کارگاه بینالمللی «آب و شهر؛ سیستمهای آبی و ساختارهای شهری»
برگزارکننده: دانشگاه یزد با همکاری دانشکده بل ویل فرانسه و با حضور بیش از ۳۰ متخصص حوزه های شهر و آب
کارگاه بینالمللی «آب و شهر؛ سیستمهای آبی و ساختارهای شهری» بخشی از پروژه بزرگ «آب و شهر: اشتراک دانش میان ایران، آسیا و اروپا» است، که برنامه پژوهشی مشترک میان دانشگاهها، مراکز پژوهشی و متخصصان معماری، شهر و مهندسی از کشورهای مختلف است. کارگاه به صورت مشترک توسط طرف ایرانی (دانشگاه یزد و پژوهشکده معماری بومی) و طرف فرانسوی (دانشکده معماری بل ویل- پاریس، لابراتوار تحقیقاتی Ipraus و لابراتوار تحقیقاتی Lab’urba ) برنامه ریزی و برگزار میشود.
این کارگاه به دنبال ایجاد زمینهای برای اشتراک تجربهها، دانش و دستاوردها در حوزه شهر و آب در ایران، آسیا و اروپا است. با توجه به تهدیدهای مشترک در حوزه آب در نقاط مختلف دنیا، کارگاه تلاش دارد تا با تاکید بر نقش فعالیتهای بومی در برخورد با مشکلات این حوزه را مورد توجه قرار دهد. از این رو با سوال از نقش نوآوری با تکیه بر دستاوردهای تاریخی، علوم مختلف و تکنولوژی، به دنبال دستیابی به پاسخهای بومی برای مشکلات مشترک جهانی در سراسر کره زمین است. اهداف برگزاری این کارگاه به قرار زیر است:
– شناخت و اشتراک تجربیات و راهحلهای تاریخی در پیوند شهر و آب در ایران و سایر نقاط جهان.
– شناخت مسائل روز، راهحلها و یافتههای روز در برخورد با آب و شبکههای آبی در شهرها.
– الهام از تجربیات تاریخی در پیوند شهر و آب در پاسخ به مسائل روز.
– بررسی فرآیند تکاملیساز و کار آب و شهر.
– بهرهگیری از نظرات و تجربیات صاحبنظران و خبرگان ملی و بینالمللی در خصوص مسائل و مشکلات آب در شهر در ایران و به صورت ویژه در استان یزد.
محورهای کارگاه:
۱- سیستمهای آبی و تمدن در فلات ایران/ HYDRAULIC SYSTEMS AND THE IRANIAN CIVILIZATION
۲- سیستمهای آبی و تجربههای جهانی/ INTERNATIONAL EXPERIENCES IN HYDRAULIC SYSTEMS
۳ – الهام از گذشته: سیستمهای آبی و شهرنشینی/ LEARNING FROM HISTORY: HYDRAULIC SYSTEMS AND URBAN CIVILIZATION
۴ – مهندسی و معماری آب در برنامهریزی سرزمینی و پروژههای طراحی شهری/ WATER ENGINEERING & ARCHITECTURE IN LAND PLANNING AND URBAN DESIGN PROJECTS
۵ – میراث گذشته و نوآوری در آینده : پیوند سیستم های آبی و ساختارهای شهری در امروز/ HERITAGE AND INNOVATION: INTEGRATING HYDRAULIC SYSTEMS AND URBAN STRUCTURES TODAY