هفتاد و سومین جلسه شورای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛
صبح امروز - دوشنبه، در هفتاد و سومین جلسه شورای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، سنجه های؛ سبک زندگی، سواد سلامت، پایش برنامه عملیاتی، آموزش مهارت های کوتاه مدت و حرفه ای و آموزش دوره های برگزار شده با موضوع کار آفرینی و دوره های مشترک آموزشی با دانشگاه های خارج کشور بررسی شد
دکتر شاهرخ یوسف زاده – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این جلسه، با اشاره به این که مهمترین رسالت دانشگاه در حال حاضر کنترل بیماری های غیر واگیر است، گفت: مهمترین عاملی که سلامت امروز بشر را تهدید می کند، بیماری های غیر واگیر است. وی ادامه داد: استقرار نادرست برنامه های پیش بینی شده وزارت بهداشت در استان ها می تواند سلامت شهروندان را به خطر بیاندازد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، خاطر نشان کرد: استقرار برنامه نظام ارجاع، یکی از برنامه های خوب وزارت بهداشت است که اگر به خوبی اجرا شود، می تواند یک فرصت بزرگ برای حوزه سلامت کشور باشد تا در بستر نظام ارجاع الکترونیک پزشکی خدمات مناسب در کوتاه ترین زمان و با هزینه مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.
دکتر یوسف زاده با بیان این که هر فرد در جامعه یک هدف برای حوزه سلامت است، اظهار داشت: اگر می خواهیم اطمینان پیدا کنیم که افراد جامعه در سنین مختلف از جمله میانسالی از سلامت مناسب برخوردار هستند یا نه؟ باید سعی کنیم، نظام ارجاع الکترونیک را به معنی واقعی در سطح تمامی مراکز بهداشتی درمانی استان استقرار دهیم.
با افزایش مشارکت اجتماعی، احتمال بستری شدن مردم در مراکز درمانی کاهش می یابد
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یاد آور شد: یکی از دغدغه های امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نحوه افزایش مشارکت مردم برای ارتقای سلامت خودشان است تا بتوانیم با شناسایی عوامل و ریسک فاکتور های بیماری در خانوارها، احتمال بستری شدن آن ها را در مراکز درمانی به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: پروژه NCD در دانشگاه می تواند بازوی حمایتی برای استقرار نظام ارجاع در استان باشد و برای استقرار این مهم تشکیل و راه اندازی منظم کمیته NCD در دانشگاه امری ضروری است، این کمیته باید همه سطوح خدمتی حوزه سلامت در استان به ویژه حوزه آموزشی را دربر گیرد.
۲۵ درصد خانوارهای گیلانی در خصوص خود مراقبتی
آموزش
دیدند
دکتر یوسف زاده گفت: فعالیت های حوزه سلامت در تئوری و برنامه ریزی بسیار قوی است، در این زمینه اجرای مناسب برنامه های پیش بینی شده می تواند مثمر ثمر باشد.
وی با بیان این که در حال حاضر ۲۵ درصد خانوارهای گیلانی در خصوص خود مراقبتی آموزش های لازم را از سوی دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده اند، تصریح کرد: توانمندسازی جوامع برای خودمراقبتی از طریق استقرار رویکرد خودمراقبتی اجتماعی، جلب حمایت ، مشارکت و آموزش، امکان پذیر است
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص توسعه برنامه خود مراقبتی در سطح مدارس و دانشگاه های استان نیز گفت: تربیت ۴۲ هزار و ۹۸۵ سفیر سلامت دانش آموزی در مقاطع مختلف و تربیت حدود ۶ هزار سفیر سلامت دانشجویی در سطح دانشگاه های استان در راستای توسعه سواد سلامت در سطح گیلان بوده است. وی مشارکت در طراحی و اجرای ۵۵ کمپین آموزش سلامت همگانی برای کاهش عوامل خطر و ترویج سبک زندگی سالم را نیز بخشی دیگر از توسعه برنامه خود مراقبتی در استان برشمرد.ع/د