مقالات، کتب و ثبت اختراع دانشجویان و اساتید مورد تشویق و حمایت قرار می گیرند
دکتر ابوالفضل بضاعت پور در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه بسته های حمایتی و تشویقی را برای مقالات، تالیف کتاب و ثبت اختراع تشریح کرد که در زیر می خوانید:
دکتر بضاعت پور: پاداش مقالات دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دانشجویان دکتری که از تاریخ فارغ التحصیلی آنان ۲ سال نگذشته باشد بر اساس دستورالعمل زیر پرداخت خواهد شد و هر ردیف از مقالات با توجه به کیفیت آنها افزایش ۵۰ الی ۲۰۰ هزار تومانی خواهند داشت.
الف) مبلغ پاداش مقالات با نمایه ISC سه میلیون ریال
ب) مقالات چاپ شده در Scopus و WOS چهار میلیون ریال
ج) مقالات JCR پنج و نیم تا هشت میلیون ریال
روابط عمومی دانشگاه: سطح مقالات در بسته های تشویقی چه تاثیری دارد؟
دکتر بضاعت پور: سطح مقالات دانشجویان در بستههای تشویقی بر اساس قرارگیری آن مجلات در Scopus و WOS ISC یا JCR سنجیده میشود و در مورد مقالات JCR ، این سطح مقالات براساس نسبت IF/AIF سنجیده میشود به طوری که اگر ≤ IF/AIF < ۰.۵ ۰ باشد پاداش مقاله ۵.۵ میلیون ریال،
اگر ۱ > ≤ IF/AIF ۰.۵ باشد پاداش مقاله ۶.۵ میلیون ریال و اگر IF/AIF ≥ ۱ باشد پاداش مقاله ۸ میلیون ریال خواهد بود.
روابط عمومی دانشگاه: آیا برای کتاب های تالیفی دانشجویان هم بسته تشویقی در نظر گرفته اید؟ چه حمایت هایی می شود؟
دکتر بضاعت پور: حمایت و تشویق از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در قالب پرداخت ثبت و اختراعات ملی و بینالمللی؛ پاداش کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره و پاداش مقالات چاپ شده در مجلات معتبر ملی و بینالمللی انجام میشود و با توجه به شرایط خاص تالیف کتابهای دانشگاهی، از کتابهای تالیفی دانشجویان در حال حاضر حمایت به عمل نمیآید.
روابط عمومی دانشگاه: برای اختراعات دانشجویی چه حمایت هایی انجام می دهید؟
دکتر بضاعت پور: برای ثبت و اختراعات ملی و بینالمللی دانشجویان در صورتی که فقط گواهی ثبت اختراع از اداره کل ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی داشته باشند مبلغ ۷ میلیون ریال پاداش تعلق میگیرد. در صورتی که ثبت اختراع دارای تاییدیه از مراجع ذیصلاح و مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت داشته باشد علاوه بر ۷ میلیون ریال ذکر شده، مبلغ ۱۲ میلیون ریال پاداش تعلق میگیرد. برای هر ثبت اختراع که دارای گواهی و تاییدیه از مراجع معتبر خارج از کشور باشد بر اساس مصوبه شورای پژوهشی دانشگاه از ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال پاداش تعلق میگیرد .
روابط عمومی دانشگاه: جهت تشویق اساتید نسبت به تالیف مقالات سطح بالا چه تشویق ها و پاداش هایی در نظر گرفته اید؟
دکتر بضاعت پور: در خصوص تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه به تولید مقالات با سطح کیفی بالا؛ اولاً اینکه سطح پاداش مقالات JCR بالاتر از سایر نمایهها در نظر گرفته شده است. در خصوص نمایه JCR ؛ بسته به IF و AIF پاداش مقاله از ۱۰ تا ۴۰ میلیون ریال تغییر میکند. برای مقالات منتشر شده در مجله Nature و Science پاداش مقاله به میزان ۴ برابر سقف پرداختی مقالات JCR میباشد. برای مقالات منتشر شده در مجلات JCR که در رده Q ۱ چاپ میشوند حداقل مبلغ ۳۰ میلیون ریال پاداش پرداخت میگردد و برای مقالاتی که در مجلات JCR با نسبت IF/AIF بالای ۲ چاپ میشود مبلغ پاداش ۴۰ میلیون ریال خواهد بود.
روابط عمومی دانشگاه: اگر مقالات اساتید کاربردی بوده و منجر به رفع مشکلات جامعه شود. چه پاداشی در نظر گرفته اید؟
دکتر بضاعت پور: حمایت از تحقیقات کاربردی اعضای هیات علمی دانشگاه در قالب طرحهای پژوهشی خواهد بود. اگر عضو هیات علمی طرح کاربردی جهت حل مشکلات جامعه و دستگاههای اجرایی داشته باشد پروپوزال طرح مذکور جهت کسب حمایت به سازمانها و دستگاههای ذیربط ارسال میگردد و در صورت کسب حمایت؛ در قالب طرح بین سازمانی اجرای آن به عضو هیات علمی واگذار میشود. اگر عضو هیات علمی مایل باشد آن را در قالب طرح داخل دانشگاهی به انجام برساند در صورتی که بتواند مشکلی را حل نماید و تاییدیه سازمان مربوطه مبنی بر حل مشکل را اخذ نماید حمایت ویژهای از جمله مستثنی کردن طرح مذکور از استخراج مقاله برای تسویه حساب صورت خواهد گرفت.
روابط عمومی دانشگاه: برای کتاب های تالیفی اساتید چه تشویق و پاداش های در نظر گرفته اید؟
دکتر بضاعت پور: پرداخت حق تالیف، حق ترجمه و حق تدوین و گردآوری کتابهای چاپ شده توسط انتشارات دانشگاه برای اعضای محترم هیات علمی دانشگاه بر اساس دستورالعمل زیر پرداخت میشود:
الف) حق تالیف و تصنیف به ازای هر صفحه ۷۵ هزار ریال و حداکثر ۳۰ میلیون ریال برای کل کتاب میباشد.
ب) حق ترجمه به ازای هر صفحه ۶۰ هزار ریال و حداکثر ۲۵ میلیون ریال برای کل کتاب میباشد.
ج) حق نگارش سایر آثار به ازای هر صفحه ۳۰ هزار ریال و حداکثر ۱۲ میلیون ریال است.
د) در صورتی که عضو هیات علمی نسبت به انتشار Book Chapter توسط ناشرهای معتبر بین المللی موفق شود مبلغ ۱۵ میلیون ریال بر اساس ضوابط مربوطه پرداخت میشود.