عمومی | جهاد دانشگاهی

لاریجانی در مراسم سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی:<br>بالندگی فکر انقلابی را درون جهاد دانشگاهی حس می‌کنیم<br>مجلس از پیشنهادهای مطالعاتی جهاد دانشگاهی استقبال می‌کند

مراسم بزرگداشت بیست و نهمین سالروز تشکیل جهاددانشگاهی و تقدیر از جهادگران نمومنه جهاددانشگاهی  14 مرداد ماه با حضور دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی،دکتر حمید رضا طیبی رییس جهاددانشگاهی ،معاونان و اعضای هیات امنای جهاددانشگاهی و جمعی کثیری از مدیران و اعضای این نهاد در پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی برگزار شد.

لاریجانی در مراسم سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی:
بالندگی فکر انقلابی را درون جهاد دانشگاهی حس می‌کنیم
مجلس از پیشنهادهای مطالعاتی جهاد دانشگاهی استقبال می‌کند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،رییس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: « بالندگی فکر انقلابی را در درون جهاد دانشگاهی حس می‌کنیم.»

دکتر علی لاریجانی افزود: برای بنده افتخار است که در سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در محضر شما باشم و انصافا وقتی انسان به کارهای شما توجه می‌کند، احساس غرور نسبت به حرکت انقلابی دانشمندان ایرانی پیدا می‌کند.

وی با بیان این‌که « بالندگی فکر انقلابی را در درون جهاد دانشگاهی حس می‌کنیم» اظهار کرد: این‌که چه فرهنگی باعث شد جهاد دانشگاهی در چنین جایگاهی قرار گیرد، خودش قابل ملاحظه است؛ در واقع شرایطی به وجود آمد تا از درون آن فضای انقلابی، این فرهنگ پژوهش به وجود آید و انتخاب درست کارهای علمی، در فضای جهاد دانشگاهی موج بزند.

لاریجانی در ادامه با بیان این که « در اوایل انقلاب شرایط اقتضا می‌کرد چنین نهادی به وجود آید» ادامه داد: امروز شما با آن زمان فاصله گرفته‌اید و شرایط روزگار می‌تواند بر این نهاد تاثیر بگذارد؛ از این رو اگر به علت اصلی به وجود آمدن جهاد دانشگاهی توجه نکنید، آسیب خواهید دید؛ لذا بازنگری در این امر کمک می‌کند طراوت و زمینه جهش برای شما فراهم شود.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که « واقعا یک دستاورد بزرگ برای جهاد دانشگاهی بود که در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی حضور داشته باشد» افزود: شاید اگر سیستم‌های لازم برای فعالیت شما فراهم می‌شد شما در زمینه‌های دیگر هم گام‌های بلندی برمی‌داشتید؛ اما تا همین اندازه هم نعمت است و شما درست متوجه شده‌اید در چه زمینه‌ای فعالیت خود را آغاز کنید و این خوش‌سلیقگی‌تان را می‌رساند که در میان مباحث مختلف تشخیص دهید در چه زمینه‌ای می‌توانیم به جهش خوبی دست یابیم.

وی گفت: شاید قدم زدن در برخی پارک‌های فناوری درآمدهای بیشتری برای شما به وجود آورد؛ اما شما با یک دورنگری و انتخاب صحیح، برخی دانش‌ها را انتخاب و بر آن تمرکز کرده‌اید و همین امر موجب شده امروز در این زمینه‌ها به دستاوردهای خوبی دست یابیم و افتخاراتی را به وجود آوریم که غرورآفرین باشد.

لاریجانی در ادامه با اشاره به تاریخ ایران در دوره ساسانیان، صفویه، قاجاریه، پهلوی و سپس انقلاب اسلامی گفت: در دوره ساسانیان و بعد از صفویه، ما توانستیم به مسائل علمی و فرهنگی توجه بیشتری داشته باشیم؛ اما نقطه‌ ضعف آن دوران عدالت بود که باعث سقوط آن دوره‌ها شد، ضمن آن‌که در دوره‌ی قاجاریه و پس از آن پهلوی، ما با داشتن ضعف در عدالت، با دین‌ستیزی نیز مواجه بودیم.

وی با بیان این‌که « آن‌چه نقطه‌ کانونی دوام حکومت‌ها و کشورهاست عدالت است» افزود: البته عدالت به معنای واقعی؛ نه این‌که با توزیع درآمد بخواهند عدالت را اجرا کنند؛ همان عدالتی که در ادبیات و سنن اسلامی داریم و همان چیزی که در ظهور امام زمان(عج) آن را یکی از ویژگی‌ها می‌دانیم؛ عدالتی که دست عقلانیت در آن وجود دارد.

لاریجانی هم‌چنین با بیان این‌که « عدالت از نظر اسلام نوعی فعلیت‌یافتن استعدادهای بشری است» گفت: اگر می‌گوییم جامعه‌ای عادل است باید افراد جامعه در آن بتوانند استعدادهای خود را بالفعل کنند؛ یعنی زمینه‌سازی برای بالفعل شدن استعدادهای افراد جامعه در آن فراهم باشد. اگر حکومتی از این ظرفیت به خوبی و به معنای صحیح و نه شعاری، با یک توجه دقیق و همه‌جانبه استفاده کند می‌توان گفت آن دولت در جهت بستر ظهور حرکت می‌کند.

رییس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین با بیان این که « پس از انقلاب اسلامی شاهد درخشندگی در بسیاری از موارد هستیم و بسیاری از مشکلات قبل را علاج کردیم» گفت: پس از انقلاب، نظام ولایت فقیه نظام دینی را سامان بخشید و در این 30 سال در بخش‌های مختلف کشور کارهای زیادی انجام شد؛ البته فراز و فرودهایی داشتیم؛ اما یک لنگرگاه مهم داشتیم که ولایت فقیه بود که عامل وحدت در کشور ما بود و می‌توانست نیروها را بسیج کند و در مقابل شرایطی که می‌خواست در ایران ایجاد دیکتاتوری کند و یا فشارهای خارجی، بایستد.

وی با بیان این‌که « در اوایل انقلاب اسلامی یک بیماری بنی‌صدر در کشور ما به وجود آمد و امر مشتبه شد که شرایط کشور را تغییر دهند» گفت: کسی به غیر از امام نمی‌توانست آن مشکل را حل کند، هم‌چنین بحران جنگ را بدون نظر امام و جایگاه ولایت فقیه نمی‌توانستیم حل کنیم و همین طور بحران‌هایی را که بعد از آن حاصل می‌شد.

لاریجانی افزود: توجه به دین و آن انبساطی را که در فکر دینی ما وجود دارد، امام (ره) در ساحت سیاست و اجتماع برای ما به وجود آورد که اگر نبود، کشور دچار مشکلات زیادی می‌شد.

وی گفت: مساله دیگر توجه به خودباوری بود که امام بر آن تاکید داشتند؛ زیرا امام (ره) این باور را داشتند که باید روی پای خود بایستیم؛ البته تحریم‌هایی که به وجود آمد نیز این امر را تحریک کرد تا ایران روی پای خودش از نظر فکری بایستد؛ گرچه در دوره‌های مختلف به این فکر با فراز و فرود توجه و در دوره‌هایی واردات کشور زیاد شد و ما ضرر کردیم؛ اما در آن دوره‌ها که به این فکر امام عمیق توجه کردیم و از گرایش‌های دنیاطلبانه کاسته شد، جهش پیدا کردیم که نمونه‌اش نهادی است که شما در آن کار می‌کنید.

رییس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین با اشاره به زمانی که ریاست صداوسیما را بر عهده داشت، گفت: در آن دوره فرستنده‌ها را از خارج از کشور وارد می‌کردیم و تنها فرستنده‌هایی را که برد کمی داشت در داخل تولید می‌کردیم، اما امروز فرستنده‌های پرقدرت در داخل کشور ساخته می‌شود؛ به گونه‌ای که آقای دکتر طیبی عنوان کردند بر روی فرستنده‌های بسیار قوی کار کرده و آن را تولید می‌کنند، هم‌چنین در حوزه FM هم کارهای زیادی شده است؛ بنابراین از استعدادهای کشور در این زمینه‌ها استفاده شده و به جای آن که به واردات توجه کنیم به استعدادهای درونی توجه شده که هم شغل ایجاد می‌کند و هم به شکوفایی و خودکفایی دست پیدا می‌کنیم.

وی با بیان این‌که « در کل، جمهوری اسلامی مسیر خوبی را طی کرده و توجه به تولید باعث شده دستاوردهای خوبی داشته باشیم» افزود: مخصوصا در برخی جاها انتخاب‌های درست و در آن جهش بسیار خوبی داشته‌اید که بعضی از نمونه‌های آن را در موسسه رویان جهاد دانشگاهی و همچنین تکنولوژی و فناوری هسته‌ای شاهدیم.

لاریجانی هم‌چنین با بیان این که « ظرفیت ایران بسیار بیشتر از این موارد است و باید توجه بیشتری به استعدادها داشت» اظهار کرد: در برخی دوره‌ها یک مقدار وارداتمان زیاد شد؛ البته بنده مخالف واردات نیستم؛ زیرا اگر تراز واردات و صادرات هماهنگ باشد اشکالی وجود ندارد، اما وقتی چنین بالانسی وجود ندارد در واقع به ضرر کشور تمام خواهد شد، ضمن آن که هیچ اشکالی ندارد سختی‌هایی را تحمل کنیم، اما کشوری داشته باشیم که روی پای خود بایستد.

وی افزود: اگر واردات به سمت تکنولوژی باشد، عیبی ندارد؛ اما اگر به سمت واردات هلو و پرتقال برویم باید گفت نیازی به آن نیست؛ البته نمی‌گویم در میوه واردات نداشته باشیم؛ آنجا که لازم است باید واردات انجام گیرد، اما لازم نیست هزینه‌هایی را به کشور وارد کنیم آن هم برای چیزهایی که ارزش زیادی برای تولید ناخالص کشور نخواهد داشت.

وی خطاب به دکتر طیبی رییس جهاد دانشگاهی و اعضای حاضر در این جلسه گفت: شما اعضای یکی از نهادهای پرتاثیر انقلاب هستید؛ زیرا بافت شما از یک فرهنگ دینی خوب برخوردار است و هرچه بیشتر به مسائل علمی و دانش‌های بنیادی در کشور توجه کنید باعث افتخار ما خواهید بود.

وی گفت: نکته‌ی دیگری که در نظام جمهوری اسلامی باید مورد توجه زیاد باشد اصالت در آرمان‌های انقلاب و فکر امام در بعد سیاست خارجی و همچنین تنظیم امور فرهنگی کشور است تا بتوانیم از پتانسیل‌های نیروهای فکری استفاده و آن را در دنیای معاصر متبلور کنیم؛ این امر ابتدا با مخالفت‌هایی همراه بود، اما در جاهای مختلف شاهد بودیم این فکر انقلابی گسترش پیدا کرد.

رییس مجلس گفت: البته نباید تصور کرد این وضعیت چه نفعی برای ما دارد‌، اتفاقا منافع بسیار زیادی دارد؛ زیرا اگر عقبه‌های زیادی در منطقه نداشتیم در همین دوران ریاست‌جمهوری بوش، ایران دچار لرزه‌های زیادی می‌شد، اما علت این که آنها می‌ترسیدند به سمت ایران بیایند آن عقبه مهم کشورمان بود.

لاریجانی گفت: اگر ما روی مولفه‌های بیداری اسلامی و آن اصالت‌های فکری انقلابی تکیه کنیم و دچار فریفتگی بی‌جهت نشویم هیچ وقت کسی نمی‌تواند به ایران تعرض کند، اما اگر دچار تفرقه شویم و میان افراد کشور انشقاق ایجاد شود، آنها حریص خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به اتفاقات دوران قبل و پس از انتخابات گفت: در این دوران تفرقه‌ای در داخل کشور پیش آمد که آنها با عجله شروع به حرف زدن درباره ایران کردند و اظهار مسرت می‌کردند که از انشقاق استفاده کنند و وارد ایران شوند و این آتش را همچنان فروزان نگه دارند؛ البته برای من روشن بود که توفیقی نخواهند یافت؛ زیرا ممکن است در ایران اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد و آرای متفاوتی باشد، اما در مقابل بیگانگان همه یکصدا هستند؛ بنابراین آنها اشتباه محاسباتی درباره ایران داشتند.

لاریجانی افزود: یکی از دلایلی که غربی‌ها به دنبال فروزان نگه داشتن این آتش بودند، این بود که تاثیرگذاری ایران را کاهش و کارهایی در منطقه انجام دهند؛ به گونه‌ای که شنیدیم آمریکا طرحی را برای فلسطین مطرح کرد که بسیار عجیب و غریب و از طرح‌های دیگر مانند کمپ دیوید و یا طرحی که بوش عنوان کرده بود تا آخر سال 2008 مساله فلسطین را حل می‌کند، ضعیف‌تر بود؛ زیرا در این طرح می‌خواستند دولت یهودی به وجود آید و مردم فلسطین را آواره و از منطقه خودشان بیرون کنند، بعد هم یک دولت یهودی، یعنی دیکتاتوری به پایتختی بیت‌المقدس برای خودشان ایجاد کنند، هم‌چنین در این طرح عنوان کردند می‌خواهند کرانه باختری و منطقه غزه را به هم متصل کنند و کشوری به وجود آورند که قدرتی نداشته باشد و بر روی آن تسلط داشته باشند؛ ضمن آن که مشروط کردند فتح و حماس هم با هم متحد باشند که چنین طرحی امکان‌پذیر نیست.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنانش مجددا بر فرهنگی که در جهاد دانشگاهی ایجاد شده و بلوغ فکری‌ای که در آن به وجود آمده تاکید کرد و گفت: برای این که انتخاب‌های درستی در تکنولوژی‌های نوین داشته‌اید باید به شما تبریک گفت؛ زیرا وقت خود را در اموری مصرف کردید که ارزش زیادی دارد و باعث جهش می‌شود. برخی کارهای فرهنگی شما نیز ارزشمند است؛ خبرگزاری ایسنا و برخی خدمات جانبی که انجام می‌دهید، با نوآوری‌هایی همراه بوده و توجه پرتلاشی را در آن شاهد هستیم؛ بنابراین از همه شما دوستان عزیز که در این امر مهم گام برمی‌دارید و در زمینه‌های مختلف وقت گذاشته‌اید، تشکر می‌کنم.

وی هم‌چنین گفت: مجلس شورای اسلامی با دقت به کارهای شما توجه دارد. امسال هم در بودجه با وجود آن که لایحه دیر به مجلس رسیده بود و وقت زیادی برای بررسی آن نداشتیم، یکی از جاهایی که مجلس به آن توجه خاص کرد، پژوهش در دانشگاه‌ها بود. برای آنها رقم قابل توجهی در نظر گرفتیم و منابع مالی آن را فربه‌تر کردیم؛ البته بعد از عید لقی‌ای در آن به وجود آمد که بعد از انتخابات آن را اصلاح کردیم که به زودی ان‌شاءالله این بودجه به دست شما خواهد رسید.

لاریجانی در پایان خطاب به رییس و اعضای جهاد دانشگاهی گفت: اگر مطالعاتی برای کار جهاد دارید که در سند چشم‌انداز مطرح است، حتما به مجلس ارائه دهید تا ما در برنامه پنج ساله آن را مد نظر قرار دهیم و به آن توجه کنیم و اگر ظرفیت‌هایی داشته باشید که بتواند به کمیسیون‌های تخصصی ما در مطالعه برنامه پنج ساله کمک کند ارائه کنید که ما از آن استقبال می‌کنیم.

بر اساس این گزارش،رییس جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم با اشاره به توانمندی‌های علمی و فن آورانه بالای این نهاد حمایت و توجه بیش از پیش دولت و مجلس به بهره گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های محققان جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف را خواستار شد و تاکید کرد: مدار بسته وابستگی تکنولوژیک صنعت کشور به خارج، جز از طریق توسعه فن آوری در داخل کشور شکسته نمی‌شود.


رییس جهاد دانشگاهی:
نقشه جامع علمی،سند‌بالادستی و‌مبنای‌تدوین‌برنامه‌پنجم توسعه قرار‌گیرد
وابستگی تکنولوژیک صنعت‌باحمایت‌از‌توسعه فن آوری‌بومی‌شکسته‌می‌شود


دکتر حمیدرضا طیبی  اظهار داشت: از تفکراتی که بعد از انقلاب اسلامی در بین دانشگاهیان مطرح بوده آن است که تحقق اهداف انقلاب اسلامی و احیای تمدن ایرانی- اسلامی و توسعه این تمدن مبتنی بر توسعه فرهنگی، اجتماعی، علمی و فن آورانه است و باید به دنبال الگویی باشیم که توسعه پایدار و همه جانبه را در ابعاد مختلف تحقق ببخشد.

رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: انقلاب فرهنگی فرصتی بود که در این مسیرشکل گرفت و جهاددانشگاهی نیز که مولود انقلاب فرهنگی است از ابتدا دو رویکرد را در دستور کار قرار داد. در وهله اول نگاه به تامین نیازهای روز جامعه در ابعاد مختلف علمی و فن آوری، پژوهشی و فرهنگی و سپس نگاه به تحولات آینده است و وظیفه ما این است که تحولات علمی روز را در دنیا رصد کرده و به دنبال کسب فن آوری‌ها و علوم نو باشیم.

وی افزود: این نگاه در جهاد دانشگاهی به شکل بسیار موثری شکل گرفت و زمانی که مدیریت این نهاد در سال 1385 به اینجانب محول شد به لطف تلاش‌های مدیران قبلی و کوشش‌های اعضا، این مجموعه دارای توانمندی‌های بالا و ویژه‌ای بود که البته عمده این توانمندی‌ها در تعدادی از واحدهای جهاد دانشگاهی متمرکز بود لذا بحث دیگری که مطرح شد این بود که باید این قبیل توانمندی‌ها در همه واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور گسترش داشته باشد.

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: بر این اساس تصمیم به تهیه سندی گرفته شد که جایگاه جهاددانشگاهی را در افق 1404 مشخص کند و برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهی بر مبنای این اهداف شکل گرفت که این برنامه از ابتدای سال جاری آغاز شده و امیدواریم با اجرای آن در حوزه های مختلف فن آوری به خصوص فن‌آوری‌های نوین تبدیل به برترین سازمان کشور شویم.

رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در این سند همچنین بحث تجاری سازی و فروش فن آوری‌ها در دستور کار جدی جهاد دانشگاهی قرار گرفته تا با صدور خدمات علمی و فن آورانه در این حوزه نیز تبدیل به برترین سازمان کشور شویم.

طیبی اضافه کرد: در حوزه آموزش نیز به عنوان یکی از شاخص‌های برتر توسعه جهاد دانشگاهی با ایجاد دوره های آموزشی عالی، علمی – کاربردی و آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت تلاش داریم به عنوان مطرح‌ترین سازمان در ارائه آمورش‌های غیرانتفاعی و تاثیرگذار در عرصه آموزشی کشور ایفای نقش کنیم. در حوزه فرهنگی نیز درصددیم در چند زمینه خاص خصوصا فعالیت‌های دانشجویی به سازمان برتر تبدیل شویم.

رییس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: کار دیگری که در جهاد دانشگاهی آغاز کردیم تجمیع توانمندی‌های موجود در واحدهای مختلف جهاد به منظور ورود به عرصه‌های بزرگتر علمی و فناورانه بود که در این راستا سه حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، حمل و نقل ریلی و کانی‌های فلزی به عنوان زمینه‌های کاری اصلی جهاد انتخاب شد و چون سازمانی به عنوان متولی کسب دانش در این سه حوزه وجود ندارد که از توسعه فناوری حمایت و از این فن آوری استفاده کند بنابراین، تصمیم گرفته شد که جهاد دانشگاهی وارد اجرای پروژه ها شده و به عنوان پیمانکار باشد و در حین اجرای پروژه دانش را نیز کسب کند.

وی تصریح کرد: به عنوات مثال وزارت نفت صرفا خود را مسئول حفظ سقف تولید می‌داند و مسئولیتی در قبال توسعه فن آوری های مرتبط در کشور برای خود قائل نیست و لذا منشا فن آوری برای آن مهم نیست. این دید درست نیست ولی شاید به آن وزارتخانه هم به عنوان دستگاه بهره بردار از فن اوری ایرادی وارد نباشد و باید سازمان مشخصی مسوولیت توسعه این فناوری ها را در کشور عهده دار باشد. این مشکل متاسفانه در سایر صنایع از جمله حمل و نقل ریلی و مخابرات نیز وجود دارد که باعث شده از فرصت های توسعه کشور در زمینه تولید فن آوری به خوبی استفاده نشود.

وی خاطرنشان کرد: اگر در داخل کشور قادر به تولید فن آوری نباشیم نمی توانیم ثروت تولید کنیم و به ناچار برای تامین تجهیزات و نیازها به سمت خارج از کشور می رویم و به دلیل همین عدم دسترسی به منابع مالی پروژه های بزرگ دیر اجرا می شود و در واقع در مداری بسته گرفتار شده ایم که راهی جز شکستن این سیکل معیوب و دستیابی به فن آوری بومی نداریم.

طیبی با اشاره به وجود منابع طبیعی و ذخایر عظیم نفتی و معدنی تصریح کرد: این منابع باید در خدمت توسعه فن آوری باشند و به صورت فاینانس در خدمت گرفتن پروژه در خارج از کشور قرار گیرند.

رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: مساله دیگری که در دستور کار جهاد قرار گرفته صدور خدمات علمی و فن آورانه است که ابزار این کار نیز فراهم شده و خوشبختانه امروز می توانیم جهاد دانشگاهی را به عنوان یک سازمان علمی و فن آورانه نوآور در دنیا و به زبان دنیا معرفی کنیم.

طیبی در ادامه در خصوص فعالیت‌های شاخص اخیر جهاد دانشگاهی اظهار کرد: راه اندازی مرکز ملی ذخایر ژنتیک، ارتقای سه پژوهشکده به پژوهشگاه و افزایش پارک های علمی و فن آوری از جمله مهمترین فعالیت هایی بود که در یک سال اخیر انجام شده است.

وی با بیان مشکل اصلی کشور در حوزه فن اوری نه در تولید آن که در عرضه و تجاری سازی آن است، تصریح کرد: مجموعه آزمایشگاهی فشار قوی 800 هزار ولت در جهاد دانشگاهی ساخته شده است که کاملا در این زمینه نیز صاحب فناوری هستیم و هر کس بتواند این تجهیزات را تولید کند سایر تجهیزات را نیز می‌تواند تولید کند و افتخار داریم که با این توانایی که تا پیش از این بر اساس اطلاعات موجود در انحصار دو کشور خارجی بود امروز جمهوری اسلامی ایران سومین کشور صاحب توان طراحی این آزمایشگاه هاست.

دکتر طیبی همچنین به دستاورد دیگر محققان جهاد دانشگاهی در زمینه تصفیه کامل پسماندهای مایع و جامد حوضچه های نفتی باقی مانده از عملیات دکل های حفاری نفت اشاره کرد و گفت: علاوه بر این در حوزه پزشکی و تشخیص و درمان سرطان نیز پژوهشگاه فن آوری های نوین ابن سینا موفق به کسب دانش فنی تشخیص سرطان پستان با استفاده از آنتی بادی های منوکلونال و نانوذرات مغناطیسی و کوانتومی شده و همچنین با تلاش محققان این پژوهشگاه داروی خاصی برای درمان سرطان خون در مدل آزمایشگاهی تولید شده که اختصاصا سلول های سرطانی را از بین می برد.

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: کنسرسیوم سه جانبه ای بین صنایع دفاع، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و جهاد دانشگاهی با هدف تامین مالی، تجهیزاتی و فن آورانه اجرای پروژه های بزرگ نفتی کشور ایجاد شده که بخش فن آورانه را جهاد دانشگاهی به عهده دارد.

رییس جهاد دانشگاهی در زمینه برنامه های آینده این نهاد نیز گفت: برنامه های بسیار خوبی را برای توسعه متوازن فعالیت های شاخص در سراسر کشور انجام داده ایم اما آنچه نیاز داریم منابع برای اجرای برنامه هاست که اگر حمایت لازم صورت گیرد رسیدن به اهداف سریعتر می شود. اگر حمایت هم نشویم ما این راه را می رویم و وظیفه جهاد دانشگاهی است که این راه را طی کند.

طیبی اضافه کرد: مساله دوم آن است که باید نظارت بسیار جدی بر اجرای صحیح برنامه ها داشته باشیم و باید همه واحدها فعالیت های شاخص داشته باشند که شاخص هایی را نیز برای ارزیابی فعالیتها تدوین کرده ایم و به هیچ وجه قبول نمی کنیم که همین بودجه محدود نیز صرف پروژه های معمولی شود و هر یک از واحدها باید در حوزه ای خاص به عنوان قطب علمی و فن آورانه مطرح شوند. در این راستا گروهی را تحت عنوان کارگروه برنامه ریزی استراتژیک با نخبگان جهاد دانشگاهی به منظور انجام مطالعات آینده نگرانه تشکیل داده ایم.

رییس جهاد دانشگاهی در ادامه در خصوص چالش های پیش روی نیز اظهار داشت: راه توسعه و پیشرفت و رسیدن به اقتدار، امنیت و رفاه از توسعه علمی و فن آورانه می گذرد و ما تولید ثروت، امنیت و توسعه قدرت را می توانیم از توسعه فن آورانه در کشور به دست بیاوریم و منابع مالی چه ارزی و چه ریالی باید از کار اقتصادی حاصل از توسعه علمی و فن آورانه تامین شود. در این راستا نیروی انسانی تحصیل کرده و زیرساخت های نسبتا مناسب ایجاد شده وزمینه برای جهش علمی و فن آوری فراهم است و می توانیم با جهش هایی بلند به توسعه و پیشرفت دست پیدا کنیم مشروط به این که گرفتار ترفندهای دشمنان انقلاب که به خوبی از این شرایط اطلاع دارند و می خواهند به هر شیوه ای جلو آن را بگیرند نشویم.

طیبی تصریح کرد: در این مسیر ضروری است که وحدت کلمه و اتحاد مورد نظر امام (ره) بین نیروهای وفادار به انقلاب، حفظ و حراست شود و مدیریت کشور نیز دانش بنیان باشد که مجلس شورای اسلامی نقش تاریخی و مهمی در تحقق این دو مطلب خصوصا در حال حاضر دارد.

وی با بیان آنکه سه برنامه توسعه بیشتر تا افق 1404 پیش رو نداریم افزود: بنابراین اگر مدیران دانش بنیان نباشند دچار مشکل می شویم لذا در خواستم این است که نقشه جامع علمی کشور تهیه و به عنوان سند بالادستی در تهیه برنامه پنجم توسعه مورد استفاده قرار گیرد و اعلام آمادگی می کنم که جهاد دانشگاهی آماده همکاری با مرکز پژوهش های مجلس و سایر بخش های مربوطه است که بتوانیم در تحقق برنامه ها کمک کنیم.

عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: کاری که در کشور انجام می شود این است که باید سازمان های متولی توسعه علمی و فن آوری در کشور از ابتدای سیاستگذاری علم و فن آوری تا تجاری سازی آن کاملا مشخص و مسئولیت آنها تعیین و از موازی کاری پرهیز شود.

دکتر طیبی افزود: در تمام کشورها برای مسیر توسعه سازمان هایی را طراحی می کنند که در کنار پیمودن مسیر توسعه بتوانند میان برها را بروند و در جهت تولید علمی و فن آوری در حوزه های ضروری مورد نیاز و ایجاد خودباوری و نشاط ملی گام بردارند.

وی در پایان با تشکر از حمایت های مجلس شورای اسلامی از جهاد دانشگاهی اظهار داشت: درخواست ما این است که با توانمندی که جهاد دانشگاهی دارد بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد تا بتواند هر چه بهتر نقش خود را در مسیر توسعه کشور ایفا نماید و از مجلس شورای اسلامی نیز می خواهم در سال‌های آینده نیز همچنان افزایش بودجه جهاد دانشگاهی را مورد توجه قرار دهد.

طیبی با تبریک به آقای دکتر احمدی نژاد بر شعار همیشگی جهاد دانشگاهی مبنی بر تبعیت از رهبری و حمایت از دولتهای منتخب مردم تاکید کرد.

هم‌چنین پیش از برگزاری این مراسم دکتر لاریجانی از پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی و دستاوردهای آن بازدید کرد.

جهادگران نمونه جهاد دانشگاهی معرفی و تقدیر شدند

این گزارش حاکی است،در پایان این مراسم از خانواده‌های سه تن از شهدای افتخارآفرین جهاد دانشگاهی، شهیدان فرزاد رییس‌زاده، ارسلان راحمی و غلامرضا سحرخیز و همچنین دو تن از جانبازان سرافراز این نهاد - محمدرضا روستایی و اسدالله اولادی - تقدیر شد و در ادامه در حوزه پژوهش و فن‌آوری، دکتر نسرین زند، عضو هیات علمی گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر احمد عرفان منش، مدیر جهاد دانشگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، مهندس مهدی فاضلی، عضو هیات علمی و مدیر مرکز مبدل‌ها و منابع تغذیه پژوهشکده برق، دکتر حجت الله ربانی، مدیر گروه مهندسی آنتی بادی ــ آنتی ژن پژوهشگاه ابن سینا و مهندس سید محمد حسین حمیدی، مدیر گروه فن‌آوری اطلاعات واحد صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان جهادگران نمونه سال 1388 معرفی شدند.

در حوزه فرهنگی نیز، امین رستم زاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان آذربایجان غربی، اعظم شکوری، مدیر شعبه مرکز افکار سنجی جهاد دانشگاهی واحد استان همدان و مهرداد اصفهانیان، مسوول کانون برگزاری مراسم و مجامع فرهنگی معاونت فرهنگی واحد امیرکبیر و در حوزه پشتیبانی و امور مجلس و حوزه ریاست، محمدعلی مسجدی، معاون پشتیبانی و خدمات تخصصی پژوهشکده تکنولوژی تولید خوزستان، ام‌البنین خان بابایی، مسوول قسمت دبیرخانه، کارگزینی و رفاه واحد علوم پزشکی ایران و محمد دژاکام، مسوول دفتر معاونت پژوهش و فن‌آوری دفتر مرکزی و رسول شهابی، راننده جهاد دانشگاهی واحد اصفهان به عنوان جهادگران نمونه معرفی شدند.

همچنین در حوزه آموزش، جواد رحمانی، مدیر برنامه‌ریزی‌ و نظارت معاونت آموزشی واحد تهران، رباب نوروزی گاوگانی، معاون آموزشی مرکز علمی - کاربردی واحد آذربایجان شرقی و محمد کیاکجوری، مدیر اداره نظارت و ارزیابی معاونت آموزشی دفتر مرکزی و در حوزه اشتغال و کارآفرینی، محمدرضا آقاجانی، مسوول شعبه اشتغال واحد استان مرکزی به عنوان جهادگران نمونه سال معرفی و تقدیر شدند.

در بخش ویژه مراسم تقدیر از جهادگران نمونه سال 88 نیز از دکتر حسین علی قبادی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، مدیر گروه زیست فن‌آوری جانوری پژوهشکده رویان، مهندس فرهاد طاهریون، مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور تلاش نقش جهان، مهندس مسعود رستگار، رییس جهاد دانشگاهی واحد استان فارس، دکتر رضا شاهین‌فر، رییس جهاد دانشگاهی واحد استان خراسان شمالی، مهندس حبیب الله اصغری، رییس پژوهشکده فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی و جواد تهذیبی، رییس جهاد دانشگاهی واحد استان همدان معرفی و تقدیر شدند.ح/الف