زیرساخت های بهداشتی درمانی رودبار بهبود می یابد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی
دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ در راستای ارتقای زیر ساخت های حوزه بهداشت و
درمان شهرستان رودبار،
پیش از ظهر امروز- دوشنبه، دکتر حسینعلی شهریاری- رییس کمسیون بهداشت
و درمان مجلس شورای اسلامی و دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور به همراه اعضا هیات
رییسه دانشگاه و مسولان محلی و استانی از مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان رودبار،
منجیل، رستم آباد و لوشان بازدید کرد و طی نشستی با حضور فرماندار، نماینده مردم
شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی و مسوولان دانشگاه در خصوص زیر ساخت ها و
مسایل بهداشت و درمان این شهرستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
قول مساعد رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بهبود زیرساخت های بهداشتی درمانی در رودبار
دکتر حسینعلی شهریاری – دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور و رییس کم ی سیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نشست با ارزیابی مسایل مطرح شده در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان، اظهار داشت: بر خلاف کمیسیون های دیگر مجلس شورای اسلامی، کمیسیون بهداشت و درمان تخصصی ترین کمیسیون مجلس شورای اسلامی است، چرا که تمام اعضایش پزشک هستند و به همین دلیل همیشه مردم و مسوولان وزارت بهداشت توقع بیشتری از اعضای این کمسیون پیرامون مسایل حوزه سلامت دارند.
وی با اشاره به اختصاص اعتبار قابل توجه به دانشگاه های علوم پزشکی در دو سال اول اجرای طرح تحول سلامت تصریح کرد: در آن مقطع، بسیاری از بخش ها، زیر ساخت ها و تجهیزات بیمارستان ها نو سازی شد اما گویا شهرستان رودبار از طرح تحول سلامت بهره ای ناچیز داشته است.
دکتر شهریاری اظهار داشت: مراکز جامع سلامت متعددی از محل اعتبار طرح تحول سلامت در شهرستان های مختلف کشور ساخته شده است، در این میان حتی یک مرکز جامع سلامت در شهرستان لوشان ساخته نشده، اینکه سهم گیلان کجا و چقدر بوده، جای بررسی دارد.
وی، تاکید کرد: دانشگاهی که سال ها در حال تربیت دانشجو است یک بیمارستان آموزشی مناسب ندارد و من پس از سفر قبلی خود به گیلان، این موضوع را چندین بار در جلسات مختلف به مسوولان برنامه و بودجه کشور و وزارت بهداشت اعلام کرده ام که استان گیلان از نظر بیمارستان های آموزشی بسیار محروم است.
گیلان ظرفیت های زیادی در سطح کشور دارد
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور با بیان این که افراد فرهیخته ای عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستند، اذعان داشت: پتانسیل خوبی نیز از گیلانی ها در سطح کشور وجود دارد که می توان با یاری و کمک این عزیزان بسیاری از مسایل حوزه سلامت استان را حل و فصل کرد.
دکتر شهریاری از وجود یک شرکت دانش بنیان داخلی در خصوص دیالیز خبر داد و گفت: این شرکت موفق به ساخت یکی از بهترین دستگاه های دیالیز در داخل کشور شده است، در این زمینه قراردادی با وزارت بهداشت منعقد شده است تا در راستای اقتصاد مقاومتی، سالانه ۵۰۰ دستگاه دیالیز ساخت داخل به این وزارتخانه تحویل دهد، از این محل می توان تجهیزات به بخش دیالیز بیمارستان رودبار نیز اختصاص داد.
وی اظهار امیدواری کرد، با پیگیری مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، وزارت بهداشت و درمان و کمسیون بهداشت درمان مجلس شورای اسلامی شاهد تحولی مهم در زیر ساخت های حوزه بهداشت درمان گیلان و شهرستان رودبار باشیم. رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان برای بهبود زیرساخت های بهداشتی درمانی در رودبار قول مساعد داد.
رودبار، شهرستانی غنی ولی کم برخوردار
اسماعیل میر غضنفری – فرماندار شهرستان رودبار نیز ضمن خیر مقدم به رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس و هیئت همراه وی گفت: شهرستان رودبار از نظر وسعت بزرگترین شهرستان استان گیلان است که دارای ۴ بخش و ۷ شهر و ۲۰۴ روستا می باشد که ۱۶۵ روستای آن دارای شورا و دهیاری است.
