انتقال انسان به فضا برای هند ۱.۴ میلیارد دلار هزینه دارد
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'بیزینس استاندارد'، ماموریت های فضایی هند معمولا با هزینه های کمتری در مقایسه با دیگر کشورها انجام می شود به گونه ای که هزینه ماموریت مریخ هند در سال ۲۰۱۴ حدود ۷۴ میلیون دلار اعلام شده است.
هزینه ای که آمریکا برای ماموریت مریخ خود به نام 'ماون' صرف کرد۶۷۱ میلیون دلار بوده است.
'نارندرا مودی' نخست وزیر هند در ماه جاری از سازمان تحقیقات هوا و فضای هند(ایسرو) خواست که ماموریت انتقال سه انسان به فضا را اجرا کنند.
دراین ماموریت سه فضانورد هندی به مدت یک هفته تا ۱۰ روز در فاصله ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتری از زمین قرار می گیرند.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند (ایسرو)دربیانیه ای اعلام کرد این سازمان تکنولوژی های خاصی مانند توانایی بازگشت به زمین، نجات خدمه، سپر حرارتی، سیستم تعلیق و شناوری و سیستم های پشتیبانی از حیات را برای این ماموریت توسعه داده است.
'کی سیوان' رئیس سازمان ایسرو گفت:ما توانسته ایم مهندسی جنبه های مختلف این ماموریت را انجام دهیم .
شرکت های خصوصی نیز در انجام این ماموریت شرکت خواهند داشت و هند قصد دارد از کشور های دوست که دارای برنامه های پیشرفته فضایی هستند تقاضای همکاری کند.
چین که کشور همسایه و رقیب هند است در سال ۲۰۰۳ برای نخستین بار یک انسان را به فضا انتقال دارد و پس از آمریکا و روسیه نام خود را به عنوان سومین کشوری که به این توانایی دست یافته،ثبت کرد.
برنامه چین به نام 'شنزو' به طور مخفیانه با همکاری سازمان های نظامی و دولتی این کشور انجام شد.
در سال ۲۰۰۳ چین اعلام کرد ماموریت ارسال انسان به فضا ۲.۶۲ میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته است.
بودجه برنامه فضایی هند چهار میلیارد دلار است و مودی امیدوار است پرتاب ماهواره کشورهای خارجی سهم این کشور را در صنعت ۳۰۰ میلیارد دلاری فضایی افزایش دهد.
در اوایل ماه جاری، سازمان ناسا آمریکا اطلاعات ضبط شده توسط یک کاوشگر هندی از مدار ماه را منتشر کرد. این اطلاعات برای نخستین بار وجود آب در سطح کره ماه را تائید کرد.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند( ایسرو) در ماه ژانویه صدمین ماهواره خود را از مرکز فضایی 'ساتیش داوان' واقع در جزیره سریهاریکوتا در ایالت آندرا پرادش با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
این نخستین پرتاب موشک سازمان ایسرو در سال ۲۰۱۸ و اولین عملیات موفقیت آمیز این سازمان پس از شکست ماموریت قرار دادن ماهواره نظارت بر زمین (IRNSS-۱H) در ماه آگوست سال گذشته بود.
ماموریت پیشین سازمان ایسرو به دلیل باز نشدن سپر گرمایشی ماهواره مورد نظر، با شکست روبرو شد.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند تاکنون ۴۰ عملیات موفق در پرتاب موشک های مختلف پی اس ال وی به فضا داشته است.
این سازمان در ماه ژوئن سال گذشته ۳۱ ماهواره کوچک را با یک موشک به فضا پرتاب کرد.
سازمان ایسرو همچنین توانست سنگین ترین موشک ( جی اس ال وی نسل ۳) ساخت خود را برای نخستین بار با موفقیت به فضا پرتاب کند.
پیش از این هند برای پرتاب ماهواره های خود با وزن بیش از ۲ تن به کشور های خارجی وابسته بود.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند(ایسرو) در سال گذشته با ثبت رکود بی سابقه پرتاب ۱۰۴ ماهواره با یک موشک به فضا از جزیره کوچک 'سریهاریکوتا' در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقبای بزرگی همچون روسیه و آمریکا،تاریخ ساز شد.
جزیره کوچک 'سریهاریکوتا' درصنعت فضایی هند ،حکم دماغه 'کاناورال' در ایالت فلوریدای امریکا را دارد که تاکنون موشک های فضایی وماهواره های بسیاری از این جزیره به فضا پرتاب شده است.
سکوی پرتاب موشک جزیره 'سریهاریکوتا' تاکنون با پرتاب بیش از ۲۰۰ ماهواره از کشورهای مختلف ،میزبان برنامه های جاه طلبانه فضایی هند است.
هزینه های پرتاب از این سکو به حدی پایین است که حتی رقیبان قدر هند هم قادر به رقابت با این کشور نیستند.