اهمیت ایده پردازی به عنوان نخستین گام درفرایند نوآوری و تولید فناوری
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامی در این آیین با اشاره به اهمیت ایده پردازی و برنامه های وزارت علوم در زمینه حمایت از ایده پردازان و نوآوران در قالب فعالیت های مراکز رشد و فناوری اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۲۰ مرکز نوآوری توسط دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و بخش خصوصی از سال ۱۳۹۵ به بعد در کشور ایجاد شده که جوانان نخبه و استادان صاحب اندیشه و پیشرو در مباحث علمی و فناوریدر این مراکز فعالیت می کنند.
وی افزود: در سال ۹۶ تعداد ۳۷۷ مورد ثبت علائم تجاری توسط واحدهای مستقر در پارکها و مراکز رشد افزایش داشته که این فقط در حوزه طرح حمایت وزارت علوم رخ داده و در سایر مراکز نیز قطعاً ثبت علائم تجاری بیش از این بوده است.
دکترغلامی با بیان اینکه برنامه ریزی برای شناسایی و حمایت از شکوفایی استعدادهای درخشان و هدایت آنها به سمت اولویت های راهبردی کشور در زمینه فناوری در چارچوب مقررات مصوب مراجع ذیصلاح صورت گرفته است، گفت: در این راستا تدوین و اجرای ده ها رویداد شناسایی و توانمند سازی ایدههای برتر (شتاب) توسط پارکهای علم و فناوری و همچنین هدایت تیمهای برتر بعد از برگزاری رویدادهای شتاب با نظارت و حمایت مراکز رشد صورت گرفته است.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در سال گذشته و در سال ۹۷، پارک های علم و فناوری از حمایت های مناسبی برخوردار شدند، اظهار داشت: در این راستا در سال ۹۶ بیش از هشت هزار شغل جدید ایجاد شده و پایدار سازی ۳۰ هزار شغل قبلی در شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد صورت گرفته است.
وی در ادامه گفت: سرانه تقریبی ایجاد یک شغل تمام وقت و پایدارسازی تقریبی ۲ شغل موجود برای دانشآموختههای دانشگاهی در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد کمتر از ۶۰ میلیون تومان است در حالی که بر اساس صحبتهای وزرای محترم رفاه، کار و امور اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت بابت ایجاد هر شغل برای یک دانش آموخته دانشگاهی باید معادل ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شود و این ظرفیت بالای ایده های جدید و مبتنی بر دانش را در حوزه ایجاد اشتغال در کشور نشان می دهد.
وزیر علوم با ارائه آماری از فعالیت های پارک های علم و فناوری و تاکید بر نقش وزارت علوم در رشد این مراکزگفت: در سال ۱۳۹۶ بیش از شش هزار واحد فناوردر پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مستقربودند که این یک جریان سیال است و این شرکت ها پس از یک دوره حضور در پارک ها و مراکز رشد، به صورت مستقل فعالیت می کنند.
وی افزود: همین شرکت ها در سال گذشته ۲,۳۰۰ میلیارد تومان فروش داشته و در سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۷۳۰ قرارداد ارتباط با صنعت توسط شرکتهای مستقر در مراکز فناوری منعقد و از محل این قراردادها ۵۴۹ میلیارد تومان درآمد برای شرکت ها حاصل شده و همچنین در سال ۱۳۹۶ به میزان ۲۳۲ میلیون دلار صادرات محصول های دانشبنیان به خارج از کشور صورت گرفته است.
وی همچنین فراهم آوردن شرایط لازم برای همکاری فارغ التحصیلان مشمول متخصص در پروژه های ملی دانشگاه ها وپیش بینی امتیازات خدمتی برای فارغ التحصیلان دارای مهارت های خاص، از دیگر موارد همکاری میان وزارتخانه های علوم و دفاع برشمرد.
در پایان این مراسم از ایده پردازان برتر چهارمین جشنواره سازمانی و نخستین جشنواره ملی ایده پردازی شهید نامجو، با حضور وزیر علوم و جمعی از فرماندهان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر شد.
ر.ب ۴۵/ ع.ع ۵۷