وی ادامه داد: این شهرستان از نظر موقعیت خاص سوق الجیشی از اهمیت خاصی بر خوردار است، چرا که بیش از ۷۵ درصد معادن استان در این شهرستان غنی ولی کم برخوردار قرار دارد،
فرماندار رودبار خاطر نشان کرد: این شهرستان، محل تلاقی سه استان گیلان، زنجان و قزوین می باشد. بیش از ۱۲۰ کیلومتر آزاد راه و جاده قدیم رشت تهران در مسیر عبوری این شهرستان قرار دارد که تعداد زیادی از مراجعین به بیمارستان های رودبار از بیمارانی هستند که به علت تصادفات جاده ای یا به واسطه نزدیک بودن استان های مجاور شهرستان رودبار در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان شهرستان رودبار مورد مداوا قرار می گیرند.
میر غضنفری تاکید کرد: یکی از سیاست های دولت، ارتقای سطح بهداشت و خدمات بهداشتی درمانی در جامعه است و علی رغم تمامی تلاش ها و پیگیری های مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و نماینده شهرستان، کماکان محرومیت های جدی و مهمی در حوزه بهداشت درمان این شهرستان وجود دارد.
وی اظهار داشت: در یکی دو سال اخیر امکانات خوبی به این بیمارستان های شهرستان رودبار اختصاص داده شده است ولی با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم و اگر بخواهیم یک نگاه آماری نسبت به شهرستان های هم سطح داشته باشیم، محرومیت در این شهرستان بیشتر است.
وی از مسوولان خواست تا از منظر خیرین سلامت نگاه ویژه به این شهرستان صورت گیرد تا حداقل گوشه ای از مشکلات بیمارستان رودبار مرتفع شود.
توسعه خدمات بهداشتی درمانی نیاز لوشان
دکتر منوچهر جمالی – نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن خیر مقدم به رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و هیات همراه گفت: شهرستان رودبار هم اکنون جمعیتی حدود ۹۵ هزار نفر دارد که این جمعیت در قبل از زلزله یکصد و ۳۴ هزار نفر بود که در زلزله دلخراش سال ۱۳۶۹بالغ بر ۳۰ هزار نفر از مردم شهرستان رودبار را از دست دادیم.
دکتر جمالی تصریح کرد: در پی این زلزله، زیر ساخت هایی چون آب شرب و آبرسانی، برق رسانی، راه ها و بحث بیمارستان سازی در آن مقطع بحرانی با عجله انجام شد، بیمارستان ۳۱ خرداد منجیل را اتحادیه اروپا ساخت و بیمارستان رودبار را هم کشور آلمان با کمک کشورهای خارجی احداث کرد و مردم رستم آباد هم با امضای طومارهای متعدد درخواست ساخت بیمارستان کردند که بعد ها بیمارستان رستم آباد نیز به این بیمارستان ها افزوده شد. وی ادامه داد: ای کاش به جای داشتن ۳ بیمارستان کوچک که کار موازی انجام می دهند یک بیمارستان مناسب و جامع در شهرستان رودبار داشتیم.
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: هر بیمارستانی حتی اگر مریضی را پذیرش نکند، متحمل پرداخت هزینه های ثابت می شود و در آمد های این بیمارستان ها هم باید تقسیم بر ۳ شود، پس طبیعی است که روز به روز بر بدهکاری و گرفتاری بیمارستان های رودبار بیشتر می شود و رغبت ماندن پزشکان در این شهرستان نیز کمتر شده است.
دکتر جمالی اظهار داشت: یک مسله مهمی که باعث شده است مشکلات این شهرستان نمود بیشتری پیدا کند، بحث تخصیص اعتبارات است، تخصیص اعتبارات بر مبنای جمعیت و محرومیت شهرستان ها تخصیص می یابد، که جمعیت شهرستان رودبار روز به روز کاهش پیدا کرده است و بر همین اساس هر تلاشی هم که در حوزه های مختلف این شهرستان انجام می شود، نمودی پیدا نکرده و خود را نشان نمی دهد و داشتن یک شهرستان وسیع با جمعیت کم شرایط را از نظر اعتباری بر ما سخت کرده است. در حال حاضر قادر به تعطیل کردن هیچ یک از بیمارستان های شهرستان رودبار نیستیم، اما اگر بتوانیم با کمک دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تخصص های این ۳ بیمارستان را به نحوی تقسیم بندی کنیم که هر بیمارستانی مراجعه مخصوص به خود را داشته باشد و سانتر بیماری های مربوط به خود باشند، قطعاً بسیاری از معضلات این بیمارستان ها رفع خواهد شد.
