گفت و گو با با محمدحسین کریمی، قهرمان مسابقات تیراندازی دوازدهمین المپیاد ورزشی وزارت بهداشت
به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی، اردوی آماده سازی تیم های منتخب دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اعزام به سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشگاه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۱۲ رشته قهرمانی شامل فوتبال، والیبال، بسکتبال، شنا، تیراندازی، دو و میدانی، بدمینتون، کاراته، تکواندو، کشتی، شطرنج و تنیس روی میز از ابتدای سال ۹۷ بطور منظم و مستمر در حال برگزاری است. در این راستا گفت و گویی صمیمانه با محمدحسین کریمی دارنده مدال طلای رشته تیراندازی در دوره قبلی المپیاد انجام دادیم که در زیر می خوانید:
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
محمد حسین کریمی، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته ی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو تیم ملی تیراندازی جمهوری اسلامی ایران هستم.
تاکنون چه افتخاراتی در این رشته کسب کردید؟
از سال ۹۰ عضو تیم ملی هستم و در این مدت توانستم ۸ مدال آسیایی از جمله ۴ طلا، ۳ نقره و ۱برنز و بالغ بر ۳۰ مدال کشوری کسب کنم
.
چند سال است که ورزش می کنید و چگونه به ورزش تیراندازی علاقمند شدید؟
در سال ۱۳۸۵ وارد تمرینات رشته تکواندو شدم و توانستم به کمربند مشکی دان یک این رشته دوست داشتنی دست پیدا کنم؛ اما متاسفانه موفقیتی که انتظار داشتم را در این رشته کسب نکردم و در شهریور ۸۹ به رشته ی تیراندازی علاقمند شدم و همان سال قهرمان مسابقات دانش آموزی کشور و در سال ۹۰ با عملکرد خوب در مسابقات قهرمانی کشور، وارد تیم ملی شدم.
بقیه اعضای خانواده شما هم اهل ورزش هستند؟
بله، خانواده من با ورزش رابطه خیلی خوبی دارند، پدرم با وجود جانبازی از ناحیه پا، فاتح تمام قلل مرتفع کشور است و بقیه اعضای خانواده هرکدام در یک رشته و یا بیشتر فعالیت دارند.
سطح ورزش دانشگاه علوم پزشکی تهران را در مقایسه با دیگر دانشگاه ها چگونه ارزیابی می کنید؟
متاسفانه دانشگاه ما از لحاظ ورزش برخلاف زمینه علمی در رتبه اول نیست. چیزی که از دانشگاه علوم پزشکی تهران انتظار می رود، قطعا رنکینگ یک در تمام زمینه هاست که البته سیر صعودی خوبی مشاهده می شود و انشاالله به جایگاهی که مستحقش هستیم خواهیم رسید.
از دید شما ورزش تیراندازی با دیگر ورزش ها چه تفاوتی دارد؟
تفاوت اساسی رشته تیراندازی با سایر رشته ها این است که تیراندازی در عین سادگی، یکی از سخت ترین رشته هاست و نیاز به کنترل ۱۰۰درصدی ذهن دارد. هیجانات در اکثر رشته های ورزشی می تواند مفید واقع باشد اما در تیراندازی باید در یک حد متعادل نگه داشته شود؛ کمتر و بیشتر شدن هیجان می تواند به قیمت از دست دادن مدال حتی در آخرین تیر شلیک شده بیانجامد. این کار فوق العاده سخت است، یعنی حرکت ذهن در یک برهه چند روز قبل از مسابقه تا بعد از اتمام مسابقه، روی خطی صاف و بدون کوچک ترین انحرافی؛ البته نیاز به این کنترل در سطوح قهرمانی قابل لمس است.
فعالیت ورزشی بر پیشرفت تحصیلی شما چه تاثیری داشته است؟
ورزش حرفه ای با وجود اینکه با زمان بری بالا می تواند تهدیدی جدی واسه تحصیل باشد ولی با بالا بردن اعتماد بنفس دوچندان، به پیشرفت هم کمک می کند و اینجاست که مدیریت هر دو برنامه سرنوشت ساز می شود.
از نظر شما ورزشکار موفق کیست؟
از نظر من یک فرد حرفه ای موفق هم در ورزش و هم تحصیل و یا هر زمینه دیگری، کسی است که موفقیت و زندگی اش را تک بعدی پیش نبرد و در تمام ابعاد زندگی فردی موجه و موفق باشد.
وقتی در المپیاد مدالتون رو گرفتید در آن لحظه به چه چیزی فکر می کردید و چه احساسی داشتین؟
خدا را شکر می کردم که توانستم کمکی به ارتقاء هرچه بیشتر اسم و ورزش دانشگاه علوم پزشکی تهران کردم و امیدوارم در سطوح جهانی هم بتوانم برای کشور و دانشگاه کسب افتخار کنم.
نظرتان درباره اخلاق در ورزش چیست؟
وقتی که پیامبر ما می فرمایند: فقط برای تکریم اخلاق مبعوث شدم، دیگر بنظر من حرفی باقی نمی ماند و اصلی ترین چیز در هر زمینه اخلاق است و موفقیت در هر سطح و زمینه ای هم که باشد، بدون اخلاق ارزشی ندارد.
بزرگترین حامی ات در ورزش چه کسی بود؟
موفقیت هایم را بعد از لطف خدا، مدیون کمک های بی دریغ پدر و مادرم هستم که همیشه حمایت و لطفشان شامل حالم بوده و با روحیه دادن به من، انگیزه ام را بالا می برند.
یک خاطره از سفرهای ورزشی تان برای ما تعریف کنید؟
یکی از جالب ترین خاطرات ورزشی ام برمی گردد به مسابقات قهرمانی آسیا سال ۲۰۱۵ که در کشور کویت برگزار شد. مسابقه من روز آخر بود و برگشت تیم ها هم آخر همان روز، اما زمان بلیت های ما طوری بود که اگر به فینال می رفتم، خیلی سخت به پرواز می رسیدم و اگر مدال هم می گرفتم، تقریباً غیر ممکن می شد. همه در یک دوراهی مانده بودند، البته جهت مزاح گفتم وگرنه کسی حمایتش را از ما برنداشت. بالاخره با بالاترین امتیاز به فینال رسیدم، اما در فینال با بدشانسی به رده چهارم سقوط کردم که با چند شلیک خوب توانستم مدال برنز مسابقات را بدست بیاورم؛ اینجا بود که مذاکره مسئولان فدراسیون و مربی برای جلو انداختن مراسم اهدای مدال دیدنی بود. در آخر به لطف خدا به پرواز هم رسیدیم.
چه برنامه ای برای آینده ورزشی خودتان دارید؟
متاسفانه تقریباً دو سال است که مربی درجه یک ما رفته و تیراندازی به حالت رکود نسبی رسیده و کمی دلسرد شدیم اما قصد شانه خالی کردن ندارم و انشاالله با ادامه پرقدرت تمرین ها، چشم اندازی جهانی برای خودم دارم.
حرف پایانی برای ما و سایر مخاطبان؟
فقط می توانم بگویم که ورزش کنید، ورزشی که از آن لذت می برید و در آن وقت است که انسان معنای ذهن سبک را درک می کند.
از وقتی که در اختیار ما گذاشتید سپاسگزاریم.
توضیح اینکه، سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، از یکم تا هشتم شهریور ۹۷ در شهر تبریز برگزار خواهد شد.
خبرنگار و عکاس: فتحعلی زاده