعتی را از بیمارستانهای شاخص کشور در آموزش، پژوهش و درمان دانست و گفت: طبیعی است به نسبت شاخص بودن فعالیتهای این بیمارستان، مشکلات آن نیز بیشتر و بزرگتر باشد.
رییس دانشگاه وجود مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدههای متعدد در بیمارستان شریعتی را هم فرصت و هم قابلتامل دانست و گفت: مراکز تحقیقاتی میتوانند آورده خوبی برای بیمارستان داشته باشند و بیمارستان از امکانات خوب آنان استفاده کند؛ اما باید مراقب باشید که در این شرایط هزینه اضافهای به بیمارستان تحمیل نشود. لذا با تعامل موثر با مراکز تحقیقاتی میتوانید کارها را بهخوبی پیش ببرید.
دکتر کریمی بابیان اینکه بازدیدهای انجامشده از بیمارستان شریعتی، نشان میدهد، تلاشهای بسیاری در آن صورت گرفته است افزود: اصلاح ساختار و فرآیند اورژانس، اصلاح محل رفتوآمد بیماران از اورژانس به بخش، جداسازی ورودی بیماران و پرسنل و... قابلتقدیر است.
وی بر جلب رضایت کارکنان و هیات علمی بیمارستان شریعتی تاکید کرد و گفت: اقدامات بیمارستان برای تقویت روحیه کارکنان و اعضای هیات علمی بسیار خوب است اما در اصل روحیه کارکنان و اعضای هیات علمی زمانی تقویت میشود که حقوق آنان بهموقع پرداخت شود.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود خطاب به دکتر مهرپور گفت: با اقداماتی که انجام دادهاید سطح استانداردها و توقعات را بالابردهاید که این کار را برای شما و مسئولان بعدی بیمارستان دشوارتر میکند. هریک از ما فرصت محدودی در مسئولیت خود داریم و باید از آن برای پاسخ به نیاز مردم و جامعه حداکثر استفاده را ببریم.
ارزیابی هیات رییسه از عملکرد بیمارستان شریعتی
سپس هریک از اعضای هیات رییسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود در خصوص عملکرد بیمارستان شریعتی پرداختند. دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه محور گزارش دکتر مهرپور را توجه به همه ذینفعان اعم از کارکنان و بیمار و محیطزیست عنوان کرد و گفت: بیشترین حجم فعالیتهای عمرانی دانشگاه مربوط به بیمارستان شریعتی است. البته طرح جامع بیمارستان نیز در حال آمادهسازی است که این طرح میتواند مبنای اقدامات توسعهای آینده بیمارستان قرار گیرد.
وی با تاکید براینکه باید هماکنون به فکر تجهیز پروژههای عمرانی بیمارستان باشیم افزود: در پروژههای جدید هرگونه تغییر کاربری باعث تحمیل هزینههای بیشتری به سیستم میشود لذا باید از این امر اجتناب کنید.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه نیز از تلاشهای دکتر مهرپور قدردانی کرد و گفت: بیمارستان شریعتی با جدیت مسائل بهداشت محیط را پیگیری میکند و از ۳۲ مورد مسائل بهداشت محیط فقط ۴ مورد در این بیمارستان نیاز به پیگیری بیشتر دارد که دکتر مهرپور نیز در گزارش خود بهعنوان چالشهای بیمارستان به آن اشاره کردند.
دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی، نیز گزارش دکتر مهرپور را نشاندهنده حضور مستمر و موثر ایشان در اورژانس و بخشهای مختلف دانست و پیشنهاد داد: دفتر امور بینالملل بهمنظور راهنمایی فراگیران و مهمانان خارجی در بیمارستان ایجاد شود.
دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، بیمارستان شریعتی را جز بیمارستانهایی دانست که باوجود تعدد مراکز تحقیقاتی، مسائل آنان به ستاد دانشگاه منتقل نشده و بسیاری از محققان با مراجعه به دکتر مهرپور میتوانند مسائل خود را مطرح نمایند.
