عمومی | مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

ضرورت هدایت، حمایت و تولید محتوا برای ادامه راه نظام نوین ترویج توسط دانشگاه ها

ضرورت هدایت، حمایت و تولید محتوا برای ادامه راه نظام نوین ترویج توسط دانشگاه ها

معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر ضرورت هدایت، حمایت، راهنمایی و تولید محتوا برای ادامه راه نظام نوین ترویج از طریق دانشگاه ها تاکید کرد .

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشوربه نقل از روابط عمومی سازمان تات، کاظم خاوازی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار، که امروز در دانشگاه بوعلی سینا استان همدان برگزار شد، بر ارکان اصلی نظام نوین ترویج تاکید کرد و بیان داشت:نشان دادن آثار و اثربخشی ترویج کار بسیار سختی است .

وی افزود:نوسازی مراکز خدمات جهاد کشاورزی با هدف ایجاد پایگاهی برای هم اندیشی مروجان، محققان و بهره برداران، همواره جز اهداف و ارکان نظام نوین ترویج بوده است .

رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی تاکید کرد: مدیریت دانش و ایجاد تالار ترویج کشاورزی به منظور انتقال انبوهی از اطلاعات و دانش ذخیره شده در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بهره برداران، از مهمترین فعالیت های نظام نوین ترویج است .

خاوازی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اهمیت آموزش مروجان و ارتقای جایگاه ترویج از منظر قانونگذاری، افزود: پس از ایجاد سازه و شالوده ترویج توسط نظام نوین ترویج در معاونت ترویج کشاورزی، حالا نیاز است دانشگاهیان وارد این عرصه شوند و بیش از پیش با تولید محتوا به هدایت، حمایت و راهنمایی بخش اجرایی این طرح بپردازند .

وی ادامه داد:با توجه به نقش ترویج در اقتصاد خانوار روستایی،تعیین سهم فعالیت های ترویجی در اقتصاد کشاورزی، تعیین بهترین روش های انتقال یافته های مختلف و در زمینه تقویت زنجیره ارزش و توسعه شرکت های دانش بنیان با محوریت ترویج ضروری است .

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به قرارداد همکاری وزارت جهاد کشاورزی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حضور ترویج با کمک دانشگاهیان را در بخش ict جامعه روستایی حائز اهمیت دانست .

در این مراسم،معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ترویج قبل از مبحث علمی، ماهیتی اجتماعی دارد؛ موضوع ترویج، موضوع جامعه روستایی، توسعه روستایی و جلب مشارکت مردم از طریق جامعه شناختی روستا و انسان ها می باشد .

سید حمید کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یک مروج باید دارای اخلاق و خصیصه ارتباط صحیح با مردم باشد و فرهنگ ترویج، توانمندسازی، بهبود و تغییر رفتار برای رفع اکثر مسایل کشور، امری ضروری است .

وی همچنین ضمن اشاره به طرح روستا - تعاون در وزارت تعاون، تصریح کرد فضای همکاری و تعاون باید گسترش یابد .

رئیس دانشگاه بوعلی همدان نیز در این مراسم، ضمن تاکید بر اهمیت آب و محیط زیست پایدار در فرهنگ و پیشینه تاریخ این سرزمین، اندیشه های نیاکان را در این زمینه ارج نهاد .

محمدی فر بیان داشت: کشور ما از همه ی جهات می تواند منبع تحقیقات بین المللی برای تمام محققان دنیا باشد .

گفتنی است ، هفتمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار با ۹ پنل تخصصی از سوم تا پنجم شهریورماه سال جاری در دانشگاه بوعلی سینا استان همدان در حال برگزاری است .

روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور