علوم پایه | دانشگاه ارومیه

ساخت سنتز سوپر جاذب در دانشگاه ارومیه با قدرت جذب ۸۰۰ برابری توسط محققان دانشگاه ارومیه

محققان دانشگاه ارومیه موفق به ساخت سنتز سوپر جاذب با فرمولاسیون جدید شدند که عملکرد آن بسیار چشمگیر بوده و در صنایع مختلفی از جمله پزشکی، کشاورزی و فناوری‌های پیشرفته نساجی قابل استفاده است.

دکتر پیمان نجفی مقدم عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه ارومیه با همراهی دانشجوی دکتری خود محمد بهروزی موفق به ساخت سنتز سوپر جاذب شده اند که عملکرد آن در جهت صرفه جویی در مصرف و ذخیره سازی آب کشاورزی و کاربردهای بهداشتی بسیار مفید و قابل توجه می باشد.

محمد بهروزی در خصوص عملکرد این سنتز گفت: این سنتز می تواند ۸۰۰ برابر وزن اولیه خود، آب را در خود جذب نماید که این جذب از دقیقه نخست آغاز فرایند سنتز شروع می شود و با جاسازی آن در اطراف درختان و مزارع، با مرور زمان آبی را که در خود جذب نموده با توجه به نیاز درخت و محصول به آب، به آن پس می دهد.

همچنین کاربرد این سنتز در صنایع بهداشتی بسیار موثر بوده و نیاز کشور به مواد وارداتی را مرتفع می کند.

این سنتز که برای اولین بار است در ایران و دانشگاه ارومیه تولید می شود موضوع رساله محمد بهروزی دانشجوی دکتری دانشگاه ارومیه بوده و از مواد اولیه طبیعی و بومی ساخته شده و سازگار با محیط زیست می باشد.

دکتر نجفی استاد راهنمای رساله مذکور با اشاره به پذیرش نتایج تحقیقات این سنتز به عنوان مقاله در نشریه کربو هیدرات پلیمرز گفت: این مجله با کیفیت کیو وان بوده و جدیدترین و بهترین نتایج تحقیقاتی را منتشر می کند.

نتایج این تحقیق، دستیابی به سنتز سوپر جاذب با هزینه‌ای پایین و بهره‌گیری از روشی جدید را فراهم کرده است و گزارش آن توسط صدا و سیمای استان تهیه و از رسانه استانی منعکس گردید.