عمومی | دانشگاه مازندران

حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تجقیقات و فناوری در دانشگاه مازندران

در آستانه فرارسیدن آغاز سال تحصیلی جدید انجام شد:

حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تجقیقات و فناوری در دانشگاه مازندران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و منابع انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دیدار با رییس دانشگاه و بازدید از پروژه های عمرانی دانشگاه، پیش از ظهر روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ماه وارد دانشگاه مازندران شد .

بر اساس این دیدار و بازدید که بیش از ۶ ساعت به طول انجامید، پس از نشست مشترک هیات رییسه دانشگاه و تنی چند از مدیران دانشگاهی با دکتر نظرپور، فعالیت های در دست اقدام دانشگاه در زمینه ی پروژه های عمرانی، مورد بازدید قرار گرفت.

پروژه های عمرانی و امکاناتی که دانشگاه ها به بخش های خارج از دانشگاه می دهد، بخشی از منابع مهم تامین درآمد دانشگاه است

دکتر محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تجقیقات و فناوری در این نشست با اشاره به این مطلب که کلید واژه عقب ماندگی سنواتی، کلید واژه بسیار خوبی است که دکتر میرنیا در سخنان خود از آن استفاده کردند، گفت: در سال های ۸۴ تا ۹۴ ، اتفاقات بسیار خوبی می توانست در دانشگاه ها رقم بخورد که متاسفانه انجام نشد.

دکتر نظرپور ادامه داد: در بسیاری از دانشگاه های ما تفکیک انجام شده است و بخشی از آن به دانشگاه های صنعتی تبدیل شده است که این امر صدمات زیادی به دانشگاه می زند. ما به دنبال این هستیم که دانشگاه هایی که از یکدیگر جدا شده اند، را زیر یک چتر قرار دهیم و اگر در این مسیر، اعضای هیات علمی، هم افزایی خوبی داشته باشند، بسیار مفید است .

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تاکید بر این نکته که رسالت دانشگاه این است که کسانی را که به دانشگاه وارد می شوند، با فضای متفاوت از گذشته رو به رو کند، افزود: ولی الان شاهد آن هستیم که فضا، بسیار نامناسب است. جمعیت دانشجویی در حال کم شدن است. دانشگاه های بزرگی هم چون دانشگاه مازندران برای اینکه جایگاهش را در رتبه دانشگاه های سطح یک ببیند، نیاز به تلاش همگانی توسط همه اقشار دانشگاه دارد. همه باید دست به دست هم دهیم تا به کلید واژه دکتر میرنیا برسیم که همان جبران عقب ماندگی است.

دکتر نظرپور در ادامه به موضوع نسبت اساتید دانشگاه به جمعیت دانشجویی آن اشاره و اظهار داشت: اگر متناسب با جمعیت دانشجویی، استاد جذب می کردیم بسیاری از این مشکلات پیش نمی آمد. با جمعیت دانشجویی که این دانشگاه دارد، میزان اساتید بسیار کم است. به همین دلیل تلاش هماهنگ زیادی را می طلبد. باید نسبت به بخش اعضای هیات علمی نیز توجه کنیم.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: نکته سوم، درآمد اختصاصی دانشگاه نسبت به درآمد عمومی است. این عدد اکنون چیزی حدود ۱۰ درصد می باشد که نسبت به دانشگاه های دیگر بسیار فاصله دارد. درست است که دانشگاه های بزرگ، خصوصا در تهران مسایل و مشکلات کمتری دارند ولی به نظر می رسد با توانمندی که دکتر میرنیا دارند، دانشگاه مازندران می تواند از درآمد اختصاصی خود بهره خوبی ببرد. باید کاری کرد که علاقه مندی اعضای هیات علمی به فعالیت های پژوهشی افزایش پیدا کند تا درآمد اختصاصی دانشگاه بیشتر و طبق چشم انداز شما، به ۵۰ درصد نیز برسد.

