عمومی | جهاد دانشگاهی

سرپرست جهاد دانشگاهی در نشست خبری:<br>جهاد دانشگاهی با حفظ استقلال کامل، حرکت خود را ادامه می‌دهد/<br>اعلام جدیدترین موفقیت های علمی جهاددانشگاهی

سرپرست جهاد دانشگاهی با اشاره به این که ماهیت این نهاد در اساس‌نامه آن مشخص شده و هر مسوولی هم که بر اساس ماده «7» اساسنامه جهاد دانشگاهی وارد این سیستم‌ می‌شود،‌ باید تابع آن باشد بر حفظ استقلال کامل جهاد دانشگاهی از مجموعه‌های وزارتخانه‌یی و دولتی و تداوم فعالیت‌های جهاد براساس سند چشم انداز بیست ساله این نهاد که به تصویب هیات امنا رسیده تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،دکتر محمد حسین یادگاری که در آستانه سی‌ امین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی در نشستی خبری، با محوریت جهاد دانشگاهی و تاثیر آن در توسعه علمی و فرهنگی کشور سخن می گفت با تقدیر و تشکر از تلاش‌های روسای قبلی جهاد دانشگاهی و جهادگران دانشگاهی خاطرنشان کرد: بنده با توجه به ماده «7» اساسنامه جهاد دانشگاهی در حال حاضر از سوی رییس جمهور سرپرستی جهاد دانشگاهی بر عهده دارم و به عنوان یک سرباز و جهادگر در بخش جهاد دانشگاهی آماده خدمت هستم تا بتوانم ادامه دهنده راه جهادگران دانشگاهی باشم.

وی افزود: جهاد دانشگاهی در این 30 سال اقدامات خوبی در مسایل علمی، آموزشی، پژوهشی و فن‌آوری‌ و همچنین اخیرا در بحث اشتغال انجام داده است که انشاءالله این حرکت را پیش خواهیم برد.

سرپرست جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی، دو، سه ماه پس از تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی به دنبال فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی در سال 1359 با تصویب ستاد تشکیل شد که اهداف انقلاب فرهنگی را ادامه داده و به منصه ظهور رساند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی گسترش تحقیقات، شکوفایی، روحیه استعدادها و توسعه امور فرهنگی و نیز گسترش طرح‌های کاربردی را در دستور کار خود قرار داده است.

یادگاری با اشاره به وظایف کلی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی و برنامه‌ریزی‌ فرهنگی، انجام دادن تحقیقات توسعه و کاربردی، پیگیری طرح‌های تحقیقاتی جهاد دانشگاهی تا پایان مرحله نیمه صنعتی و صنعتی، ارائه خدمات علمی و فن‌آوری‌ در زمینه‌های مختلف، حمایت، تشویق جذب دانشجویان و پژوهشگران جوان و مستعد و برنامه ریزی و ایجاد شرایط و امکانات لازم به منظور فراهم آوردن زمینه فعالیتهای علمی و پژوهشی آنان بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه، اجرای دوره های رسمی آموزش علمی – کاربردی مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالی کشور و مشارکت در ایجاد زمینه‌های مناسب برای ایجاد اشتغال بیشتر فارغ‌التحصیلان دانشگاه از جمله این وظایف هستند.

سرپرست جهاد دانشگاهی ادامه داد: همان طور که مقام معظم رهبری تاکید کردند جهاد دانشگاهی یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است و باید بتوانیم این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و پایدار و استوار کنیم و کشور را به سمت سربلندی، عزت و استقلال حقیقی پیش ببریم و بنده نیز مطیع ولی امر مسلمین هستم و امیدوارم که این کار را که تاکنون ادامه داشته است به نحو مطلوب انجام دهم و ماحصل خوبی از حضور خود در جهاد دانشگاهی داشته باشم.

وی با اشاره به سند جایگاه جهاد دانشگاهی در سند چشم انداز20 ساله جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی با هویت اسلامی، معتقد و ملتزم به آرمان ها و ارزشها و مدافع اهداف انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) و پیرو ولایت فقیه و رهبری نظام و متعهد به اهداف انقلاب فرهنگی و پیشگام در توسعه علمی، فن‌آوری‌ و فرهنگی است که زیر مجموعه آن تولید فن‌آوری‌ های نوین، جذب توان علمی نخبگان، پژوهش های کاربردی برنامه‌ریزی‌ شده، تولید، جذب و بومی سازی فن‌آوری‌ های مورد نیاز است.

یادگاری تصریح کرد: سند جایگاه جهاد دانشگاهی در چشم‌انداز 20 ساله نظام مشتمل بر تعامل سازنده در عرصه ملی و بین‌المللی، همکاری موثر دستگاه‌ها با مراکز علمی، فرهنگی و مجموعه‌های فن‌آوری‌ و صنعتی در سطوح استانی و ملی برای ایفای نقش های برجسته در کشور و نیز همکاری علمی ــ پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی جهاد برای تبادل تجربیات و دستیابی به دانش و فن‌آوری‌ نوین است.

سرپرست جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: تمام دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران برگرفته از تلاش ها و کوشش های امام خمینی (ره) است و اگر حرکت ایشان در تجدید اسلام در نظام ایران وجود نداشت این دستاوردها را در حال حاضر در اختیار نداشتیم و منشاء آنها از جان گذشتگی و ایثار آن بزرگ مرد تاریخ است.

وی ادامه داد: آنچه در جهاد دانشگاهی مطرح است، در کنار هم قرار گرفتن بحث علم و ایمان است تا این امر را به نحو مطلوب محقق کند و نیروهای متعددی که وجود دارند تخصص خود را در راه استقلال و آزادی نظام جمهوری اسلامی قرار دهند.

یادگاری خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی 75 درصد از بودجه خود را از محل درآمد و 25 درصد را نیز از اعتبارات دولتی در اختیار دارد که 71 درصد از اعتبارات دولتی صرف کارهای تحقیقاتی و پژوهشی می‌شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر 43 واحد جهاد دانشگاهی وجود دارد که 14 مورد در تهران و 22 مورد در استان‌ها هستند. همچنین سه پژوهشگاه و 9 پژوهشکده، 14 پژوهشکده مستقل، 15 سازمان و مرکز و 17 موسسه و شرکت در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارند.

دکتر یادگاری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که چگونه می‌خواهید نگاه استقلال طلبانه‌ جهاد دانشگاهی از تمام مجموعه‌های وزارتخانه‌یی را که از بدو تشکیل جهاد دانشگاهی وجود داشت را حفظ کنید و نگذارید وزارتخانه‌یی یا دولتی شود، توضیح داد: جهاد دانشگاهی اساسنامه خاص خود را دارد و این اساسنامه خودش را تعریف می‌کند و هر مسوول نیز که بر اساس ماده «7» اساسنامه جهاد دانشگاهی وارد این سیستم‌ می‌شود،‌ باید تابع آن باشد. نمی شود اساسنامه را تغییر داد زیرا اگر تغییر یابد جهاد دانشگاهی قابل تغییر می‌شود. جهاد دانشگاهی سرجای خودش است، ‌اساسنامه نیز مشخص است چون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌باشد و ما نیز به عنوان یک مسئول تابع مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم و امیدواریم جهاد دانشگاهی همچنان سیر و تحول خود را ادامه دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای که دکتر طیبی - رئیس سابق جهاد دانشگاهی- درخصوص سند چشم انداز جهاد و برنامه پنج‌ ساله داشتند را ادامه می‌دهید، اظهار کرد: سند چشم انداز مصوبه هیات امنا است و هیات امنا یکی از بخش‌های سیاست گذارجهاد دانشگاهی است و این سند همچنان سر جای خودش باقی است.

دکتر یادگاری در پایان اظهار کرد: برخود لازم می دانم که از روسای قبلی جهاد دانشگاهی و معاونین تشکر کنم که جهاد دانشگاهی را تا این مرحله رسانده و به من سپردند که آن را ادامه دهم و امیدوارم این کار را به نحو احسن انجام دهم.


معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خبر داد:
تولد 17 هزار نوزاد با درمان زوج‌های نابارور در جهاد دانشگاهی/
800 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با تلاش محققان جهاد

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: محققان جهاد دانشگاهی تاکنون 100 مورد تدوین دانش فنی و دستیابی به فن‌آوری‌ داشته‌اند و این تلاش‌ها در بخش‌های فنی ــ مهندسی و پزشکی نزدیک به 800 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور در پی داشته که این رقم تقریبا معادل کل بودجه دریافتی جهاد از دولت است.

این گزارش حاکی است،دکتر محمد صادق حاجی تاروردی که در نشست خبری به مناسبت سی امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی در خصوص دستاوردهای 30 ساله این نهاد سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در طول 30 سال موفق شده که 43 واحد جهاد دانشگاهی، 23 پژوهشکده ، سه پژوهشگاه، 130 گروه پژوهشی ، یکصد مرکز خدمات تخصصی، دو پارک علم و فن‌آوری و هفت مرکز رشت در تهران و شهرستان‌ها ایجاد کند.

وی تصریح کرد: در جهاد دانشگاهی نزدیک به شش هزار نفر نیرو فعالیت می‌کنند که تقریبا 700 نفر هیات علمی هستند. همچنین دو هزار نفر از نیروهای تربیت شده جهاد دانشگاهی در حال حاضر در بدنه مدیریتی کشور فعالیت می‌کنند.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت‌های این نهاد در بعد نرم‌افزار اظهار کرد: جهاد دانشگاهی طی 30 سال فعالیت، 16 نشریه علمی - پژوهشی منتشر کرده که سه نشریه در ISI نمایه می‌شود که یکی از آنها نخستین نشریه علمی نمایه شده ایران در ISI است، همچنین 9 نشریه علمی ــ تخصصی در مجموعه جهاد دانشگاهی منتشر می‌شود که امیدواریم آنها هم به زودی درجه علمی - پژوهشی دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: در پایگاه موسسه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID) حدود 270 هزار مقاله نمایه شده وجود دارد که در اختیار محققان قرار دارد.

حاجی تاروردی ثبت قریب به 217 اختراع، ارائه شش هزار مقاله که حدود 350 مقاله در مجلات ISI بوده و انتشار 590 عنوان کتاب را از دیگر دستاوردهای محققان جهاد دانشگاهی عنوان کرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که کتب یاد شده حاصل تلاش محققان جهاد دانشگاهی است و شمار کتاب‌های منتشر شده از جامعه علمی کشور از سوی انتشارات جهاد بالغ بر سه هزار عنوان است.

حاجی تاروردی با تاکید بر این که حدود هفت هزار و 800 عنوان پروژه و طرح تحقیقاتی در جهاد دانشگاهی به اتمام رسیده است، اظهار داشت: 75 درصد از پروژه‌ها کارفرمایی است و رویکرد جهاد دانشگاهی از انجام این طرح‌ها حل مشکلات جامعه است.

وی با اشاره به این که جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس به عنوان پشتوانه علمی دفاع بود، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس بیش از 200 پروژه نظامی به انجام رسید.

حاجی تاروردی در ادامه در تبیین افتخارات جهاد دانشگاهی در سی سال اخیر به بازدید مقام معظم رهبری از پژوهشگاه رویان اشاره کرد و گفت: همچنین تمام روسای جمهور کشور طی دوره تصدی این مقام از جهاد دانشگاهی بازدید کرده‌اند که حاکی از خدمات شایان توجه جهاد دانشگاهی به دولت‌ها و اعتماد انها به این مجموعه است. محققان جهاد دانشگاهی همچنین 22 بار موفق به دریافت جایزه خوارزمی، سه بار جایزه جشنواره جوان خوارزمی و 12 بار جایزه جشنواره پزشکی رازی شده‌اند.

