عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

ضرورت نقش‌آفرینی‌های دانشگاه‌ها در عرصه علم و فناوری/ لزوم تقویت روحیه امید در جامعه

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سید حسن صدوق اظهار داشت: نگرانی و دغدغه‌هایی در سطح جامعه و در بین خانواده‌ها وجود دارد که دانشگاه و دانشجویان نیز از این دغدغه‌ها متاثر هستند. بنابراین وظیفه ما امسال مشکل‌تر است زیرا هم جامعه و هم دولت از ما متوقع است. آنچه برای ما ایجاد وظیفه بیشتری می‌کند نگاهداشت و تقویت روحیه امید در خودمان و همچنین ایجاد انگیزه و روحیه در دانشجویان، همکاران و کارکنان دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه کشور ما در یک شرایط سخت و بحرانی قرارداد و عبور از این شرایط، آینده بهتر و افق روشن‌تری برای کشور ما به ارمغان خواهد آورد تصریح کرد: کشور ما در یک منطقه حساس قرارگرفته و کشورهای زیادی امید بسته‌اند به اینکه جمهوری اسلامی ایران چگونه در این شرایط در مقابل آمریکا ایستادگی خواهد کرد و عبور از این شرایط برای آن‌ها هم ایجاد امید خواهد کرد. بنابراین تلاش ما در مواجهه با شرایط کنونی کشور، یک تلاش ملی، دینی و انسانی است که لازمه آن این است که بدون هیچ رخوتی درصحنه جدید فعال باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری (مدظله) و نقل فرازی از بیانات اخیر ایشان "... آن‌ها که می‌گویند دولت باید برکنار شود در نقشه دشمن نقش‌آفرین هستند. دولت باید سرکار بماند و باقدرت، وظایف خود را در حل مشکلات انجام دهد؛ " افزود: مقام معظم رهبری (مدظله) با این جمله آب پاکی را روی دست کسانی‌که امید واهی به برکناری دولت بسته‌اند ریخت.
وی ادامه داد: تکلیف کاملاً روشن است؛ همان‌طور که رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی فرمودند، ما از دولتمان حمایت می‌کنیم؛ ما همچنان ایستاده‌ایم و از دولت دفاع می‌کنیم و با نقش‌آفرینی‌های خودمان در عرصه علم فناوری نمی‌گذاریم میدان به دست دشمن یا افراد ناباب و جاهل بیفتد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه سخنان خود با اشاره به دیدار روسای دانشگاه‌های سطح یک با دکتر ظریف وزیر امور خارجه گفت: ازجمله مسائل مهمی که در این جلسه مطرح شد نوع برخورد سفارتخانه‌های مقیم در تهران با دانشجویان و همکاران ما برای سفرهای علمی و فرصت مطالعاتی است.
وی افزود: با توجه به برنامه بین‌المللی شدن دانشگاههای سطح یک، باید سفارت‌خانه‌های ما در خارج از کشور همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند که اگر خلاف این باشد، مراتب باید به مراجع مربوط و ازجمله وزارت امور خارجه گزارش شود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اظهارات دکتر ظریف درخصوص ایستادگی اعضای برجام به جز ایالات متحده آمریکا بر مواضع قبلی، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم از تبعات و منافع برجام که دانشگاه‌ها تاکنون از آن بی‌نصیب نبوده‌اند؛ همچنان برخوردار باشیم، بالاخص در روابطمان؛ هرچند فشارها در این زمینه زیاد است.
وی به جلسه روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور با دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور اشاره کرد و افزود: وضع عمومی کشور، نگرانی‌های موجود و تلاش دشمن برای تضعیف روحیه مردم ازجمله مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.
دکتر صدوق ادامه داد: وظیفه ما دانشگاهیان به‌عنوان بخش نخبه اجتماع این است که در حوزه شخصی و مدیریتی خودمان به این نکات توجه داشته باشیم و به‌خصوص مواظب دانشجویان و مسئله خروج آن‌ها از کشور باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روسای دانشگاه‌های سطح یک، دو مکاتبه با معاون اول رئیس‌جمهور داشتند؛ یکی از مکاتبه‌ها در خصوص مسائل ارزی بود و درخواست دانشگاه‌ها برای تامین ارز موردنیاز با توجه به اهمیت فوق‌العاده مسئله ارز برای تامین تجهیزات در دانشگاه‌ها، فرصت مطالعاتی و سفرهای علمی بوده است و پاسخ دکتر جهانگیری در خصوص این درخواست، قول مساعدت در خصوص تامین ارز موردنیاز حتی بیش از درخواست دانشگاه‌ها بود البته به‌شرط تامین ریالی آن‌که دانشگاه‌ها و وزارت عتف باید برای آن تدبیری بیندیشند.
وی با بیان اینکه مکاتبه دیگر در خصوص بودجه تخصیص داده‌شده به دانشگاه‌ها است خاطرنشان کرد: بودجه‌ای که تاکنون به دانشگاه تخصیص داده شده حدود ۳۸ درصد است که دانشگاه را با مشکل ۲۴ میلیارد تومانی مواجه کرده است که در این خصوص دولت قول مساعدت و جبران داده که امیدواریم با تخصیص به موقع بودجه، مشکلات موجود به حداقل برسد.

