شانزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس معاونت علمی برگزار شد
شانزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس معاونت علمی، همراه با رونمایی از سه محصول دانش بنیان تولید شده در این پارک، برگزار شد.
مهدی صفارینیا در شانزدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس معاونت علمی گفت: در سال ۹۶ تعداد اعضای این پارک به ۲۵۸ عضو رسید. از این تعداد ۹۳ شرکت در بخش تملیکی پارک، ۴۷ شرکت در بخش استیجاری، ۵۰ شرکت در مرکز رشد پارک و ۲۵ شرکت در بخش شتاب دهندهها مستقر شدند.
وی بیان کرد: ۴۰ شرکت به عنوان کارگزار در مرکز توسعه کسب و کار پارک پردیس معاونت علمی مستقر شدند، شرکتهای مستقر در این پارک در سال ۹۶، ۲۴ میلیون دلار صادرات داشت. در سال گذشته ۵۲ محصول دانشبنیان به ۱۲ کشور صادر شد. در این سال ۱۷۷ میلیارد ریال در بخش تحقیق و توسعه این پارک هزینه شده است. علاوه بر آن ۶۵۲ میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در این پارک صورت گرفته است.
رئیس پارک فناوری پردیس معاونت علمی با اشاره به رشد ۲۱ درصدی درآمدهای این پارک، تاکید کرد: علاوه بر آن در بخش منابع انسانی شرکتهای مستقر در این پارک با رشد ۱۳ درصدی مواجه بودیم و انتظار داریم که با استقرار کامل اعضای این پارک، تعداد ۷ هزار نفر در این مرکز نوآوری مشغول به فعالیت شوند. همافزایی با دانشگاهها را از اقدامات این مرکز است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۲۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی و ۶۲ نفر از اساتید در این پارک مشغول به فعالیت شدند. همچنین ۲۸ پایاننامه دانشجویی در شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک فناوری پردیس معاونت علمی علاوه بر آن ۹ پروژه مشترک میان شرکتهای مستقر در این پارک و دانشگاهها اجرایی شده است.
به گفته صفارینیا عرضه ۱۲۲ نوآوری، ۳۶ مورد بومیسازی و ارائه ۸۲ محصول جدید از دیگر موفقیتهای شرکتهای این مجموعه به شمار میرود. همچنین ۱۷ قرارداد میان شرکتهای دانشبنیان این پارک با ۱۱ کشور خارجی به امضا رسیده است که رقم آن به به ارزش ۳.۵ میلیون دلار تخمین زده می شود.
رئیس پارک فناوری پردیس معاونت علمی اخذ ۲۷۰ عنوان نشان و گواهینامه جدید توسط شرکتهای عضو این پارک را از دیگر اقدامات عنوان کرد و افزود: ۲۲ سرفصل حمایتی در این پارک تعریف شد که ۴۰ مجموعه این خدمات را به شرکتها ارائه میدهد.
صفارینیا با بیان اینکه تضامین قرارداد فروش محصول به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای شرکتها صادر شده است، اظهار کرد: تضامین حضور در مناقصات به مبلغ ۶ میلیارد ریال نیز برای شرکتها صادر شد. همچنین موفق شدیم ۱۵ طرح و محصول را به ۱۴ سازمان معرفی کنیم.
وی از دیگر حمایتهای این مجموعه به شرکتها را ارائه معافیتهای مالیاتی دانست و گفت: بر این اساس ۸۱ شرکت فناور از معافیت مالیاتی برخوردار شدند، به گونهای که ۶۴ میلیارد تومان معافیت مالیاتی به شرکتها اختصاص داده شد. ۲۳۸۱ نفر تقاضای خود را برای دریافت معافیت مالیاتی بر حقوق ارائه دادند.
صفاری نیا از اخذ ۳۰ تاییدیه دانشبنیانی توسط شرکتهای عضو پارک در سال ۹۶ خبر داد و گفت: از آنجایی که این پارک مرجع صدور تاییدیه ثبت مالکیت معنوی در قوه قضاییه است، در سال گذشته ۶۰ مورد ارزیابی طرحها و اختراعات برای اخذ ثبت مالکیت معنوی انجام شد.
رئیس پارک فناوری پردیس معاونت علمی در راستای فعالیت فن بازار گفت: در فنبازار موفق به انعقاد قرارداد سرمایهگذاری بر روی ۱۹ اختراع در بخش صنعت شدیم که ارزش ریالی آن ۱۹ میلیارد تومان برآورد شده است. عملکرد اقتصادی فنبازار بالغ بر ۲۶۵ میلیارد ریال است. آمار فروش اختراعات در فنبازار ۱۹۲ میلیارد ریال بوده است. ضمن آنکه دادههای ۱۱ هزار محصول دانشبنیان بر روی فنبازار به ثبت رسید.
به گفته وی همکاری با بنیاد ملی نخبگان برای همکاری با ایرانیان مقیم خارج را از دیگر برنامههای این پارک است. همچنین ۱۳ مورد اعطای تسهیلات به منظور جذب ایرانیان مقیم خارج انجام شده است که بالغ بر ۷۷۴۰ میلیون ریال است.
صفاری نیا در آخر از تحقق ۱۰۰۰ هکتار از اراضی پارک و تثبیت مالکیت این پارک، حضور ۱۱ هزار شرکت در مرکز نوآوری پردیس معاونت علمی ، جذب ۱۰۰۰ ایرانی مقیم خارج و تامین پنج درصد جیدیپی را از جمله چشماندازهای آتی این پارک خبر داد.
در ادامه این مراسم سه محصول دانشبنیان ضدعفونی و پاکسازی کانال ریشه دندان (عصبکشی)، پرینتر سه بعدی SLS، تخلیه اتوماتیک آب مخازن نفتی توسط علی مرتضی بیرنگ قائم مقام معاون علمی و حبیبالله بیطرف معاون وزیر نفت و رئیسجمهور رونمایی شد.
پایان پیام/۲۹