دکتر جمالی گفت: میانگین ضریب اشغال تخت به دلیل کمبود امکانات تشخیصی و پزشک متخصص بیمارستان این شهرستان،۳۰ تا ۳۵درصد است که صرفه اقتصادی ندارد، در این میان هجوم بیماران به بیمارستان های رشت آن مراکز را نیز با کمبود تخت مواجه می کند.
وی در این زمینه از دبیر کل مجمع خیرین سلامت خواست تا با مساعدت های مجمع خیرین سلامت، یک مرکز بهداشتی درمانی و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی در لوشان احداث شود تا مردم محروم این منطقه نیز از داشتن یک مرکز بهداشتی درمانی مناسب برخوردار شوند.
این مقام مسوول با تاکید بر جذب نیروهای بومی منطقه یاد آور شد: مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رودبار به علت صعب العبور بودن جاده ها، پذیرای بیماران زیادی از برخی مناطق استان زنجان نیز می باشند، در این خصوص مشکلات حوزه سلامت در این منطقه بعد بیشتری پیدا می کند و نیازمند مساعدت مضاعفی است.
بیمارستان های گیلان سطح بندی می شوند
دکتر محمد تقی آشوبی – معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز ضمن تشکر از رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس برای سفر به گیلان اظهار داشت: شاهد مشکلاتی نظیر شهر رشت در شهرستان رودبار هستیم. به جای داشتن یک بیمارستان جامع ۸ بیمارستان داریم که هر کدام با هزینه ها و مشکلات مخصوص به خود روبه رو است، در شهرستان رودبار به جای داشتن یک بیمارستان کارا با امکانات مناسب، ۳ بیمارستان کوچک و هزینه بر وجود دارد که حتی قادر نیستند دخل و خرج خود را پاسخگو باشند. دانشگاه علوم پزشکی گیلان به خاطر حفظ یک تخت بیمارستانی ناچار به هزینه کردن ۱۵۰ میلیون تومان است، چه آن تخت ضریب اشغال داشته باشد یا نداشته باشد.
وی ادامه داد: بر اساس ضریب اشغال تخت بیمارستان های رودبار، دانشگاه علوم پزشکی گیلان سالانه بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای سر پا نگه داشتن بیمارستان های این منطقه یارانه پرداخت می کند و برای سایر بیمارستان های کوچک شهرستانی نیز وضع بر همین منوال است.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان آمادگی دارد تا در اولین فرصت نسبت به استخدام پزشکان متخصص اقدام کند، اما در آزمون های قبلی که برای جذب نیروی متخصص برای شهرستان رودبار برگزار شد، متاسفانه استقبالی از سوی پزشکان متخصص صورت نگرفت.
وی از سطح بندی بیمارستان ها در جلسه هیات امنا دانشگاه خبر داد و افزود: بیمارستان ها در ۴ سطح ۱،۲ ، ۳ A و ۳ B قرار گرفتند، این سطح بندی در تمام دنیا نیز رایج است، قرار نیست در بیمارستان های ۳۲ تختخوابی متخصص قلب یا ارتوپد وجود داشته باشد چرا که اصلا ساختار بیمارستان اجازه این کار را نمی دهند. با اجرایی شدن این مصوبه تحول خوبی در بیمارستان های شهرستانی ایجاد خواهد شد.
دکتر آشوبی در خصوص راه اندازی بخش سی تی اسکن در بیمارستان رودبار نیز گفت: اقدامات و هماهنگی های لازم صورت گرفته و تا پایان سال مشکلات در این زمینه مرتفع خواهد شد.
دکتر اسماعیل نور صالحی – معاون درمان دانشگاه نیز در خصوص اعزام پزشکان متخصص از اعزام دو متخصص رادیولوژی و بیهوشی در تقسیم بندی جدید نیروهای تخصصی از سوی وزارت بهداشت به این شهرستان خبر داد.
گفتنی است؛ شهرستان رودبار در ورودی آزاد راه تهران به رشت قرار دارد که با داشتن ۳ بیمارستان ( ۴۸ تخت خوابی ولی عصر (عج) رودبار- ۳۲ تختخوابی سلامت رستم آباد و ۶۳ تختخوابی ۳۱ خرداد منجیل به بیماران و مردم منطقه خدمات درمانی ارایه می کند.ع/د
پی نوشت
:
طرح تحول نظام سلامت
طرحی برای بهبود سیستمهای سلامت ایران است که از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳
در بیمارستانهای وزارت بهداشت آغاز به کار کرد.