عمومی | دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از خبرنگاران همکار در رسانه های همگانی تقدیر کرد

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (یکشنبه) طی مراسمی با حضور مدیر روابط عمومی و کارشناسان این مدیریت ، از تلاش خبرنگاران رسانه های همگانی که در انعکاس فعالیت های دانشگاه ، همکاری صمیمانه ای دارند، قدردانی کرد.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " امیرمسعود عرب " در این مراسم، به معرفی این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سه حوزه سلامت و در ساختار وزارت بهداشت فعالیت می کند و تنها دانشگاهی است که به سلامت اجتماعی می پردازد.

وی افزود: رسالت دانشگاه، ارائه الگوی مدرن و جدید از حوزه توانبخشی به سیاستگذاران است چرا که براساس نظام ارجاع در کشورهای پیشرفته ، زمانی که علائم حیاتی بیمار ثابت شده و مرحله اول درمان را می گذراند، خدمات توانبخشی بصورت متمرکز و با جدیت به بیمار ارائه می شود.

دکتر عرب اظهارداشت: متاسفانه در ایران ، هنوز به نقش خدمات توانبخشی در روند بهبودی و برگشت بیمار به زندگی عادی و جامعه ، پی نبرده اند و این وظیفه ما و خبرنگاران رسانه ها ست که جایگاه توانبخشی را در نظام سلامت کشور ، به مردم و مسئولان نشان بدهیم.

وی با اشاره به ایجاد ساختار معاونت امور اجتماعی در وزارت بهداشت ، گفت: نقش رفاه و سلامت اجتماعی در روند زندگی و کیفیت آن طی سالهای اخیر برای مسئولان وزارت بهداشت به اثبات رسیده است و خوشبختانه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تنها دانشگاهی است که روی سلامت اجتماعی بصورت علمی و تخصصی فعالیت می کند.

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین به فعالیت مراکز تحقیقاتی این دانشگاه ، همچون مرکز تحقیقات ژنتیک اشاره کرد و افزود: مرکز ژنتیک دانشگاه از جمله مراکز منحصربفرد کشور است که در شناخت ژن های مرتبط با معلولیت ها تلاش بسیار کرده ، ضمن آنکه مرکز ایرانوم که مربوط به ژن های قوم های ایرانی است ، از دستاوردهای تلاش محققان مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه است .

وی در ادامه ، از مراکز تحقیقاتی رفاه اجتماعی ، عوامل موثر بر سلامت ، سوء مصرف مواد و توانبخشی اعصاب اطفال ، نام برد و گفت: بعنوان مثال ، ارزیابی اختلال تکامل ، از جمله اقدامات مرکز توانبخشی اعصاب اطفال است که اگر برنامه آن در فعالیت های شبکه بهداشت کشور ادغام شود ، نتایج آن بسیار ارزشمند خواهد بود.

دکتر عرب همچنین از رشد جمعیت سالمندان طی سالهای اخیر گفت که رو به افزایش است و مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه با توجه به نیاز این قشر ، اجرای پروژه هایی بلحاظ پزشکی برای کنترل مشکلات سالمندان از راه دور را پیگیری می کند.

وی ، افزود: هم اکنون دانشگاه با بیش از ۱۶۰ عضو هیات علمی ، به تعلیم و تربیت بیش از ۱۷۰۰ دانشجو که ۶۰ درصد آنان در مقاطع تحصیلات تکمیلی اشتغال دارند، می پردازد.

در ادامه این نشست ، دکتر عرب رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به سئوال های خبرنگاران رسانه های همگانی پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا خدمات توانبخشی تحت پوشش بیمه ها نیستند، اظهارداشت: عدم پوشش دهی خدمات توانبخشی توسط موسسات بیمه گر، یکی از مهمترین مسایل و مشکلات این حوزه محسوب می شود و در حالی که هم اکنون فقط بخشی از خدمات فیزیوتراپی تحت پوشش بیمه ها هستند ، قشر عظیمی از بیماران و افراد مبتلا به کم توانی های جسمی ، اختلالات رفتاری و ذهنی همچون فلج مغزی و MS ، نیازمند انواع خدمات طولانی مدت توانبخشی مانند کاردرمانی و گفتاردرمانی هستند.

دکترعرب همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا نتایج تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی می تواند در جامعه کاربرد داشته باشد، گفت: یکی از مسایل مهم کشور و دغدغه های دانشگاه ، کاربرد تولیدات علمی در جامعه است .

وی افزود: با توجه به دغدغه ای که وجود دارد، از سال گذشته واحد " ترجمان دانش " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فعال شد تا بتواند موارد علمی را به صورت تجاری سازی پیگیری کند ، ضمن آنکه خدمات سفارش پذیر را به این سمت ، سوق دهد.

وی در ارتباط با پرسشی در مورد کمبودهای بخش توانبخشی نیز پاسخ داد: در برنامه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است که یکی دو نمونه از بیمارستان توانبخشی رفیده را به مجموعه مراکز تابعه دانشگاه اضافه کند.

وی افزود: چرا که هم اکنون تعداد تخت توانبخشی قابل مقایسه با تعداد تخت درمانی در کشور نیست بطوری که نسبت تخت توانبخشی به تخت درمانی ، شش صدم درصد است و این از کشورهایی مانند استرالیا، ژاپن و حتی کشور کویت ، بسیار کمتر می باشد .

دکتر عرب ادامه داد: حداقل ۵۰۰ تخت توانبخشی برای رفع نیازهای توانبخشی شهروندان استان تهران ، احتیاج داریم ، درصورتی که فعلا فقط حدود یک صد تخت در بیمارستان توانبخشی رفیده پاسخگوی نیاز بیماران و افراد آسیب دیده در تهران و شهرستان ها ست.

گفتنی است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات، علاوه بر تربیت نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت ( رفاه و سلامت اجتماعی ، سلامت روانی و توانبخشی ) همچون " مدیریت رفاه و سلامت اجتماعی، رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان، مددکاری اجتماعی ، مشاوره و روانشناسی بالینی، سلامت در حوادث و بلایا ، و همچنین روانپزشکی ، روانشناسی ، پرستاری توانبخشی و ... " ، در طراحی و اجرای پروژه های ملی و منطقه ای مشارکت دارد.

این دانشگاه منحصربفرد که تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می کند، در برخی از رشته ها، بعنوان تنها برگزارکننده ، و در برخی از آنها نیز بعنوان اولین برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) در داخل کشور و کشورهای خاورمیانه شناخته شده است.

انتهای پیام /

تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور