دومین دوره نانواستارتاپ برگزار شد
نانواستارتاپ یک برنامه با رویکرد توسعه فناوری است که با هدف تیمسازی برای حل چالشهای ملی در حوزه آب و محیطزیست راهاندازی شده است. دومین دوره این رویداد با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افتتاحیه نانواستارتاپ با حضور ۷۰ نفر از برترینهای هشتمین مسابقه ملی فناوری نانو با رویکرد تشکیل تیم و توسعه فناوری در حوزه نانو برای حل چالشهای حوزه آب و محیط زیست برگزار شد.
در این رویداد عماد احمدوند مدیر کارگروه ترویج ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی در خصوص اهمیت کارآفرینی، توسعه فناوری و محصول در فضای کشور به سخنرانی پرداخت و دستاوردهای دوره اول نانواستارتاپ را بهصورت اجمالی مرور کرد.
محمد باقری مطلق پاشاکی مدیر برنامه نانواستارتاپ و مدیر ترویج دانشجویی ستاد توسعه فناوری نانو نیز در بخش دیگری از این رویداد به تشریح اهمیت و رسالت برنامه نانواستارتاپ پرداخت.
در ادامه، رویکردهای حمایتی این برنامه در بخش مشاوره و منتورینگ فنی،کسب و کاری، آنالیز و مواد اولیه توسط مسئولان برگزاری شرح داده شد. یکی از موارد مورد توجه در این برنامه، تیمسازی و خودشناسی بود که در قالب کارگاه آموزشی توضیح داده شد.
با توجه به اولویتهای ایران در بخش آب و محیطزیست، این موضوع به عنوان محور اصلی نانواستارتاپ معرفی شده است و شرکتکنندگان ملزم به فعالیت در این حوزه هستند. البته برگزارکنندگان این برنامه، ایدههای مختلفی را که ماحصل مطالعه بازار حوزه آب و محیطزیست بود، در قالب یک کتابچه در اختیار شرکتکنندگان قرار دادند.
این ایدهها رویکرد محصولگرا دارد و علاقهمندان میتوانند یکی از این ایدهها را انتخاب کنند یا خود ایده جدیدی را متناسب با توانمندیها و تجربه علمی خود مطرح کنند.
ایدههای پیشنهادی در روز اول توسط یکی از مشاورین فنی برنامه به شرکتکنندگان ارائه شد. هدف از این بخش همسو کردن شرکتکنندگان در نانواستارتاپ با نیازهای صنعت بود.
در ادامه کارگاه خودشناسی برگزار شد که در آن شرکتکنندگان با اجرای تستهای شخصیتشناسی و راهنمایی مدرس کارگاه، پاسخ به این سوال را که نقش من در یک تیم چیست؟ پیدا کردند.
در انتهای روز نخست شرکتکنندگان از نمایشگاه محصولات ساخت ایران ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی بازدید کردند. در روز دوم ادامه دوره خودشناسی و تیمسازی برگزار شد.
در کارگاه تیمسازی نحوه تعامل با سایر اعضای تیم با توجه به تیپ شخصیتی آنها شرح داده شد. پس از افتتاحیه به افراد فرصت داده شد که تا زمان برگزاری جشنواره نانو ۹۸ تیمسازی کرده و ایده موردنظر خود را انتخاب کنند.
گفتنی است نانواستارتاپ با هدف رشد و پرورش تیمهای توانمند و رساندن ایدههای مبتنی بر فناوری نانو به پروتوتایپ در قالب برنامهای یکساله اجرا میشود. هدف اصلی آن ایجاد گفتمان توسعه فناوری در سطح دانشگاهها است.
این برنامه سال گذشته با هدف معرفی نماینده ایران به المپیاد بینالمللی نانو در حوزه آب و پساب برگزار شد. در دومین دوره، نانواستارتاپ با تغییر رویکرد خود از رقابتی به حمایتی، به دنبال توسعه تمامی تیمهای حائزشرایط برای تاسیس یک استارتاپ، تولید نمونه اولیه و تجاریسازی آن است.
ناظران المپیاد بینالمللی دانشجویی فناوری نانو از میان تیمهای حاضر در ادوار مختلف این برنامه، برترین تیم از منظر شاخصهای موردنظر خود را برای شرکت در دومین المپیاد بینالمللی دانشجویی فناوری نانو انتخاب میکنند. این شاخصها در زمان مناسب توسط دبیرخانه دائمی المپیاد بینالمللی نانو در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت. بر اساس توافق صورتگرفته در کمیته راهبری، این المپیاد هر دو سال یکبار برگزار خواهد شد.
پایان پیام/۲۹