عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

نشست مشترک کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان در دانشگاه

به منظور ساماندهی امر پژوهش، فناوری و نوآوری در استان‌ها و فراهم­ سازی شرایط اصلاح و بهبود نظام نوآوری منطقه‌ای، کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان ، روز شنبه ۱۷شهریور ماه ۹۷، در دانشگاه شهیدباهنر کرمان، تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی، در راستای مصوبه ۱۷خردادماه ۹۷، هیات محترم وزیران نشست مشترک کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان، به ریاست معاون توسعه استاندار؛ مهندس فتوت و دبیری دانشگاه شهید باهنر کرمان، با حضور دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، دکتر گرامی؛ مشاور عالی استاندار کرمان، مدیران و مسئولان استان کرمان، در سالن کنفرانس دانشگاه، برگزار گردید.


دکتر طاهر، رئیس دانشگاه شهید باهنر با بیان اینکه با نگاه به وضعیت موجود کشور، لازم است از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود استفاده کنیم.

وی افزود: تورم، تحریم‌ها، رکود اقتصادی، کمبود بودجه‌های عمومی و عمرانی دولت را باید در نظر گرفت و باید اقتصاد کشور را به سمتی سوق دهیم تا مشکلات دانشگاه‌ها با شرایط موجود، مرتفع گردد.
رئیس دانشگاه شهید باهنر، بر گسترش و تجهیز دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها تاکید کرد.

دکتر گرامی؛ مشاور عالی استاندار گفت: بحث اصلی فن آوری و مراکز رشد و کارآفرینی است و علاوه بر شورای کارگروه تخصصی آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری استان، شورای اقتصاد مقاومتی هم در استان فعالیت می‌کند و اکثر مسائل پژوهشی و فناوری در آن کمیته تصمیم گیری می‌شود و در آن اختیارات بیشتری وجود دارد.

وی افزود:  شورای توسعه به صورت دولت کوچکی در استان است که ۱۶ عضو اصلی دارد که تصویب بودجه، تصویب زمینه ها، کاربری و آمایش شهرستان و.... را برعهده دارد.

دکتر نظام آبادی پور؛ معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه،   مختصری از دستور کار جلسه را ارائه کرد و در مورد گزارش از فعالیت های و عملکردهای سال ۹۶، بررسی ظرفیت های قانونی بند (ط) تبصره ۹ قانون بودجه سال ۹۷، بررسی ظرفیت‌های قانون بند(ح) تبصره ۹ قانون بودجه سال ۹۷، بررسی پیشرفت برنامه ششم استان کرمان بخش آموزش عالی، اخذ پیشنهاد در خصوص بزرگداشت هفته پژوهش  بحث و تبادل نظر شد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، در خصوص اختیارات و نقش کار گروه در بحث مدیریت آموزش عالی استان گفت: تدوین و به‌روز رسانی آمایش علم و فناوری، برنامه‌ریزی در جهت استقرار و اصلاح نظام نوآوری منطقه در استان، تدوین برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آموزش و پژوهش فناوری و نوآوری استان بر اساس سند آمایش مصوب، تعیین اولویت های تحقیقاتی و فناوری استان بر مبنای شناسای نیازها، توانایی‌ها و مزیت های استانی، نحوه نظارت بر فعالیت‌های علمی فناوری در چارچوب مصوبات شورای عطف، تدوین برنامه‌های حمایت از توسعه و ارتقاء مراکز رشد واحدهای علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در استان، مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: تشکیل کمیته تخصصی کارگروه، طرح‌های پژوهشی، اعتبارات هزینه ای، تشکیل ۷ جلسه کارگروه، ۱۱۶ طرح پژوهشی، ۵۰ پروپوزال تایید شده، برگزاری جلسات بزرگداشت هفته پژوهش، همکاری در تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی استان، نمونه‌ای از فعالیت‌های این کارگروه‌ها بوده است.

سپس حاضران هر کدام نظرات خود را در قالب چگونگی شکل گرفتن کارگروه تخصصی ارائه کردند .