همکاری بیش از ۶۰ متخصص برای ارتقای حوزه ایمپلنت مغزی کشور
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
ایمپلنت مغزی از حوزه هایی است که امروزه محققان در دنیا تمرکز بسیار روی ان دارند. البته در کشور ما پتانسیل خوبی در این زمینه وجود دارد. در حال حاضر ایران جزء ۲۵ کشور برتر دنیا برای ایمپلنت مغزی در ۱۰ سال اخیر است. از دو سال و نیم پیش در ستاد توسعه علوم و فناوی های شناختی معاونت علمی کمیته ای به نام ایمپلنت مغزی تشکیل شد. مسلما با حمایت اخیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی از ایمپلنت مغزی جایگاه ۲۵ کشور بهبود بیشتری خواهد یافت.
از سویی در ایران زیرساخت های مناسب برای فعالیت در این زمینه وجود دارد. کشور ما از ۱۵۰ متخصص در زمینه مهندسی ایمپلنت های مغزی و ۱۵۰ متخصص در زمینه پزشکی ایمپلنت های مغزی برخوردار است و نزدیک به ۳۵ دانشکده مهندسی در کشور استعداد فعالیت در این زمینه را دارا هستند.
همچنین کمیته ایمپلنت مغزی در ستاد علوم شناختی معاونت علمی دست به طراحی پروژه های مناسب درباره ایمپلنت های مغزی برای استفاده در زمینه های پزشکی و درمان بیماری هایی همچون پارکینسون و وسواس زد. این کمیته با شرکت بیش از ۱۰ استاد با تخصص های مختلف شروع به فعالیت کرد. و برای توسعه فعالیت ها در این حوزه پروژه های مختلفی تعریف شده است بیش از ۱۰ پروژه با رویکردهای مختلف به صورت اجزایی از یک سیستم بزرگ به نام پروژه "ماژولار ملی" با مطالعه ای که از کارهای دیگر کشور انجام شده بود طراحی شد.
در پروژه ماژولار ملی بیش از ۶۰ متخصص در زمینه های مختلف همچون علوم اعصاب، برق و مخابرات، پردازش سیگنال و مهندسی مواد مشغول فعالیت هستند. این پروژه با هدف ایجاد انسجام بین فعالیت های جزیره ای در این حوزه طراحی شد. توسعه فناوری های شناختی، تربیت نیروی انسانی متخصص، جهت دهی به فعالیت های تخصصی غیر همگرا، توسعه مرزهای دانش و فناوری در زمینه علوم شناختی و پزشکی و حضور قوی در عرصه های بین المللی از اهداف اصلی این پروژه است. پس از تکمیل این پروژه نخستین سیستم مجتمع ایمپلنت مغزی در کشور تولید می شود.