سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه: شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه آماده هرگونه همکاری در امر سلامت مردم است
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، مهندس محمد بازیاری کارگاه آموزشی عوامل موثر بر سلامت با محوریت نظامنامه سلامت در شهرستان گناوه افزود: سند سلامت شهرستان در گناوه بهعنوان اولین در استان بوشهر است و توانسته در استان رتبه برتر را کسب کند.
وی تصریح کرد: همه افرادی که در یک جامعه زندگی میکنند در سلامت و بهداشت افراد جامعه موثرند و باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند و دارای تفکر و دیدگاهی روشن باشند.
این مقام مسئول تصریح کرد: وزارت بهداشت با راهاندازی معاونت اجتماعی همه افرادی را که به نحوی بتوانند در امر بهداشت و سلامت کمک کنند مانند مسئولان ارشد استانها و شهرستانها را به یاری گرفت تا با این اقدام همهکسانی که میتوانند به امر سلامت کمک کنند و موثر باشند در این امر مشارکت کنند.
وی گفت: مجموعه بهداشت و درمان خود را موظف به همکاری میداند و معاونت اجتماعی درخت نوپایی است که همه باید کمک کنند تا بارور شود و به ثمر بنشیند.
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر نیز گفت: برای پایش عدالت در راستای سلامت گامهای هشتگانهای باهم مرتبط هستند که باید برداشته شود.
دکتر عیسی صفوی افزود: شناسایی منابع دادهای شامل ثبت وقایع حیاتی، سرشماری، گروههای اجتماعی، ویژگیهای جمعیت و سلامت، تعیین شاخصهای سلامت و تعیینکنندههای آن، الگوی موجود نابرابریهای اجتماعی در سلامت و تعیینکنندههای آن، روند این الگوها در طول زمان، ایجاد فرآیند جامع و طراحی و تنظیم برنامه راهبردی برای استقرار سیاستی، پایش، تحقیق و ابتکارات در چرخه ازجمله گامهایی است که باید در پایش بیعدالتی در حوزه سلامت برداشته شود.
وی بابیان اینکه شاخصههای ارزیابی سلامت بر ۳ دسته تقسیم میشود، گفت: شاخصهایی که خروجی فعالیتها را اندازهگیری میکنند (میزان پوشش واکسیناسیون)، شاخصهایی که پیامد فعالیت را نشان میدهد (ایمنی ناشی از واکسیناسیون) و اثرات بلندمدت فعالیتها (کاهش مرگومیر ناشی از بیماری و قابلپیشگیری از واکسن) از محورهای سهگانه ارزیابی است.
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر ادامه داد: بر اساس اعلام شورای عالی سلامت امنیت غذایی ۶۲ عامل مرتبط با ضد سلامت شناساییشده که ۱۲ مورد از آنها اساسی و مشترک هستند.
وی بابیان اینکه عدالت در درمان وجود دارد اما در سلامت نداریم گفت: اگر شهرستانهای استان را در حوزه سلامت مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که هر منطقهای دارای مشکلاتی هستند.
دکتر صفوی گفت: موقعیتهای شغلی، فقر، تغذیه نامناسب، بیکاری، تحصیلات اندک، تبعیض اجتماعی، سکونت در محیطهای محروم از عمدهترین عوامل تعیین سلامت و نابرابری در این حوزه است.
وی افزود: برگزاری این کارگاه آموزشی باهدف واکاوی واژه سلامت برگزارشده که امیدواریم شرکتکنندگان بتوانند نهایت استفاده برده و به عموم جامعه انتقال دهند.
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر بیان کرد: شهرستان گناوه بهعنوان اولین تدوینکننده سند نظامنامه مدیریت همهجانبه و برگزارکننده اولین مجمع سلامت برند استان و موفق عمل کرده است.
رییس اندیشکده سلامت شهرستان گناوه نیز با تقدیر از کسانی که در این دوره حضور یافتند گفت: امروز دوره آموزشی عوامل موثر بر سلامت (اس دی اچ) با حضور اعضای سه کمیته سلامت و دکتر عیسی صفوی رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر در گناوه برگزار شد.
دکتر جواد رستمی افزود: برای سال ۹۷ دیدگاه ما بر تشکیل چهار دوره است که امروز اولین دوره آن برگزار شد و برنامه ما این است که بتوانیم علاوه بر اعضای سه کمیته آموزههای خود را در سطح مدارس و دانشگاهها شهرستان رواج دهیم و این دانش آموزان و دانشجویان بتوانند یاور ما در امر سلامت باشند.
وی گفت: در سند تنظیمشده سلامت شهرستان گناوه ۵ اولویت اول فاضلاب، پسماند، سلامت روان، اشتغال و بخش درمان بهعنوان اولویتهای اصلی شهرستان تعریف شد
دکتر رستمی عنوان داشت: ازآنچه که در سند سلامت شهرستان اولویت اول فاضلاب تعریف و تعیین شد، در سال آینده بودجه و اعتبار جهت تکمیل فاضلاب گناوه بر اساس این سند تخصیص خواهد یافت کهان شاالله در سال آینده تامین شود و این مشکل برای همیشه حل شود.
با حضور اعضای کمیتههای سهگانه نظامنامه سلامت، کارگاه آموزشی عوامل موثر بر سلامت در گناوه برگزار شد.
انتهای پیام/ م.ن ۳۰۸۰