دکتر نظرپور به فقدان امکانات دانشگاه در شهر برای فروش و تکمیل پروژه های نیمه تمام اشاره و خاطرنشان کرد: شما حتما یک برنامه جامع بلند مدت یا میان مدت دارید. ما متناسب با آن چیزی که شما در طرح جامع خود دارید، باید کمک ها را به سمت و سویی ببریم که مشکلات را حل کند. بحث مدیریت سبز، پروژه خیرین، استخر و ... نیز می تواند در این راه بسیار کمک کند. برخی از فضاهای دانشکده ها، این امکان را برای شما فراهم نمی کند. اما بخش سلف را می توان به بخش خصوصی سپر د. همچنین می توان بخشی از درآمدها را از طریق پروژه های عمرانی، دکل های مخابراتی موجود در دانشگاه و امکاناتی که دانشگاه ها به بخش های خارج از دانشگاه می دهد تامین کرد که این مسایل سبب رفت و آمد مالی می شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با تلاش و همتی که دارید، نیازهای فوری دانشگاه مازندران فراهم شود و امید داشته باشیم که در سال های آتی، تمام مشکلات فیزیکی مرتفع شده باشد و همه تلاش دانشگاه برای حل مشکلات فارغ التحصیلان دانشگاه باشد. آنها نیز می توانند به دانشگاه ها در تمام زمینه ها کمک کنند. خوب است که در این جهت نیز قدم های محکمی برداریم.

امیدواریم با عنایت ویژه وزارت علوم، مشکل عقب ماندگی سنواتی دانشگاه مازندران برطرف شده و طی سه چهار سال آینده، ساختار منظمی پیدا کنیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در ابتدای نشست مشترک، دکتر سیدخلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران با بیان خیرمقدم و ابراز خوشحالی از حضور معاون اداری، مالی و منابع انسانی وزارت علوم در دانشگاه گفت: متاسفانه دانشگاه مازندران در طی سال‌های متمادی، اندکی عقب ماندگی سنواتی دارد.

دکتر میرنیا به ساخت و سازهایی که در سال ۱۳۷۷ و در دوره ی اول ریاست ایشان در دانشگاه مازندران انجام شد تاکید کرد و با اشاره به حضور تعداد ۴ رییس دانشگاه پس از وی، به مدت ۱۰ سال طی سال های ۸۴ تا ۹۴ گفت: به طور میانگین هر رییس ۲ سال و نیم در این پست حضور داشتند. بدیهی است که در این مدت کم، به دلیل بی ثباتی مدیریتی نمی شود انتظار تداوم کار و انجام فعالیت های اساسی داشت و به همین دلیل با وجود اعتبارات مالی فراوان، برنامه‌ای که می بایست برنامه ریزی و اجرا می شد، متاسفانه در این مدت چند سال به سرانجام نرسید.

دکتر میرنیا در این خصوص به مصداق هایی نیز اشاره کرد و گفت: برای مثال مجوز دانشکده علوم اقتصادی و اداری در سال ۱۳۸۲ اخذ گردید ولی به دلیل نداشتن ساختمانی مستقل، موقتا در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی مستقر شدند و از آن تاریخ تاکنون، همچنان در این دانشکده حضور دارند. دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز همینطور. موقتا در دانشکده هنر و معماری مستقر هستند تا ساختمان دانشکده مذکور ساخته شود. دانشکده علوم پایه نیز به سه دانشکده‌ی علوم ریاضی، علوم پایه و شیمی تبدیل شده است با همان امکانات سابق. حتی ۱۵ آزمایشگاهی که در دوره حضور قبلی بنده در دانشگاه ساخته شد، تازه در سال گذشته ۱۲ آزمایشگاه آن، مجهز به تجهیزات نصبی شدند.

رییس دانشگاه مازندران سپس به تعمیرات ساختمان ها نیز گریزی زد و گفت: در سال گذشته تعمیرات اساسی تمامی ساختمان های دانشکده ها را انجام دادیم. یرای مثال کل سقف شیروانی دانشکده علوم اقتصادی و اداری و دانشکده علوم انسانی و اجتماعی را بعد از ۲۵ سال تعویض کردیم.

رییس شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عدم کلنگ زنی مجتمع فرهنگی و اجتماعی دانشگاه که نقشه آن در سال ۱۳۸۲ آماده شده بود، گفت: از آن زمان تاکنون، متاسفانه هیچ کاری در این خصوص به انجام نرسیده است.

رییس دانشگاه جامع استان مازندران سپس به دغدغه اش در خصوص رفاهیات دانشگاهیان دانشگاه مازندران اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۸۴ ساخت استخر دانشگاه در زمانی که پول هم داشتیم و از یک میلیارد هزینه ساخت آن، مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان را در اختیار داشتیم، در دستور کار قرار گرفته بود ولی کلنگش توسط وزیر وقت علوم به زمین زده نشد. تا اینکه چند ماه قبل، خودمان مجددا تصمیم گرفتیم تا کلنگ احداث آن را بر زمین بزنیم. این در حالی است که دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران، در ایران جزو دانشکده های مطرح در میان رشته های تربیت بدنی است و متاسفانه از داشتن استخر برای استفاده و آموزش دانشجویان خودش بی بهره است.

