عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

سبک و نظام ابن‌سینا در کتاب قانون بسیار ارزشمند است


مصحح کتاب اول قانون ابن سینا، سبک و نظام ابن‌سینا در کتاب قانون بسیار ارزشمند و منحصر به فرد است.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، نجفقلی حبیبی در اولین جشنواره طب ایرانی با اشاره به چگونگی انتخاب نام کتاب قانون به معرفی اجمالی آن پرداخت و گفت: نامگذاری کتابها قبل از ابن‌سینا نیز معمول بوده است و قانون ابن سینا شامل پنج کتاب است که هر قسمت به موضوع خاص اختصاص دارد.

وی افزود: کتاب قانون جمع‌بندی تمام دانش پزشکی در آن روزگار بوده و ابن‌سینا آن را جمع‌بندی نهایی کرده است.
مصحح کتاب اول قانون ابن سینا داستان کوتاهی از نحوه رسیدن کتاب قانون به مصر و برخی خطاهای ناشی از این رویداد بیان کرد و گفت: قانون در کشورهای مختلف ترجمه شد و با وجود نارسا بودن برخی ترجمه‌ها در منابع درسی قرار می‌گیرد.

حبیبی با اشاره به تدریس کتاب قانون در کشورهای مختلف جهان یادآور شد که زمانی فرا رسید که اروپائیها که خواهان استقلال خود بودند و خواهان سوزاندن کتاب قانون شدند.
وی خاطر‌نشان کرد که قانون در ۱۲۹۴ قمری در نصر چاپ سنگی و دو سال بعد در تهران چاپ شد و بعد از عصر پهلوی کتاب قانون در ایران چاپ و تصحیح نشد.

مصحح کتاب اول قانون ابن سینا، بابیان اینکه  طبق نظر بنیاد بوعلی سینا این کتاب را تصحیح کرده است، گفت: هشت سال از عمر خود را به صورت تمام وقت صرف این کار کردم و کتاب دوم نیز به زودی منتشر می‌شود.

وی اظهار کرد: سبک و نظامی که ابن‌سینا در کتاب قانون داشته، بسیار ارزشمند است و بعد از او نیز هیچ فردی نتوانست قانون دومی بنویسد فقط برخی شرح‌ها برای قانون نوشته است.