کسب و کارهای استارتاپی و دانشبنیان پیروز میدان اقتصاد کشور هستند
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، در ساختار اقتصاد دانشبنیان، نوآوری و خلاقیت نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده مهمترین سرمایه و اولویت است و به واسطه برخورداری از نوآوری، در جدال با کسب و کارهای سنتی و صنایع متکی به اقتصاد منبعمحور، پیروز میدان اشتغال و کارآفرینی خواهند بود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نشست در نشست با فعالان دانش بنیان استان گلستان با تاکید بر حفظ سرمایههای انسانی، به عنوان مهمترین لازمه تحقق اقتصاد دانشبنیان اظهار کرد:
ستاری با اشاره به ضرورت مساعدسازی محیط کسب و کار فعالان استارتاپی و دانشبنیان افزود: تحقق زیستبوم کارآفرینی و نوآوری در استان، نیازمند بسترسازی و حمایت از این نوع کسب و کارها است و با اجرایی ساختن بندهای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان یک محیط مساعد برای این کسب و کارها فراهم شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به شکل گیری و فعالیت بیش از ۳هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور را ماحصل ایجاد این محیط مساعد دانست و گفت: این شرکت ها سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش محصولات خود داشتند و بیش از ۴۰۰ میلیون دلار هم محصول دانش بنیان صادر کرده اند.
همدلی عمومی برای حرکت به سوی اقتصاد دانشبنیان
رییس بنیاد ملی نخبگان، شکلگیری محیط کسب و کار را نیازمند همدلی و حرکت خودجوش استان در راستای اصلاح فرهنگی دانست و ادامه داد: آنچه که موجب شکل گیری این محیط در استان می شود، اعتقاد و اعتماد به جوانان دارای ایده است، که صنعت و اقتصاد آینده استان را با ایدههای خلاقانه خود دستخوش تحول میکنند.
ستاری با بیان این که استان گلستان ظرفیت های خوبی در حوزه مشاغل دانش بنیان دارد، خاطرنشان کرد: این استان در بخش های مختلف از جمله گردشگری، کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گیاهان دارویی زیست فناوری ظرفیت های خوبی دارد و می تواند استارتاپ های زیادی را برگزار کند.
وی با تاکید بر حمایت از فعالیت های دانش بنیان گفت: بستن کسب و کارها و ایجاد موانع برای کارآفرینان خیانتی بزرگ به به کشور است و ناامید کردن جوانان دارای فکر و امید اشتباهی بزرگ است بلکه باید عزم و همدلی جدی در تمامی بخشهای استان شکل بگیرد تا محیط این گونه کسب و کارها تسهیل شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با بیان اینکه ساختار اقتصاد دانشبنیان با شکلگیری زنجیرههای زیستبوم کارآفرینی و نوآوری شکل میگیرد، افزود: ساختار اقتصاد دانش بنیان نیازمند زیستبوم کارآفرینی از جمله آموزش نوین، شتابدهندهها سرمایهگذاران خطرپذیر است و در این زیست بوم که توسط بخش خصوصی شکل میگیرد، تمامی زیرساخت استان به مثابه یک پارک علم و فناوری زمینه رشد و توسعه کسب و کارهای نوآور را فراهم میکند.
ستاری انعقاد تفاهمنامه برای ایجاد شتابدهنده با حمایت معاونت علمی و فناوری، پارک علم و فناوری استان گلستان و یکی از شرکتهای دانشبنیان این استان را در همین راستا عنوان کرد و افزود: خوشبختانه تفاهم نامه خوبی با یکی از شرکت های بزرگ استان برای توسعه شرکتهای دانشبنیان زیستفناوری منعقد شده است و از رونق کسب و کارهای استارتاپی و دانشبنیان این استان حمایت می کند.
دانشبنیان و استارتاپیها پیروز میدان اقتصاد کشور
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی را پیروز میدان جدال با کسبوکارهای سنتی و صنایع آلاینده دانست و گفت: جدال ساختار سنتی مبتنی بر اقتصاد منبعمحور و خامفروش در نهایت به پیروزی کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی میانجامد چراکه این کسب و کارها از ویژگی نوآوری و خلاقیت برخوردارند و با بهرهمندی از توانمندی نیروی انسانی خود، ساختارهای پیشین را دستخوش تحول میکنند.
رییس ستاد فرهنگسازی علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، با تاکید بر ضرورت بهرهمندی ساختارهای سنتی از ظرفیت خلاقانه کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی گفت: ساختار سنتی برای ادامه حیات نیازمند بهرهمندی از فناوری و نوآوری کسبوکارهای دانشبنیان و استارتاپی است و تحول این صنایع در پیوند با نوآوری ممکن میشود.
وی، کیفیت مطلوب و مبتنی بر نیازهای جامعه را از ویژگیهای رونق کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی دانست و گفت: کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی بر اساس یک نیاز مبرم جامعه شکل میگیرد و از آنجاییکه خدمات را به شکل مطلوب و با کیفیت به مردم ارائه می کند، مورد استقبال جامعه قرار میگیرد.
گشایش مرکز نوآوری گلستان
ساختمان مرکز نوآوری پارک علم و فناوری استان گلستان با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و استاندار گلستان افتتاح شد.
مجموعه هایی مانند کانون شکوفایی خلاقیت، خوشه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مرکز انتقال فناوری بخش خصوصی بومرنگ، شتاب دهنده جهش طی تفاهم نامه ای در مرکز نوآوری مستقر بوده تا زمینه دسترسی آسانتر و سهل تر برای فعالان استارتاپی و دانش بنیان فراهم شود.
گلستان یک گام به قطب زیستفناوری منطقه نزدیک میشود
در ادامه این سفر، موافقت نامه سه جانبه همکاری مشترک در راستای توسعه زیست فناوری توسط معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، استاندار گلستان و مدیرعامل شرکت دانش بنیان ویژن دارو امضا شد.
این موافقت نامه که به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، سید مناف هاشمی استاندار استان گلستان، اسماعیل قادریفر رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، مجید شهبازی نماینده شرکت ویژن داروفارمد، راه اندازی شتاب دهنده خصوصی در حوزه زیست فناوری دارویی در استان گلستان، حمایت از ایدههای ناب، طرحهای نوآورانه، شرکتهای نوپا، استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان در زمینه زیست فناوری، بهره مندی از ابزارهای نوین مالی (سرمایهگذاری جسورانه) در حوزه پژوهش و فناوری برای کاهش ریسک سرمایهگذاری . و همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه زیست فناوری و شرکتهای دانش بنیان و مزایای قانونی این حوزه دنبال میشود که در مرحله اول سرمایه گذاری آن ارزش ۵ میلیارد تومان بوده تا زیستفناوری در استان گلستان توسعه یابد.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان گلستان
در ادامه سفر به استان گلستان، ستاری و آیتالله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان دیدار کردند. در این دیدار ضمن گفتوگو درباره ظرفیتهای بومی استان گلستان، بر همدلی و یکپارچگی به منظور حمایت از نیروی انسانی خلاق و نخبه این استان تاکید شد.
پایان پیام/۲۴