عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

کارگاه توانمند سازی جامعه محلی و توسعه روستایی در شهرستان سربار برگزار شد

سمینار توانمندسازی جامعه محلی و توسعه روستایی همراه با رویداد از ایده تا کسب و کار در مرکز علمی کاربردی شهرداری سرباز برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان سیستان و بلوچستان، با حضور صاحب نظران حوزه کسب و کار، سمینار توانمندسازی جامعه محلی و توسعه روستایی همراه با رویداد از ایده تا بازار و کار با استقبال حدود ۱۳۰ نفر دهیار و تعدادی از دانشجویان و ایده پردازان در دو نوبت صبح و عصر در مرکز علمی کاربردی شهرداری سرباز برگزار شد.

حسنی فرماندار شهرستان سرباز با حضور در این کارگاه، پیرامون آموزش و توانمندسازی دهیاران برای تقویت جامعه محلی و توسعه روستایی با مشارکت عمومی مردم و دهیاران از تخصیص اعتبار برای ایده پردازان و افرادی که دنبال کسب و کار هستند خبر داد.

دکتر طائی از صاحب نظران حوزه کسب و کار در خصوص این کارگاه گفت: توسعه محلی عبارت از مشارکت، توانمند سازی و سرمایه اجتماعی و نوعی از تحول مثبت در مقیاس محلی با هدف شناسایی مشکلات محلی است. رویکرد توسعه محلی بیش از هر چیزی ناظر بر پرورش توانایی های افراد است تا بتوانند مسائل مهم اجتماع خود را به شکلی مستقل و کارا  حل و فصل کنند. فرایندی مبتنی برمشارکت داوطلبانه و خودیاری در میان ساکنان یک محله در جهت بهبود شرایط فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی.

وی تصریح کرد: در توسعه محلی سه بعد اساسی را می توان شناسایی کرد که عبارتند از: اقدام مردم و مشارکت داوطلبانه، همکاری و حل مشکل به صورت همکارانه (سرمایه اجتماعی) و توانمند سازی و توجه به نتایج جامعه نگر و فراگیر.

در ادامه افزود: در یک برنامه جماعت محور، اعضای جماعت در شکل گیری مشارکت ها، جمع آوری اطلاعات، تعیین اولویت مسائل و شناسایی منابع برای بهبود وضعیت نقش موثری را برعهده می گیرند. در این چهارچوب، برنامه با تلاش افرادی شروع می شود که در جماعت زندگی می کنند، آنها مسئولیت اولیه را برای تعیین کانون فعالیت ها در هر سطحی از جمله جمع آوری و تفسیر اطلاعات، ارزیابی منابع، شناسایی مشکلات و تدوین برنامه ها برای مواجهه با این مشکلات بر عهده خواهند داشت.

در این نشست بر محورهای زیر در جامعه محلی و توسعه روستایی تاکید شده است.

برپایی جشن های روستایی مختص فرهنگ و زیست بوم، ترویج بازی های محلی، ایجاد انجمن های فرهنگی ورزشی، مشارکت بخشی مردم در حل مشکلات مردم و روستا، کارهای استعدادیابی، پرورش طیور، استفاده از فناوری اطلاعات، آموزش های بهداشتی و پزشکی، ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی، توجه و کمک و یاری رسانی به همدیگر و توجه به خردسالان و بزرگسالان و روستایاری از جمله موارد مورد بحث و بررسی این نشست بوده است.