عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

در رساله دکتری دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بررسی شد؛ تغییر و تداوم در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا

در رساله دکتری دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بررسی شد؛
تغییر و تداوم در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا

زهرا باقری در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی واحد تبریز اظهار کرد: «این تحقیق به تغییر و تداوم در سیاست خاورمیانه‏‌ای آمریکا در دوران ریاست جمهوری بوش، اوباما و مقطعی از دوران ترامپ تا سال ۲۰۱۷ می‌‌پردازد.»

وی افزود: «رویکرد ترامپ در سیاست خارجی از واقع‌‌گرایی فاصله زیادی دارد و از بعد سیاست خارجی، ملی‌‌گراست. دیدگاه‌‏های ترامپ نشان می‏‌دهد که وی در مقایسه با دو رئیس جمهور گذشته آمریکا یعنی جرج دبلیو بوش و باراک اوباما، رویکرد متفاوتی را در عرصه بین‌‌المللی مطرح می‏‌کند.»

باقری ادامه داد: «جرج دبلیو بوش بر جنبه ابرقدرتی آمریکا با تاکید بر عناصری مانند یکجانبه‌‌گرایی، حمله پیش‌‏دستانه و حتی تغییر رژیم در منطقه خاورمیانه تاکید داشت، اوباما چندجانبه‌‌گرایی، بهره‌گیری از قدرت هوشمند و کاربرد دیپلماسی را به‌عنوان ابزارهای مهمی برای حفظ رهبری آمریکا در خاورمیانه تلقی می‌‏کرد؛ اما ترامپ با نفی عمده رویکردهای گذشته عملاً به نادیده‌گرفتن مسئولیت‌‏های بین‌المللی آمریکا تاکید داشته و از جمله عنوان می‏‌کند که وی فقط رئیس جمهور آمریکاست و نه رهبر جهان.»

وی گفت: «در این رساله بر همین مبنا به بررسی علل اصلی محوریت خاورمیانه در سیاست خارجی آمریکا با تاکید بر شباهت و تفاوت راهبردهای بوش، اوباما و ترامپ پرداخته شده است.»

به گزارش آنا، حسین دهشیار عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان استاد راهنما و محمد یوسفی جویباری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و سیدمحمد طباطبایی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان استادان مشاور، باقری را در انجام این رساله همراهی کرده‌اند.

داوری این رساله را ایوب کواسمی عضو هیات علمی دانشگاه ملی تبریز و پرویز احدی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بر عهده داشتند. مرتضی محمدزاده عضو هیات علمی واحد تبریز به‌عنوان استاد مدعو در این جلسه حضور داشت.

زهرا باقری با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در رشته روابط بین‌الملل مقطع دکتری شد و توانست با دفاع از رساله‌اش، نام خود را به‌عنوان نخستین دانش‌آموخته دکتری روابط بین‌الملل در دانشگاه‌های شمال‌غرب کشور ثبت کند .