مسئول تشکیل اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران در بخش دیگری از سخنانش به کمبودهای آزمایشگاهی دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: آزمایشگاه مرکزی هم از این کمبودها مستثنی نیست. کلنگ آزمایشگاه مرکزی را دو سال پیش بر زمین زدیم و اگر مشکلات گرانی پیش نمی‌آمد تا دو ماه دیگر افتتاح می شد.

دکتر میرنیا با اذعان به مشکلات مالی که دولت با آن دست و پنجه نرم می کند و با اشاره به انتزاع دانشگاه های صنعتی نوشیروانی بابل و علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از دانشگاه مازندران در چند سال قبل ادامه داد: در هر صورت دانشگاه مازندران دارای یک عقب ماندگی سنواتی است. ما می دانیم دولت به شدت دچار مشکلات مالی است، از طرفی با وجود صدمه جدی که از جدا شدن دانشگاه های ساری و بابل، متوجه دانشگاه مازندران شد، با این وجود قصد باز سازی و به سازی خود را داریم. همچنین نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه مازندران ۱ به ۳۵ است که وضعیت مطلوبی نیست. ولی در همه زمینه ها در حال بازسازی خود هستیم. چه در بخش های آموزشی، چه در بخش های پژوهشی و چه در ساختار کالبدی.

مدیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه استان مازندران به مثال هایی در این خصوص نیز اشاره کرد و گفت: برای مثال کنار ساختمان کتابخانه ی مرکزی دانشگاه در حدود ۳۰ هکتار زمین ماسه بادی است که با خاک پوشانده شده و ما قصد داریم تا آن را به باغ تبدیل کنیم. همچنین در طی دو سال اخیر، مبلغ ۶ میلیارد تومان تجهیزات خریداری کردیم چرا که آزمایشگاه های ما فرسوده بوده و اکنون بازسازی آزمایشگاه ها در دستور کار ما قرار دارد.

دکتر میرنیا در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که با عنایت ویژه معاون اداری، مالی و منابع انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه مازندران، مشکل عقب ماندگی سنواتی دانشگاه برطرف شده تا طی سه چهار سال آینده، دانشگاه مازندران، ساختار منظمی پیدا کند.

اگر اقدام قابل توجهی در دانشگاه صورت گرفته است، در طول دو دوره مدیریت دکتر میرنیا بوده است

حجت الاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان و هم در این نشست با اشاره به این که اگر اقدام قابل توجه و نمایانی در دانشگاه صورت گرفته است، در طول دو دوره مدیریت دکتر میرنیا بوده است، گفت: بنده از زمان مدیریت قبلی دکتر میرنیا در دانشگاه مازندران تاکنون طی این چند سال حضور داشتم و از نزدیک شاهد فعالیت های چندین رییس دانشگاه بودم. انصافا در این دوره، فعالیت های عمده، نمایان و قابل توجهی را شاهد هستیم که در دوره های قبل، کمتر شاهد آن بودیم.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران افزود: استان ما به عنوان یک استان عقب مانده، نگاه داشته شده و به خاطر ظاهر سرسبزی که دارد، غلط انداز است و متاسفانه این مهم در خصوص دانشگاه نیز صدق می کند. ما شاهد آن هستیم که در استان های دیگر، نوع نگاه به دانشگاه، به عنوان یک ظرفیت فاخر، قابل اعتنا و ارزشمند است که می بایست به رشد و تعالی آن کمک کرد. حال آنکه در استان ما، نه تنها این نگاه به دانشگاه دیده نمی شود، بلکه دیگران انتظار دارند دانشگاه کمک حال شان باشد. واقعا در شان دانشگاه مازندران، آن هم با این همه قدمت نیست. متاسفانه استان هایی که خشک هستند دانشگاه های سرسبزتر و پر رونق تری داشته و وضعیت بهتری دارند .

حجت الاسلام رحیمیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیت، توانمندی و نحوه مدیریت ریاست فعلی دانشگاه مازندران گفت: نحوه مدیریت ایشان به گونه ای است که از پتانسیل و ظرفیت بالایی برخوردار بوده و با توجه به دارا بودن روحیه ی پیشرو و توانمندی زیاد، همکاران دانشگاهی برای همراه بودن با ایشان می بایست همت والایی داشته و تلاش بیشتری از خود به نمایش بگذارند.

رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان در پایان سخنانش با تاکید بر این که این دانشگاه محروم است، ادامه داد: در طی سال های گذشته در حق دانشگاه مازندران جفا شده و مسلما حق دانشگاه مازندران، بیش از این هاست .

تصاویر بیشتر

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی