عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

مراکز نوآوری و رشد در دانشگاه جامع علمی کاربردی ایجاد می شود

در مراسم گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی در تبریز دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ا‌ز ایجاد مراکز نوآوری و رشد در این دانشگاه خبر داد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی، دکتر محمدحسین امید صبح امروز با حضور در گفت‌وگوی تلویزیونی شبکه سهند این استان اظهار کرد: امروز گردهمایی روسای دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی کشور در تبریز برگزار می‌شود، در این گردهمایی بحث‌هایی در ارتباط با برنامه‌های دانشگاه و هماهنگی برای آغاز تحصیلی سال جدید مطرح می‌شود.

دکتر محمدحسین امید با بیان این‌که سال گذشته دانشگاه جامع علمی کاربردی دوره ی جدیدی آغاز کرد که در این دوره کیفی سازی و بین المللی سازی در دستور کار قرار گرفت، گفت: مراکز نوآوری و رشد در تمامی مراکز علمی کاربردی کشور ایجاد می‌شود تا دانش آموختگان بعد از اتمام تحصیل در این مراکز مشغول شده و ایده‌های خود را به ثروت تبدیل کنند.

وی با بیان این‌که دانشگاه جامع علمی کاربردی مولود انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: این دانشگاه با الگوگیری از کشورهای پیشرفته با موضوع مهارت‌های آموزشی به عنوان اولین دانشگاه مهارتی کشور در سال ۱۳۷۱ پایه گذاری شد و تاکنون توانسته با بهره مندی از ظرفیت‌های موجود در محیط‌های صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر و خدمات، موفق عمل کند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: این دانشگاه بعد از گذشت ۲۶ سال از تاسیس، موفق به تامین بخش اعظمی از نیروهای مهارتی کشور شده است‌.

وی با بیان این‌که ماموریت اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی تربیت نیروهای کارآمد است تا این نیروها بلافاصله بتوانند بعد از اتمام تحصیل به عرصه‌ی کار وارد شوند، خاطرنشان کرد: دانش آموختگان دانشگاه‌های نظری آمادگی زیادی برای ورود مستقیم به عرصه‌ی کار ندارند، در حالی که دانشگاه علمی کاربردی دانشجویان را با محیط کار آشنا و در محیطی واقعی تربیت می‌کند.

دکتر محمدحسین امید بیان داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاهی کارآفرین و نسل سومی است و دانشجویان را طوری تربیت می‌کند تا خودشان کارآفرین شوند.

وی با بیان این‌که در آذربایجان شرقی نیز مراکز علمی کاربردی خوبی مستقر است، افزود: برخی از کارخانجات موفق تبریز در کنار تولید، نیروی ماهر تربیت می‌کنند و بخش زیادی از نیروهای سایر کارخانه‌ها از میان دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی به کار گرفته می‌شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی را پایلوت برنامه‌های بین المللی عنوان کرد و گفت: تعدادی مرکز بین المللی با آموزش‌های بین المللی با کمک کشور‌های پیشرفته در کشور راه اندازی می‌شود و دانش آموختگان این مراکز بخشی از آموزش‌های خود را در کارخانجات آلمان سپری خواهند کرد و بعد از فارغ التحصیلی حتی می‌توانند در محیط‌های بین المللی فعالیت کنند‌.

وی افزود: پذیرش دانشجوی خارجی در کشور  از دستورات جدید است که رایزنی‌های جدیدی در این خصوص انجام شده و امیدوارم در آذربایجان شرقی این مهم تحقق یابد.

دکتر محمدحسین امید با بیان این‌که اخیراً انجمن دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی به تصویب وزارت علوم و فناوری رسیده است، گفت: این ارتباطی تنگاتنگ با دانش آموختگان دارد و با راه اندازی این انجمن ارتباط دانشگاه با دانش آموخته نسبت به گذشته مطلوب ترمی‌شود.

در بحث بین الملی‌سازی "استفاده از تجربیات برتر کشورهای پیشرفته، ایجاد مرکز بین الملی قدرتمند در تهران و در مراکزی که می‌توانند در این حوزه فعال باشند و همچنین پذیرش دانشجوی خارجی" که در برخی دانشگاه ها شروع شده است از جمله موارد مورد پیگیری است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه به رونمایی از سامانه‌ی ارزیابی برنامه‌های دانشگاه اشاره کرد و گفت: از پیشنهاد تمامی ذی نفعان دانشگاه جامع علمی کاربردی "مدرسان، دانش آموختگان، روسای دانشگاه‌ها دستگاه های اجرایی و ... در برنامه های درسی دانشگاه استقبال می کنیم.

وی با بیان این‌که تمامی ۸۰۰ برنامه دانشگاه مورد ارزیابی همگان قرار دارد، گفت: مصمم هستیم که برخی برنامه‌های درسی که اشباع شده را حذف کنیم و برنامه های جدیدی از طریق این سامانه‌ ایجاد کنیم.

در ادامه رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی گفت: توسعه آموزش‌های مهارتی‌ شاهراه توسعه کشور و یکی از علل موفقیت بسیاری از کشورهاست.

دکتر قالیچی افزود: در دنیایی که تغییر تنها عامل ثبات است، نقش آموزش مهم بوده و دانشگاه‌ها نقش کلیدی دارند، چرا که تربیت کنندگان نوآوران، تغییر آفرین هستند.

وی در ادامه با بیان این که هم اکنون، بیکاری از مشکلات اصلی جامعه بود و باید تدابیری اثربخش برای حل آن ارایه شود، عنوان کرد: کیفی سازی و ارتقای آموزش‌های مهارتی و فنی در کشور می‌تواند در ایجاد اشتغال، پیامدهای اجتماعی و فرهنگی مثبت و ایجاد نشاط و پایداری امنیت تاثیر داشته باشد.

وی بیان کرد: تربیت نیروی متخصص کارآمد در چهار حوزه صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگی و هنری از موفقیت های این واحد دانشگاه جامع علمی کاربردی است.

گفتنی است، گردهمایی روسای دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی به مدت دو روز از ۱۴ الی ۱۵ شهریور ماه در تبریز برگزار می‌شود.