عمومی | دانشگاه تهران

تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی ضمن تشکر از برگزارکنندگان هجدهمین نمایشگاه گفت: «هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه این است که دستاوردها و محصولات پژوهشی دانشگاه‌ها به صنعت و جامعه عرضه و طی آن قراردادهای پژوهشی منعقد شود».

وی افزود: «این نمایشگاه به‌گونه‌ای، تجاری‌سازی محصولات دانشگاهی را به‌همراه دارد. اما آنچه که مهم است شرکت در نمایشگا‌ه‌های تخصصی است. ایده دانشگاه‌های بزرگ بر این اساس است که هر دانشکده‌ای بنا بر تخصصی که دارد در نمایشگاه‌های تخصصی که در طول سال برگزار می‌شود، شرکت کند».

دکتر رحیمیان در ادامه خاطر نشان کرد: «اما اگر این روش مورد قبول واقع نشود ما همچون سال‌های گذشته در این نمایشگاه شرکت می‌کنیم تا با حضور خود بتوانیم در زمینه اشاعه فرهنگ و تولیدات پژوهشی سهم کوچکی را ایفا کنیم».

دکتر محمد موسی‌خانی، مدیر کل خدمات پژوهشی و انتشارات نیز در این مراسم از تلاش‌ها و زحمات دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه تشکر و قدردانی کرد و گفت: «خوشحالیم که زحمات همکاران نتیجه مطلوبی را به‌همراه داشت و دانشگاه تهران توانست بین شرکت کنندگان به‌عنوان غرفه برتر انتخاب شود».

وی افزود: «دانشگاه تهران با اتکا به دستاوردهای اعضای هیأت علمی خود حضور چشمگیری در این نمایشگاه داشت و اگر سیاست معاونت پژوهشی در سال‌های آینده نیز مبنی بر برگزاری چنین نمایشگاهی باشد همچنان همکاران با همت و تلاش خود مایه سرافرازی دانشگاه تهران خواهند بود».

بهروز قدیمی، مدیر اجرایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه نیز ضمن ارائه گزارش مقایسه‌ای از برگزاری نمایشگاه در سال‌های اخیر گفت: «ما برای انتخاب دستاوردها ضوابطی را در اختیار داشتیم که جدید بودن دستاورد، در مرحله تجاری‌سازی قرار گرفتن، ملی بودن، حل کردن مشکلات کلان جامعه و قرار گرفتن در مرزهای دانش از جمله این ضوابط بودند».

وی افزود: «در سال ۹۴ در نمایشگاه شانزدهم ۲۷۱ دستاورد، در سال ۹۵ در نمایشگاه هفدهم ۱۴۴ دستاورد و در سال ۹۶ در هجدهمین نمایشگاه ۹۰ دستاورد در سامانه به ثبت رسیده است. ما شاهد یک سیر نزولی در تعداد دستاوردهای ارائه شده هستیم و این نشان‌دهنده حرکت به سمت کیفی‌سازی دستاوردهاست».

مدیر اجرایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه خاطر نشان کرد: «انتقادی که ما با آن مواجه بودیم این بود که در برخی از غرفه‌های دانشگاه تهران مسئولان مربوط حضور نداشتند که ما امید داریم در سال‌های آینده شاهد حضور بیشتری از مسئولان واحدها در غرفه‌های نمایشگاهی باشیم».

در این مراسم هم‌چنین دست‌اندرکاران و کارشناسان برگزاری نمایشگاه نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه دادند و در پایان از تلاش و زحمات برگزار کنندگان تقدیر به‌عمل آمد.

هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شد و غرفه دانشگاه تهران توانست با حضور فعال و مؤثر در بین ۱۵۵ شرکت کننده، عنوان برترین غرفه را کسب کند.