دانشگاه ها برای رفع آسیب های اجتماعی راهکار علمی ارائه دهند
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محبوبی در پنجاه و یکمین اجلاس معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های کشور که در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است؛ اظهار داشت: تقویت سرمایه اجتماعی در جامعه یک موضوع راهبردی و مهم است و برای مقابله با آسیب های اجتماعی و حتی دشمنان خارجی نیازمند سرمایه اجتماعی بالا هستیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهیان در کنار روحانیان و معلمان از گروه های مرجع جامعه محسوب می شوند، گفت: جلب مشارکت دانشگاهیان برای حل موضوعات فرهنگی و اجتماعی ضروری است.
دکتر محبوبی افزود: یکی از نهادها و سازمان هایی که می تواند در زمینه مشکلات کشور و آسیب های اجتماعی گفتگو و نقادی عالمانه، منصفانه و چالشی داشته باشد، دانشگاه است.
مشاور وزیر کشور تصریح کرد: اگر مشکلات مورد گفتگو و نقادی قرار نگیرند امکان ارائه راه حل نیز سخت خواهد شد و پنهان کردن مشکلاتی مانند آسیب های اجتماعی کمکی به حل آنها نمی کند.
دکتر محبوبی با اشاره به اینکه علت های مختلفی برای شیوع آسیب های اجتماعی امروز جامعه ذکر شده است، گفت: توسعه نامتوازن، توزیع نا متعادل بودجه و امکانات در نقاط مختلف کشور، ضعف نهادهای اجتماعی مانند خانواده و رسانه در انتقال هنجارهای اجتماعی و تغییر سبک زندگی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده آسیب های اجتماعی است.
وی افزود: در سال گذشته برنامه وزارت کشور در حوزه آسیب های اجتماعی، کمک به افراد آسیب دیده و بررسی مسائل آنان بود و در سال جاری و سال آتی نیز تمرکز بر بررسی علل به وجود آورنده آسیب های اجتماعی است که دانشگاه ها می توانند با ظرفیت پژوهشی بالای خود در این زمینه به دولت و وزارت کشور کمک کنند.
م.ع ۶۰/ ر.ب ۴۵/ ع. ع ۵۷