عمومی | مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

برگزاری کارگاه آموزشی " اصول علمی و عملی پرواربندی بره " در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

برگزاری کارگاه آموزشی " اصول علمی و عملی پرواربندی بره " در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

کارگاه آموزشی " اصول علمی و عملی پرواربندی بره " با شرکت شماری از کارشناسان، بهره برداران و دانشجویان رشته های علوم دامی در تاریخ ۲۴ مرداد ماه جاری در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.

مدرس این کارگاه دکتر نادر پاپی عضو هیئت علمی بخش مدیریت پرورش موسسه،  ضمن سخنانی در خصوص تعریف پروار بندی گفت: نگهداری و پرورش دام‌های مستعد پروار (بره، گوساله) با تغذیه تکمیلی در مدت زمان معین به‌ منظور تولید گوشت را پرواربندی می‌گویند. هدف اصلی پرواربندی بره تولید لاشه‌های بدون چربی یا کم‌چرب، یا به عبارت بهتر، تولید گوشت لخم است.

وی عدم رقابت با انسان در مصرف منابع، تولید گوشت قرمز با کیفیت، تولید بره‌های مناسب برای قربانی‌کردن در مناسبت‌های دینی یا دیگر مناسبت‌ها، افزایش تولید گوشت در واحد دامی، کوتاه‌ بودن طول دوره پرورش، برگشت سریع سرمایه و ایجاد اشتغال را ازجمله مزایای پروار بندی نام برد.

دکتر پاپی در ادامه به عوامل موفقیت در پروار بندی اشاره کرد و افزود: وجود امنیت، تهیه خوراک در زمان مناسب، تهیه بره سالم، رعایت اصول بهداشت و قرنطینه، بازاریابی مناسب از جمله این عوامل هستند.

در ادامه این کارگاه آموزشی مباحثی مانند: تهیه بره، ویژگی های بره های پرواری که شامل نژاد (سبک، متوسط، سنگین)، تیپ زایش (تک قلو و چندقلو)، جنس (نر و ماده)، سن شرع پروار، فصل پرواربندی وضعیت ظاهری، مطرح شد.

همچنین مدرس کارگاه مطالبی در خصوص جایگاه نگهداری دام، مدیریت بهداشت، خوراک و خوراک ‌دادن، بیماری های رایج در بره های پرواری  و بازاریابی و روش های فروش، مطالبی را بیان کرد.

در پایان این کارگاه آموزشی به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور