عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

تغذیه مناسب در دانش آموزان از بروز بیماری‌ها جلوگیری می‌کند

پریوش جوانشیر به مناسبت بازگشایی مدارس افزود: با توجه به این‌که به فصل پاییز و بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید نزدیک می‌شویم ارتقاء شاخص‌هایی مانند خواب، تغذیه و رعایت نکات بهداشتی جهت بالا رفتن کیفیت سلامت دانش آموزان برای داشتن جسم و روحی سالم‌تر و شاداب‌تر ضروری به نظر می‌رسد.
کارشناس واحد سلامت مدارس و جوانان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خواب منظم و به‌موقع را برای دانش آموزان را ضروری دانست و اضافه داشت: به هم ریختن سیکل خواب و نامنظم شدن آن اولین تاثیرات را بر روی حافظه، تمرکز و یادگیری فرد می‌گذارد به شکلی که می‌تواند باعث ایجاد تنش و اضطراب شده و پرخاشگری و عصبانیت را افزایش می‌دهد.
وی افزود: مصرف شیر، مایعات و غذاهایی که کالری مناسبی به کودکان می‌دهد بسیار مهم است به این دلیل که این مواد غذایی فاکتورهایی هستند که می‌توانند مقاومت بدن را بالا‌تر ببرند و از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کنند.
پریوش جوانشیر اظهار کرد: خانواده‌ها بهتر است از مواد غذایی سالم و در دسترس به‌عنوان میان وعده برای کودکان خود استفاده کرده و از خرید مواد غذایی از فروشندگان دوره‌گرد و استفاده از مواد غذایی فاقد ارزش غذایی نظیر چیپس و پفک خودداری نمایند.
کارشناس واحد سلامت مدارس و جوانان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر عنوان داشت: رعایت نکات بهداشتی ازجمله بهداشت فردی در مدرسه توسط دانش آموزان از دیگر مواردی است که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود، استفاده از صابون مایع برای شستشوی دست‌ها، به همراه داشتن لیوان شخصی برای نوشیدن آب، عدم استفاده از وسایل شخصی سایر دانش آموزان توسط فرد ازجمله شانه، برس، مقنعه، گیره مو، حوله در پیشگیری از بیماری‌های واگیر نقش اساسی دارد.
جوانشیر در مورداستفاده از کوله‌پشتی برای دانش آموزان تاکید داشت: وزن کل محتویات کوله‌پشتی نباید بیش از یک‌چهارم وزن بدن فرد باشد و هنگام استفاده، کودک باید بنشیند و کوله‌پشتی بر روی کتف وی قرار گیرد، همچنین وسایل داخل کوله‌پشتی باید به شکلی چیده شوند تا همه‌چیز به شکل قرینه باشد و وزن به شکل مساوی تقسیم شود، به دلیل تقسیم وزن متساوی بین دو کتف استفاده از کوله‌پشتی‌هایی که دارای دو بند باشند بهتر از کوله‌پشتی‌های تک‌بندی است.
انتهای پیام/ ا.س- ۳۰۰۰