عمومی | دانشگاه مازندران

نشست معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف

در وزارت علوم برگزار شد:

نشست معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، نشست معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با معاون و مدیر فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل وزارت و در روز چهارشنبه ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۷ برگزار گردید.

در این نشست که با حضور دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف، مهندس عسگری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت، دکتر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دکتر شعبانی مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و به مدت یک ساعت و نیم به طول انجامید، دکتر جانعلیزاده اهداف این دیدار را متنوع و متعدد اعلام کرد که از جمله آن می توان به: عملی سازی اشتیاق زیارت عزیزان مسئول، بیان تبریک و ابراز خداقوت و سپاس نسبت به مدیران کل جدید این معاونت و ابراز قدردانی به مدیران ارجمند قبلی، ارایه گزارش و تشریح سیاست ها و عمکردهای فرهنگی و اجتماعی، تقدیم گزارش مکتوب عملکرد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، مذاکره پیرامون برخی موضوعات مهم و نیز همکاری های مشترک، درخواست مساعدت در انجام فعالیت ها و ارایه برخی پیشنهادهای راهبردی و زیرساختی و در نهایت دعوت از معاون وزیر و مدیران مربوطه جهت حضور در دانشگاه مازندران اشاره کرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران در ادامه به بیان«سیاست ها» و استراتژی های هدایت کننده ی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران پرداخت و گفت: توجه و تکریم ثقلین(قرآن و عترت)، دعوت، تکریم و تعامل با نخبگان علمی- فرهنگی، حمایت و توسعه ی انجمن های علمی، کانون های فرهنگی، نشریات دانشجویی و تشکل های سیاسی، فعال سازی شورای فرهنگی خوابگاه ها، سیاست حمایت، تکریم و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ارتقای هویت دینی و ملی، تقویت روحیه ی نشاط و امید، سیاست مثلثی دیدن دانشگاه و فعالیت برای همه ی ارکان دانشگاه اعم از دانشجو، کارمند و اساتید، سیاست مشارکت دهی و واگذاری فعالیت ها به دانشجویان و نهادهای قانونی و بعهده گرفتن نقش حمایتی و پشتیبانی از آنها، فعال سازی ارتباط دانشگاه با جامعه و بهره گیری از توان نهادهای اجتماعی برون دانشگاهی ضمن بهره دهی به آنها، سیاست دانش و یا مهارت افزایی، اعتدال گرایی با دوری از جناح زدگی و استقبال از آزاد اندیشی سیاسی و سیاست خودارزیابی و خود انتقادی.

منطبق بر این سیاست ها، نمونه هایی از برنامه ها و عملکردهای شاخص مجموعه نهادهای فرهنگی در دانشگاه مازندران و در مدت یکسال و نیم گذشته توسط مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به استحضار معاون وزیر و نیز مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت به شرح ذیل رسانده شد. در این گزارش به نشست سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مراکز آموزش علی سراسر کشور، میزبانی جشنواره قرآن و عترت، برگزاری برنامه های مربوط به طرح ملی کاهش آسیب های اجتماعی، انجام نشست ها و برنامه های متعدد فرهنگی و اجتماعی در قالب دبیرخانه منطقه ۲ و نیز شورای هماهنگی استانی، انجام پژوهش ملی در حوزه انجمن های علمی و در حال حاضر پروژه تحقیقاتی پیرامون آسیب های اجتماعی، میزبانی نشست ها و جشنواره های متعدد وزارتی شرکت فعالانه در کمیته ها، کارگروه ها و کمیسیون های استانی و ملی و ... اشاره گردید.

دکتر شعبانی سپس به افتخارات دیگر دانشگاه مازندران در عرصه فرهنگی و اجتماعی پرداخت و از افزایش حدودا سه برابری اعتبارات بخش فرهنگی، رشد حدودا سه برابری ثبت رخدادهای فرهنگی در درگاه فرهنگی وزارت عتف، فعالیت پیوسته کارگروه اجتماعی اتاق فکر استان(مستقر در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه)، افزایش تعداد انجمن های علمی از ۳۵ به ۴۹، رشد کانون های فرهنگی از ۱۵ به ۲۴، افزایش تعداد تشکل ها از ۳ به ۴، صدور حدودا ۳۰ مجوز جدید به نشریات دانشجویی، کسب مقام نخست غرفه برتر در دهمین جشنواره ملی حرکت، کسب سه مقام برگزیده و شایسته تقدیر در دهمین جشنواره ملی حرکت، کسب رتبه دوم مناظره ملی دانشجویی کشور(۱۶ استان نیمه شمالی کشور)، درخشش فعالان قرآنی دانشگاه در مسابقات قرآنی کشور، برگزاری جشنواره فرهنگی، هنری و مذهبی دانشجویان دانشگاه مازندران، اهتمام ویژه به برنامه راهیان نور و اردوهای جهادی، تجلیل از ده ها مشاهیر و نخبگان ملی، برگزاری صدها نشست، سمینار و سخنرانی در مباحث و زمینه های مختلف علمی و فرهنگی، اهتمام ویژه به برگزاری اردوهای دانشجویی، کارمندی و اساتید، نقش ممتاز دانشگاه در توسعه سیاسی و...پرداخت.

در ادامه نشست معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران در بخشی دیگر از صحبت های خود به عملی سازی تصمیم بخش اداره کل سیاست گذاری این وزارتخانه نسبت به برگزاری جشنواره پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی وزارت علوم در موضوع مسایل و آسیب های اجتماعی با همکاری وزارت عتف، انجمن جامعه شناسی ایران و دانشگاه مازندران اشاره و اظهار امیدواری کرد که مساعدت های قانونی و معنوی لازم جهت اجرای این مهم به دانشگاه مازندران صورت گیرد. انجام تلاش ها و تمهیدات لازم و قانونی برای تعریف و اختصاص دهی ردیف بودجه معین و شایسته جهت عملی سازی شبکه ملی ارتباط دانشگاه و جامعه در بودجه سال ۹۸، حمایت از تلاش های شبکه های اندیشه ورزی دانشگاه در این خصوص، انجام همت وافر در از میان برداشتن تبعیض فاحش وناروای موجود بین پرداختی های اعضای هیات علمی دو وزارتخانه عتف و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و تلاش برای ایجاد سامانه هوشمند مرکزی در حوزه های مختلف (نشریات، انجمن های علمی، کانون ها و تشکل ها و ...)، و مساعدت در برگزاری جلسات مناطق از دیگر مواردی بوده است که در این جلسه مورد بحث و مذاکره و درخواست قرار گرفت.

همچنین مساعدت وزارت عتف به دانشگاه مازندران در ایجاد دو زیر ساخت فوق العاده مهم و حیاتبخشِ «مجتمع فرهنگی دانشگاهی» و «سرای سلامت استادان» در شمال کشور از نکات دیگری بود که در این نشست مورد اشاره و درخواست قرار گرفت. قابل توضیح و استدلال است که با ایجاد مجتمع فرهنگی، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تشکل های دانشجویی از زیرساخت مناسب و لازم برخوردار خواهد شد و نیز جوانان استان و دیگر دانشگاه ها می توانند از این مجموعه استفاده ببرند. با ایجاد «سرای سلامت استادان» در یکی از زیباترین فضای فیزیکی و آب و هوایی متعلق به دانشگاه مازندران، زمینه سازی برای ایجاد فضای تفریحی، آرام، نشاط انگیز و روحیه بخش برای بسیاری از استادان دانشگاهی و خانواده های ارجمندشان فراهم خواهد آمد و از این طریق ضمن حفظ کرامت آنها، به توسعه سلامتی و ایفای نقش باکیفیت تر آنان کمک خواهد شد. ضمن اینکه می تواند منبع ایجاد درآمد دانشگاهی هم محسوب شود. در این دیدار، آمادگی و اشتیاق وافر دکتر میرنیا، ریاست دانشگاه برای انجام این دو پروژه به استحضار معاون وزیر رسانده شد.

در این دیدار، معاون وزیر و مدیرکل وی ضمن خداقوتی، بر همکاری های مشترک با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های بسیار خوب دانشگاه مازندران در عرصه فرهنگی و اجتماعی تاکید داشت. در همین راستا انجام جشنواره پایان نامه های دانشجویی با موضوع آسیب های اجتماعی به میزبانی دانشگاه مازندران مورد موافقت مجدد قرار گرفت. علاوه بر این ارتقاء سطح دبیرخانه منطقه ۲ از مدیران فرهنگی و اجتماعی به سطح معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، حمایت و پشتیبانی از تاسیس مجتمع فرهنگی دانشگاه مازندران، طرح موضوع تاسیس خانه سلامت در شورای معاونین وزارت عتف از محورهای دیگر سخنان دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت و مهندس عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت بود.

در پایان نشست از معاون وزیر و مدیران وی برای حضور در دانشگاه مازندران خاصه در آیین مراسم بازگشایی دانشگاه در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ دعوت به عمل آمد که از طرف دکتر غفاری مورد پذیرش واقع قرار گرفت.

تصاویر بیشتر

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی