جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان در شبکه بهداشت و درمان گرمسار برگزار گردید
جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان در شبکه بهداشت و درمان گرمسار برگزار گردید
.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ، درآستانه عید سعید قربان و بمنظور هماهنگی با سایر ادارات شهرستان در پیشگیری از بروز مسائل بهداشتی در ذبح و کشتار دام در مراسم عید قربان جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان درسالن شهید عامری شبکه بهداشت و درمان گرمسار برگزار گردید.
این جلسه با حضور رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گرمسار، معاونت بهداشتی، نماینده فرمانداری، رئیس شبکه دامپزشکی، مسئولین واحدهای بهداشت محیط و بیماری ها، روسا و نمایندگان ادارات مربوطه حضور داشتند.
در ابتدا دکتر عرب آرادانی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گرمسار ضمن تبریک در پیش بودن اعیاد قربان و غدیر و تشکر از همکاری سایر دستگاه ها در اجرای برنامه های بهداشتی، در راستای رعایت ضوابط و نکات بهداشتی در ذبح دام در پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان به ویژه CCHF و تب مالت و سایر بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، مواردی را مطرح نمود.
دکتر دهقانی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گرمسار در خصوص رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام در روز عید قربان گفت: خرید دام حتما از محل های معتبر عرضه دام بهداشتی که زیر نظر اداره دامپزشکی است، صورت گیرد و ذبح دام نیز در محل های تعیین شده و با نظارت کارشناسان شبکه بهداشت و دامپزشکی یا حتی الامکان در کشتارگاه، انجام شود.
وی اظهار داشت: ذبح دام در چهار چوب نظارت دامپزشکی و بهداشت و دفع بهداشتی فضولات و ضایعات دامی، باعث جلوگیری از دسترسی حیوانات به ویژه سگ ها شده و موجب آلودگی محیط نمی گردد و گوشت ها بایستی حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال قرار گرفته تا ضمن طی شدن جمود نعشی، ویروس ها و میکروب های احتمالی موجود در آن غیر فعال شده و سپس با اطمینان بیشتر مورد مصرف قرار گیرند.
ایشان همچنین تشکیل اکیپ های بازرسی و نظارتی کارشناسان شبکه بهداشت و دامپزشکی را در ارائه آموزش و کنترل های بهداشتی و توزیع بروشور های بهداشتی در قبل و روز عید قربان، حائز اهمیت دانست و در پایان هر یک از حضار نقطه نظرات خود را بیان نموده و وظایف و مسئولیت های هریک از دستگاه ها تعیین و مصوبات صورتجلسه گردید.