عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی در جمع مدیران سازمان، نقش تحقیقات کشاورزی را در پشتیبانی از بخش اجرا مهم دانست

مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی در جمع مدیران سازمان، نقش تحقیقات کشاورزی را در پشتیبانی از بخش اجرا مهم دانست


نشست رئیسان موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با مقام عالی وزارت جهادکشاورزی، با حضور مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر بخشنده معاون وزیر جهادکشاورزی در امور اقتصادی، دکتر اسکندر زند مشاور وزیر جهادکشاورزی، معاونان و مدیران سازمان تات یکشنبه ۱۱شهریور در وزارت جهادکشاورزی برگزار شد. در این نشست ضمن تاکید بر نقش محققان موسسه های تحقیقاتی سازمان در تامین امنیت غذایی، دکتر پورکاظمی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ،دکتر بازرگان رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب، دکتر نجفیان رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با گزارشی از جدیدترین دستاوردهای موسسه تحت مدیریت خود ارائه دادند.
مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی جایگاه تحقیقات کشاورزی را در تکمیل زنجیره تولید مهم برشمرد و تلاش محققان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را  در موفقیت های بخش اجرا شایسته تقدیر دانست. وی با تاکید بر ضرورت توسعه ی تحقیقات و همگام شدن با سرعت رشد علم در دنیا خاطر نشان ساخت هر چند زحمات محققان ما در موسسه های تحقیقاتی به صورت مستقل در حصول نتیجه نهایی نمود ندارد؛ اما برکسی پوشیده نیست موفقیت های  کشور در زمینه تولید بذر ، پرورش ماهی و میگو، تولید واکسن و سرم و غیره جز با  بهره مندی از یک عقبه قوی تحقیقاتی میسر نمی شد.
وزیر جهادکشاورزی  با رد این دیدگاه که عده ای تصور می کنند با استفاده از روش های قدیمی می توان پاسخگوی نیاز امروز بود، خاطر نشان ساخت سرعت تحولات در دنیا به گونه ای است که برای رسیدن به اهداف خود، توجه به تغییر در نگرش ها و رویکردها اصل مهمی است و چنانچه در برابر اقتضائات جدید زمان منفعلانه عمل کرده  و روش های مدیریتی خود را  به روزرسانی نکنیم، قطعا گرفتار رکود و عقب افتادگی خواهیم شد. وی  با تاکید بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت های سرشار الهی در جهت خدمت رسانی بیشتر به فعالان بخش بیان داشت توانمندی هایی که خداوند در وجود یکایک ما به ودیعه نهاده است در کنار ظرفیت ها و مواهب طبیعی راه بهانه جویی هایی مانند "نمی شود نمی توانیم" را برما می بندد و باید با سعی و پشتکار ، همت خود را به کار بندیم و نتیجه زحمات و خدمات خود را در اختیار مردم قرار دهیم.
مهندس حجتی با ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان امر تحقیقات کشاورزی ، اهمیت پیوند تحقیق و توسعه با بدنه بخش اجرا را یادآور شد و خاطر نشان ساخت تحقیقات و معاونت های اجرایی باید مانند دوبال درتعاون با یکدیگر  و با یک هدف واحد،در مسیر خدمت رسانی به مردم در حرکت باشند تا نتیجه کار مشترک ما در سطح وزارت جهادکشاورزی در عرصه تولید به خوبی جلوه گر شود. وی با اشاره به ضرورت هم اندیشی بیشتر بخش تحقیقات کشاورزی و بدنه اجرا، تقویت بخش خصوصی را با هدف ایجاد ارزش افزوده تولید در بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین رویکردهای دولت یازدهم و دوازدهم خواستار شد.
دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به وظایف حاکمیتی سازمان در زمینه پژوهش، ترویج، آموزش ،تولید محصولات فناورانه، نظارت، حفاظت از ذخایر ژنتیکی ، برنامه های کلان این سازمان در دوره پیش رو را اعلام داشت. وی فعالیت های صورت گرفته در زمینه تولید محصولات فناورانه را شایسته تقدیر دانست و بر تقویت رویکرد واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی و و حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد. وی هم چنین با تاکید بر لزوم تحقق اجرای " تحقیقات در خدمت نیازهای واقعی بخش اجرا" تعامل نزدیکتر موسسه های تحقیقاتی سازمان را در ارتباط با  معاونت های اجرایی وزراتخانه متبوع  را از سیاست های مهم سازمان در دوره پیش رو برشمرد.
دکتر خاوازی معاون وزیرجهادکشاورزی با اعلام این مطلب که سازمان توجه ویژه ای به موضوع بهر ه مندی از فناوری های نوین در بخش کشاورزی دارد ، خاطر نشان ساخت نیاز سنجی و انتقال فناوری های روز دنیا در زمینه تولید بذر ، نهال، پرورش ماهی و آبزیان و غیره با تاکید بر اظهار نظر کارشناسی متخصصان هر حوزه و با هماهنگی بخش خصوصی صورت خواهد پذیرفت. وی ثبت و گواهی تولیداتی نظیر بذر، کود و سم را از اقدامات ارزشمند دوره مدیریتی دکتر اسکند زند دانست که ضرورت دارد اکنون با پایش بازار، فرآیند جلوگیری از ورود محصولات تقلبی به بازار تکمیل شود.
دکتر خاوازی هم چنین از عزم راسخ سازمان در زمینه تقویت جایگاه ترویج کشاورزی خبر داد و افزود که در دوره پیش رو با عنایت به لزوم نوسازی زیرساخت ها در اجرای بهتر نظام نوین ترویج ، فرآیند تجهیز مراکز جهادکشاورزی در سراسر کشور  با قوت بیشتری پیگیری می شود.  وی هم چنین با اشاره به شکل گیری تعامل نزدیک سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و سازمان جنگل ها و مراتع ، گزارشی از اقدام های صورت گرفته در جهت به کارگیری کارشناسان نظام نوین ترویج در اداره کل منابع طبیعی استان ها و نحوه همکاری این دو سازمان ارائه داد.
دکتر بخشنده معاون وزیر جهادکشاورزی در امور اقتصادی با اشاره به شرایط فعلی کشور در تحریم های ظالمانه توجه به موضوع امنیت غذایی را از سوی محققان موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی حائز اهمیت دانست. وی با بیان این مطلب که وزارت جهادکشاورزی برای تامین غذای مردم از خودکفایی بالایی برخوردار است بیان داشت  تامین امنیت غذایی به ویژه در شرایط تحریم، به گونه ای که سفره غذای مردم دچار تلاطم نشود بر عهده وزارت جهادکشاورزی است که در این بخش با ضریب خودکفایی قابل قبولی و بدون  وابستگی به کشورهای دیگر، قادر به تامین مایحتاج غذایی کشور هستیم. معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید داخل، پشتیبانی از زارعان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از راهبردهای اساسی این وزارتخانه برشمرد. دکتر بخشنده محققان موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را فرهیختگان وزارت جهادکشاورزی نام برد که در عبور از شرایط سخت تحریم های اقتصادی چشم امید این وزارتخانه هستند. وی ارائه گزارش های رئیسان موسسه های تحقیقاتی را در حضور مقام عالی وزارت حائز اهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد استمرار این جلسات در کارآمدی تحقیقات و افزایش بهره وری موسسه های تحقیقاتی موثر باشد.


روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی