خشم آمریکا از طرح چین و روسیه برای جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در فضا
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه،دولت آمریکا روز سه شنبه مخالفت شدید خود را با پیمانی که روسیه و چین به منظور جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در فضا پیشنهاد کردهاند، اعلام و آن را پیشنهادی مزورانه توصیف کرد.
یک مقام آمریکایی در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد که در ژنو تشکیل شده است، تاکید کرد واشنگتن به پروژه مشترک چین و روسیه موسوم به «پیمان پیشگیری از استقرار سلاح در فضا و تهدید یا استفاده از نیروی نظامی بر ضد تجهیزات مستقر در فضا» PPWT هیچ اعتمادی ندارد.
یلیم دی. اس. پابلت، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات نیز تاکید کرد واشنگتن برای تقویت امنیت و ثبات فضا مصمم، اما معتقد است که پیمان PPWT سازوکار مناسبی برای تحقق این هدف نیست.
این مقام آمریکایی تصریح کرد تلاشهای توخالی و مزورانه پاسخ مناسبی برای تهدیدهای موجود در فضا نیست.
او افزود: پیمان PPWT که اولین بار از سوی روسیه و چین در سال ۲۰۰۸ ارائه و شش سال بعد مورد بازبینی قرار گرفت، سند کاملی نیست.
آمریکا در حالی چین و روسیه را به ریاکاری در این زمینه متهم میکند که واشنگتن قصد دارد یک نیروی فضایی تشکیل دهد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ابراز امیدواری کرده است بتواند با تشکیل این نیرو سلطه کشورش را بر فضا تضمین کند.
نماینده روسیه در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو تاکید کرد انتقادات مسئولان آمریکایی به ویژه پابلت در واقع نوعی سیاهکاری برای منحرف کردن افکار عمومی است.
او افزود: هر بار که آمریکا میخواهد انگیزهها و اهداف خود را پنهان کند، دیپلماتهای این کشور تلاش میکنند توجه افکار عمومی را به مسایل دیگری جلب کنند.
نمایندگان روسیه و چین در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد، آمریکا را مکلف کردند در این زمینه تعهداتی سازنده بدهد تا بتوان سندی تهیه کرد که همه کشورها در خصوص آن اتفاق نظر داشته باشند.
رابرت وود، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز بر ماهیت به شدت ناقص و اجرا نشدنی پیمان پیشنهادی روسیه و چین تاکید کرد.
پابلت همچنین در سخنرانی خود مسکو را متهم کرد به تلاشهای خود برای گسترش و استقرار سلاحهای ضد ماهوارهای ادامه میدهد.
او افزود رفتار یک دستگاه که روسیه در اکتبر سال دو هزار و هفده در فضا قرار داد، کاملا غیرعادی است.