برگزاری نشست علمی مشترک ایران و ایتالیا در دانشگاه شیراز
نشست علمی مشترک پیترودلاواله برنامه مشترک بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و ایتالیا ، امروز در دانشگاه شیراز آغاز به کار کرد.
این نشست مشترک علمی دانشگاه شیراز و دانشگاه بولونیا ایتالیا با همکاری پایگاه های میراث جهانی منظر باستان شناسی ساسانی فارس، پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، میراث جهانی باغ ارم و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از ۲۴ تا ۳۱ شهریور ماه در دانشگاه شیراز برگزار می شود.
دکتر علیرضا عسکری ، استاد دانشگاه شیراز و دبیرعلمی همایش اظهار داشت: در این نشست علمی میراث فرهنگی به مثابه ابزار توسعه پایدار با رویکرد علمی مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
دکتر عسکری افزود : در قالب برنامه های این نشست علمی ، راهکارهای جدید توسعه پایدار میراث فرهنگی ، با حضور اساتید دانشگاه و مدیران محوطه های میراث جهانی استان فارس بررسی می شود و از محوطه های باستانی تخت جمشید، فیروزآباد و بیشاپور بازدید صورت خواهد گرفت.
دکتر پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا ، دیگر دبیر علمی این نشست نیز بیان کرد : ۷ نفر از اساتید دانشگاهی ایتالیا برای حضور در نشست علمی مشترک پیترودلاواله در دانشگاه شیراز حضور دارند و طی ۷ روز ، ۶ نشست علمی با ۲۳ سخنرانی در موضوع باستان شناسی، باستان سنجی، تاریخ هنر و بازسازی های مجازی در حوزه میراث فرهنگی با حضور اساتید دانشگاههای شیراز و بولونیا ارایه خواهد شد.
گفتنی است پیترو دلاواله (۱۵۸۶- ۱۶۵۲ میلادی) جهانگرد ایتالیایی بود که به کشورهای ترکیه ، ایران و هند سفر کرد و خاطرات سفرهای خود را در بازدید از کشورهای فوق به رشته تحریر درآورد.
سفر دلاواله به ایران حدود چهارصدسال پیش و از سال ۱۶۱۷ میلادی شروع و شش سال به طول انجامید و با دوران سلطنت شاه عباس صفوی همزمان است. این سفرنامه حاوی اطلاعات مهمی درباره ایران دوره صفوی است.