معرفی رقم جدید باقلا “شادان” از سوی پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش گلستان
دکتر فاطمه شیخ پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان اطلاعات کامل معرفی رقم جدید باقلا “شادان” را ارایه نمود.
به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، دکتر فاطمه شیخ عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی این مرکز و محقق کشوری باقلا و محقق مسول معرفی رقم جدید باقلای“شادان” اظهار داشتند که رقم جدید باقلا دانه متوسط، قابل برداشت مکانیزه و مناسب مناطق باقلا کاری می باشد و اطلاعات کامل این رقم را به شرح زیر بیان کرد:
ویژگیهای مهم رقم شادان شامل پتانسیل عملکرد دانه و غلاف سبز زیاد، مقاومت به بیماری لکه برگی باقلا، پایداری عملکرد دانه در کشور، تعداد غلاف در بوته بالا، قابلیت برداشت مکانیزه، مقاوم نسبت به خوابیدگی، یکنواختی غلافها، طعم بهتر، درصد پروتئین بالاتر، میزان تانن کمتر، یکنواختی پخت، بالا بودن نسبت دانه به غلاف و مناسب جهت مصرف پلویی است.
شجره | Line F۶latt/۳۸۸/۰۸ |
ارتفاع بوته (cm) | ۱۱۶ |
تعداد غلاف در بوته | ۲۶/۸ |
تعداد دانه در غلاف | ۴-۵ |
طول غلاف (cm) | ۱۵-۱۷ |
وزن صددانه (g) | ۱۱۶ |
درصد پروتئین | ۳۰/۶ |
تانن (میلی گرم/ گرم) | ۰/۷ |
عملکرد غلاف سبز (kg/ha) | ۲۱۹۸۲ |
عملکرد دانه (kg/ha) | ۳۴۷۹ |
عکسالعمل نسبت به بیماری لکه شکلاتی | مقاوم |
عکسالعمل نسبت به بیماری برق زدگی | مقاوم |
عکسالعمل نسبت به بیماری سوختگی استمفیلیومی | مقاوم |