دکتر صدوق در جمع‌بندی سخنان خود در خصوص جلسه‌ای که به دعوت دکتر جهانگیری از روسای دانشگاه‌های سطح یک برگزارشده بود افزود: عمق حرکتی که شروع‌شده از جنگ رویارو بدتر است. وظیفه ما سنگین است و هر نوع بی‌توجهی یا گله‌مندی، مخلّ شخصیتی است که از ما توقع می‌رود و باوجدان جامعه دانشگاهی سازگار نیست.
وی در خصوص برنامه وزارت علوم برای سپردن امور دانشگاه‌های سطح یک به خود این دانشگاه‌ها گفت: اگر این موضوع در وزارت علوم نهادینه شود و در صورت همکاری معاونت آموزشی وزارت متبوع، دانشگاه می‌تواند در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در پردیس دانشجو بپذیرد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اطلاع‌رسانی در خصوص تصویب تاسیس پردیس بین‌المللی دانشگاه در هیئت امنا ابراز امیدواری کرد که مراحل اجرایی این فرایند هرچه زودتر طی شود تا بتوانیم در سه مقطع تحصیلی در پردیس دانشگاهی پذیرش دانشجو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طرح دیگری که در دستور کار وزارت علوم است طرح حذف کامل حق‌التدریس‌ها و حق‌التحقیق‌هاست افزود: هدفمندسازی و بهینه‌سازی حق‌التدریس‌ها را در دانشگاه شروع کرده بودیم و ساماندهی وضعیت حق‌التدریس‌ها در ترم‌های اخیر منتج به ۲۰۰۰ ساعت صرفه‌جویی شد که معادل ریالی آن ۲ میلیارد تومان صرفه‌جویی برای دانشگاه همراه داشته است.
دکتر صدوق خاطرنشان کرد: این طرح در دانشگاه تهران هم از مدت‌ها پیش شروع‌شده است. در جلسه مشترکی که با وزارت عتف برگزار شد نیز با اصل موضوع یعنی حذف کامل حق‌التدریس‌ها و رساندن رساله‌ها به دو مورد و اعطای پایه تشویقی از صرفه‌جویی که حاصل می‌شود، مخالفتی وجود نداشت؛ اما در خصوص روش و جدول امتیازی که به‌جای آن قرار می‌گیرد و استادانی که وارد این طرح می‌شوند، مقرر شد تصمیم‌گیری به دانشگاه‌ها واگذار شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشکده و پژوهشکده‌ها با معاونت آموزشی دانشگاه، صرفه‌جویی در خصوص موضوع حق‌التدریس‌ها بیشتر از سال قبل اتفاق بیفتد.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی در تشریح اصلاحیه آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی گفت: در این اصلاحیه بر طرح‌های برون‌سازمانی تاکید بیشتری شده است و برای افرادی که نتوانند در این زمینه اقدام کنند جایگزین‌هایی پیش‌بینی شده که اعضا در فرایند ارتقا با مشکل روبرو نشوند.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