عمومی | دانشگاه علوم پزشکی ایران

آغاز به کاردومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی



دومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه مورخ ۱۸ شهریور در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ در مراسم افتتاحیه دومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی ،دکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت ، دکتر ملکوتی معاون تحقیقات و فناوری ، دکتر موسوی معاون اجتماعی ، دکتر احمدی مشاور رییس  دانشگاه و مدیر روابط عمومی ، نمایندگان سازمانهای ذیربط و جمعی از اعضای هیئت علمی حضور داشتند.
در ابتدا دکتر بهروز قنبری ؛ رییس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران ضمن خیر مقدم عنوان داشت: این همایش دو روزه با محورهای مختلفی همچون جنبه های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی خودکشی ، سطوح پیشگیری  از خودکشی ، اپیدمیولوژی  خودکشی ، آموزش ، غربالگری  ،نقد و آسیب شناسی، تاثیر بلایای طبیعی و غیر طبیعی ، نقش هنر و ورزش و روش های مورد استفاده در خودکشی برگزار می گردد.
دکتر قنبری گفت: از تعداد ۶۹ مقاله ارسال شده به دبیرخانه این همایش ، ۸ مقاله برای طرح در این برنامه برگزیده شدند.
سپس دکتر ایازی معاون اجتماعی دانشگاه در خصوص ابعاد اجتماعی خودکشی  سخنرانی کرد.
وی گفت : از سال ۹۴ موضوع آسیب های اجتماعی در دستور کار سه قوه قرار گرفت که بر مبنای تقسیم کار وزارت بهداشت مسئول پیگیری کاهش اختلالات روانی در این حوزه گردید که در این زمینه اقدامات لازم توسط وزارت متبوع انجام شده است.
ایشان از خودکشی به عنوان یکی از مهمترین انواع خشونت نام برد و افزود: خودکشی جزء ۳ علت اصلی مرگ افراد ۱۵ تا۳۵ ساله است ، همچنین بیشترین سطح تحصیلی در خودکشی مربوط به افراد دیپلمه بوده است و شایعترین روش خودکشی مربوط به مسمومیت دارویی می باشد.
دکتر محمد هادی ایازی با اشاره به زورگیری و تعرض اینترنتی به عنوان مشکل گسترده در مدارس خاطر نشان کرد: ۸۰ درصد خودکشی ها مربوط به شهرها می باشد و رسانه های اجتماعی و فضای مجازی عامل بالقوه در خصوص افزایش خودکشی به شمار می رود .
دکتر ایازی در  گفتگو با خبرنگار دانشگاه بیان کرد: در خصوص پیشگیری از خودکشی  مطالعات مختلفی صورت گرفته است  که چهار استان ایلام ، کرمانشاه ، کردستان و آذربایجان غربی به عنوان پایلوت معرفی شدند .
وی تصریح کرد: از جمله اقداماتی که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در رابطه با کاهش میزان خودکشی  صورت گرفته ،می توان به ارتقای ثبت سامانه خودکشی و اجرای برنامه پیشگیری  و کنترل از خودکشی مجدد در سطح  دانشگاهها ، ظرفیت سازی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و راه اندازی گروههای مشاوره در مراکز سلامت، افزایش دسترسی جمعیت عمومی به خدمات سلامت روان اشاره کرد.
ایشان  از راه اندازی کانون سلامت محله ، برگزاری مجامع سلامت  محلات و طرح سلامت روانی اجتماعی (سراج) برای آینده نزدیک خبر داد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت ، همکاری سازمانهای ذیربط با وزارت بهداشت در راستای پیشگیری از خودکشی و کاهش آن موثر برشمرد و افزود: رسانه ملی ، اورژانس اجتماعی ، انجمن ها ، سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای فرهنگی در این راستا اقدامات قابل توجهی انجام دادند که این امیدواریم با این روند در آینده نزدیک شامل کاهش آمار خودکشی در سطح کشور باشیم.
گفتنی است این همایش دو روزه شامل پنل های تخصصی و کارگاه های آموزشی در حوزه پیشگیری از خودکشی می باشدکه تا ۱۹ شهریورماه در مرکز همایش رازی ادامه دارد .