وی همچنین بر ایجاد دفاتر توسعه پژوهش در بیمارستانها تاکید کرد و گفت: این دفاتر میتوانند فرآیند پرورش پژوهش را در اعضای هیات علمی که جذب مراکز تحقیقاتی نشدهاند، تقویت کند.
حجتالاسلام دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز، بیمارستانهای دانشگاه مانند شریعتی و امام خمینی را آبروی کشور و نظام دانست و افزود: در این بیمارستانها توجه به فرهنگ عمومی بیماران و همراهان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی پیشنهاد داد: فرد مطلعی در ورودی بیمارستان به کار گمارده شود تا در ابتدای ورود بیماران به بیمارستان آنان را راهنمایی کند. اینگونه بسیاری از مسائل بیماران در همان ابتدای ورود برطرف میشود.
دکتر حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه، فعالیتهای فرهنگی بیمارستان شریعتی را قابلتوجه دانست و پیشنهاد داد، با توجه به عملکرد بیمارستان شریعتی در حوزه فرهنگی کارکنان، میتوان از این بیمارستان برای توسعه فعالیت فرهنگی دانشجویان نیز بهره برد.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، یکی از نقاط قوت بیمارستان شریعتی را در کنترل عفونت، توجه به ایمنی بیمار و رسیدگی به وضعیت اورژانس دانست و گفت: نحوه عملکرد بیمارستان شریعتی باعث رضایتمندی بیماران شده است.
دکتر موسوی رییس دفتر بازرسی دانشگاه نیز با اشاره به تعامل خوب بیمارستان شریعتی در پاسخگویی به شکایاتی گفت: بایستی تا جایی که امکان دارد مسائل بیماران و کارکنان در بیمارستان حلوفصل شود و افراد را از همان ابتدا به طرح شکایات ترغیب نکرد.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، مدیریت دکتر مهرپور را توام با جدیت و وقت گذاری و بیمارستان شریعتی را از سرمایههای بزرگ دانشگاه دانست و گفت: این بیمارستان ازنظر آموزشی توفیقات بسیاری را کسب کرده است. در این بیمارستان ارتباط تنگاتنگی بین رزیدنتها و مسئولان برقرار است که میتوانند مسائل خود را بهراحتی در میان بگذارند و اساتید به آنان پاسخ میدهند.
وی با اشاره به پیشبرد پروفشنالیسم در بیمارستانها گفت: بیمارستان شریعتی ازنظر هیات علمی صاحبنظر در تعهد حرفهای بسیار غنی است و با حمایتهای رییس بیمارستان این امر میتواند توسعه بیشتری پیدا کند.
معاون آموزشی دانشگاه، بر تقویت بنیه علمی بخش داخلی بیمارستان شریعتی و تسهیل ورود پژوهشگران به جمعآوری اطلاعات تاکید کرد و گفت: امیدواریم بیمارستان شریعتی اعتباربخشی آموزشی امسال را نیز با موفقیت پشت سربگذارد.
دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه، توجه به منفعت بیمار را اولویت اصلی عملکرد دکتر مهرپور عنوان کرد و گفت: دکتر مهرپور پیشازاین، یکی از اساتید مباحث پروفشنالیسم در دانشگاه بودند. در گزارش امروزشان نیز منفعت بیمار که اصل و گوهر تعهد حرفهای است بهخوبی بچشم میخورد.
وی افزود: برای پیشبرد پروفشنالیسم، علاوه بر همکاری معاونتهای آموزشی و درمان و دانشکده پزشکی، نیاز به حمایت جدی رییس بخش و رییس بیمارستان نیز وجود دارد. اگر بیمارستان شریعتی به کمک دکتر مهرپور بتواند برنامههای پروفشنالیسم را پیش ببرد؛ این زمینه برای عملکرد بیمارستانهای دیگر نیز فراهم میشود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی