با انتخاب کولهپشتی مناسب از بیماریهای اسکلتی- عضلانی کودکان خود پیشگیری کنید
مهندس مجید یزدانی افزود: دانش آموزان خصوصاً پایه ابتدایی به دلیل رشد سریع جثه و شکلگیری سیستم اسکلتی- عضلانی، در معرض پیامدهای منفی ناشی از حمل دستی وسایل موردنیاز مدرسه خود در طول سال تحصیلی هستند.
وی اضافه کرد: انتخاب یک کولهپشتی مناسب که موجب شود بار حمل شده توسط دانشآموز بهصورت متقارن نگهداری شود، میتواند در کاهش این عوارض موثر باشد و درعینحال کولهپشتی نامناسب که شرایط ارگونومیکی (تطبیق شرایط کار و محیط کار با انسان) لازم را ندارد، در ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی (MsDs) میتواند نقش به سزایی ایفا کند.
مهندس یزدانی عنوان کرد: تا حد ممکن، حداقل بار در کولهپشتی مدرسه حمل شود زیرا وقتی کولهپشتی سنگین باشد، کودک بیشازحد پشت را قوسدار میکند و یا سر و تنه را به جلو خم میکند تا بتواند وزن آن را تحمل کند، که همین امر باعث بروز عوارضی مانند انحناء غیرطبیعی ستون فقرات، ابتلا به دردهای جسمی و ناهنجاریهای قامتی میشود.
این کارشناس خاطرنشان کرد: اندازه کولهپشتی باید مناسب با سن و جثه دانشآموز باشد، بهعنوانمثال باید پهنای کوله با عرض تنه کودک همخوان باشد؛ همچنین کوله باید حتماً پدهایی در ناحیه شانه، پشت و سینه داشته باشد، زیرا شانهها محل عبور عروق خون و رشتههای عصبی مهم میباشند.
وی ادامه داد: پهنای نوار کولهپشتی که روی شانه قرار میگیرد باید متعادل و ۵cm باشد؛ همچنین بهتر است کولهپشتی داری یکلایه زیرین پشتی در داخل داشته باشد تا شانهها و کمر را از فشار زیاد محافظت کند.
مهندس یزدانی در توصیه به خانوادهها در مورد آموزش صحیح به دانش آموزان هم گفت: به دانشآموز بیاموزید هنگام بلند کردن کولهپشتی بهجای کمر، زانوها خم شوند؛ همچنین به آنان یاد دهید که کولهپشتی را تا حد ممکن به خود بچسباند و از معلق نگهداشتن آن خودداری کند.
کارشناس واحد بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: در این مورد کارگاهی با عنوان ارگونومی و روشهای ارزیابی بار جهت کارشناسان و کاردانهای بهداشت محیط و حرفهای شهرستان گناوه برگزار شد و از آنان خواسته شد کلاسهای آموزشی متعددی هم برای دانش آموزان در مدارس هنگام بازگشایی و جهت صنوف مختلف تولیدی و خدماتی برگزار کنند و آموزشهای لازم نیز انجام شود.
انتهای پیام/ م.ن ۳۰۸۰