عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدار هیات دانشگاه با وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی و روسای تعدادی از دانشگاه‌های عراق

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، طی این سفر که ۱۴ تا ۱۶ شهریور ماه انجام شد، دکتر کردی و دکتر بیگلر، معاونان بین‌الملل و توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه و دکتر نوروزی، رابط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور عراق، رئیس دانشگاه را همراهی کردند.
معاون بین‌الملل دانشگاه در توضیح دستاوردهای این سفر گفت: دیدار با مسئولان آموزش عالی عراق و بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آن‌ها با هدف تبیین جایگاه علمی دانشگاه در منطقه، پیشبرد اهداف توریسم سلامت، حرکت در جهت دانشگاه‌های نسل سوم و درآمدزایی با ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی انجام شد.
دکتر کردی به دیدار انجام شده با دکتر عبدالرزاق العیسی، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق اشاره کرد و بیان داشت: در این نشست توسعه ارتباطات آموزشی و پژوهشی با دانشگاه‌های عراق، آموزش نیروهای متخصص به ویژه در دو حوزه پرستاری و پزشکی، تبادل دانشجویان و اساتید و طرح مسائل دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در دانشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون بین‌الملل دانشگاه افزود: موضوع ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق نیز مطرح که با توجه به رایزنی‌های پیشین با نظر مثبت وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق مواجه شد.
وی با بیان اینکه دیدار با دکتر صلاح خوشناو، معاون روابط بین‌الملل وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق و دکتر صلاح الفتلاوی، مدیرکل بورس‌ها و ارتباطات فرهنگی این وزارتخانه نیز منجر به طرح مباحث مربوط به تعاملات علمی، تاسیس شعبه دانشگاه در عراق، برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و فلوشیپ توسط دانشگاه برای متقاضیان این کشور، مشکلات دانشجویان عراقی حاضر در دانشگاه و بورس‌های دولت عراق برای تحصیل دانشجویان در ایران شد.
دکتر کردی با اشاره به تاکید معاون روابط بین‌الملل وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق به توسعه همکاری‌ها با دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: گسترش این سطح از تعاملات به دنبال جایگاه مناسب دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های عراقی در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی و سابقه تحصیل بیش از ۲۵۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.
معاون بین‌الملل دانشگاه در ادامه به ملاقات با روسای دانشگاه‌های برگزیده عراق اشاره کرد و گفت: دیدار روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه کوفه منجر به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک شد.
وی تصریح کرد: برگزاری دوره‌های تحصیلات تکمیلی و کوتاه‌مدت در مقوله آموزش پزشکی (Medical Education)، جذب مشترک و یا تمام‌وقت دانشجویان عراقی در رشته‌های دندانپزشکی، برگزاری دوره‌های فوق تخصص و فلوشیپ برای دانشجویان معرفی شده از سوی این دانشگاه در رشته‌های ظرفیت دار دانشگاه علوم پزشکی تهران طی این تفاهم‌نامه مورد تاکید قرار گرفت.
دکتر کردی با تاکید بر اینکه پذیرش دانشجو از کشوری چون عراق هم به لحاظ ارزآوری و هم از نظر تبیین مرجعیت علمی برای دانشگاه حائز اهمیت است، افزود: تجربه سال‌های اخیر در حوزه پذیرش دانشجویان بین‌المللی نشان داده که اغلب افرادی که برای گذراندن دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی از کشورهای مختلف به دانشگاه می‌آیند، پس از بازگشت در سمت‌های مختلف دانشگاهی و غیردانشگاهی مشغول به فعالیت می‌شوند.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: در راستای عملیاتی شدن همکاری با این دانشگاه مقرر شد کمیته اجرایی مشترکی تشکیل شود.
وی از بازدید هیات دانشگاه از بیمارستان امام علی (ع) نجف خبر داد و اظهار داشت: ساخت این بیمارستان که زمین آن متعلق به آستان مقدس امیرالمومنین (ع) است، پایان یافته و هم‌اکنون مراحل نهایی تجهیز را پشت سر می‌گذارد.
معاون بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه نیاز بیمارستان‌های عراق نیروی متخصص در حیطه‌های پرستاری، پزشکی و پیراپزشکی است، گفت: ما نیاز به پایگاهی برای ساماندهی مقوله توریسم سلامت داریم.
وی افزود: گفته می‌شود که تنها در سال گذشته ۳۰۰ هزار بیمار عراقی برای درمان به ایران سفر کرده‌اند که پیش‌بینی می‌شود طی سال جاری این تعداد افزایش یابد.
دکتر کردی سپس توضیحاتی در خصوص دیدار با رئیس دانشگاه النهرین بغداد، سومین دانشگاه برتر عراق ارائه کرد و بیان داشت: برپایی دوره‌های تخصصی داروسازی برای اساتید این دانشگاه، اجرای تحقیقات مشترک با مرکز IVF این دانشگاه، برپایی دوره‌های فلوشیپ و دکترای تخصصی مرتبط با مبحث IVF، سل تراپی، ارتوپدی و پیوند مغز و استخوان در کودکان طی این دیدار مورد توافق قرار گرفت و قرار شد با تشکیل کمیته‌ای بستر اجرایی شدن این همکاری‌ها فراهم شود.
دکتر کردی به ملاقات‌های انجام شده هیات دانشگاه با مسئولان آستان‌های مقدس امام علی (ع)، امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) نیز اشاره کرد و گفت: طی این جلسات توافقاتی در خصوص افزایش تعداد دانشجویانی که با هزینه و بورسیه آستان مقدس امام حسین (ع) پذیرفته می‌شوند، انجام شد.
وی تصریح کرد: همچنین پذیرش دانشجویان از آستان‌های مقدس امام علی (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) و همکاری در حوزه گردشگری سلامت با این سه مرکز مورد تاکید قرار گرفت.
معاون بین‌الملل دانشگاه یادآور شد: آستان مقدس امام حسین (ع) دانشگاه تازه تاسیسی دارد و علاقه مند است با دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه‌های علمی چون برگزاری دوره‌های آموزشی و تامین نیروی متخصص همکاری کند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که این سفر و دستاوردهای آن به تبیین جایگاه علمی دانشگاه در منطقه و توسعه روابط آکادمیک با دانشگاه‌های این کشور کمک کند.

خبرنگار: مهناز وحیدی