وی تصریح کرد: محققان جهاد دانشگاهی تاکنون 100 مورد تدوین دانش فنی و دستیابی به فن‌آوری‌ داشته و در بخش‌های فنی ــ مهندسی و پزشکی نزدیک به 800 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشته‌اند که تقریبا معادل کل بودجه دریافتی از دولت است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیت‌های محققان جهاد دانشگاهی در خصوص درمان ناباروری اظهار کرد: تاکنون نزدیک به 17 هزار نوزاد با استفاده از روش‌های درمان ناباروری در مجموعه جهاد دانشگاهی متولد شده‌اند که با احتساب هزینه‌ای بالغ بر 25 هزار دلار برای هر مورد درمان حاکی از صرفه‌جویی کلان ارزی ناشی از ارائه این خدمات توسط جهاد دانشگاهی است.

وی در ادامه با اشاره به خدمات شایان جهادگران دانشگاهی در طول دفاع مقدس اظهار داشت: محققان جهاد دانشگاهی به عنوان پشتوانه علمی دفاع مقدس 200 پروژه دفاعی را به پایان رساندند.

حاجی تاروردی همچنین با اشاره به 77 شهید سرافراز جهاد دانشگاهی موفقیت‌های این نهاد انقلاب اسلامی طی سی سال فعالیت آن را منبعث از فرهنگ جهادی حاکم بر آن توصیف کرد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی در ادامه تولید آنتی بادی منوکلونال ضد سرطان پستان و دستیابی به تکنیک انجماد بافت تخمدان از سوی محققان پژوهشگاه ابن سینا را از تازه‌ترین موفقیت‌های علمی محققان این نهاد توصیف کرد.

وی گفت: تولید آنتی بادی منوکلونال ضد Her2 در مرحله موشی با موفقیت به نتیجه رسیده و مرحله انسانی‌سازی آن نیز آغاز شده که با توجه به توانمندی محققان پژوهشگاه ابن سینا در تبدیل آنتی بادی منوکلونال موشی به انسانی امیدواریم طی یک سال آینده موفق به تولید نمونه انسانی این آنتی بادی شویم.

حاجی تاروردی با بیان این که این آنتی بادی قادر به القای مرگ سلولی در سلولهای سرطانی است، خاطرنشان کرد: مطالعات حاضر نشان می‌دهد که این آنتی بادی در مرگ سلول‌های غیر سرطانی و طبیعی بدن که دارای پروتئین Her2 در سطح خود می‌باشند تاثیری ندارد. این مشخصه از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باعث کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان سرطان پستان به وسیله آنتی بادی‌های ضد Her2 در مقایسه با آنتی بادی‌های درمانی موجود در بازار خواهد بود.

حاجی تاروردی تصریح کرد: آنتی بادی‌های درمانی موجود برای درمان سرطان پستان صرفا قادر به القای مرگ سلولی در حدود 20 درصد افراد مبتلا به سرطان پستان (Her2+) می‌باشند که نشانگر برتری آنتی بادی تولید شده در پژوهشگاه ابن سینا می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران مرکز درمانی پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی همچنین با استفاده از تکنیک‌های جدید انجماد بافت تخمدان، رویای مادر شدن برای دختران و زنان مبتلا به بیماری با استفاده از گامت خود خود را محقق کردند.

حاجی تاروردی با اشاره به این سالانه بسیاری از زنان با شروع درمان‌های مربوط به انواع سرطان‌ها و یا یائسگی زودرس قدرت باروری، امکان صاحب فرزند شدن با استفاده از گامت خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: مرکز درمانی پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی آمادگی خود را جهت حفظ و نگهداری قسمتی از بافت تخمدان (سلولهای جنسی) کودکان و بزرگسالان برای پیشگیری از ناباروری ناخواسته در آینده را اعلام می‌دارد.

وی گفت: متخصصان زنان و زایمان و انکولوژیست‌ها می‌توانند به منظور حفظ باروری بیماران خود از این شیوه مدرن استفاده کنند.

بر اساس این گزارش،در این نشست جدیدترین دستاوردهای علمی-تحقیقاتی جهاددانشگاهی توسط دکتر محمد صادق حاجی تاروردی معاون پژوهش و فناوری جهادددانشگاهی اعلام شد که در ادامه گزارشی از آن ارایه می شود.


پژوهشگران جهاد دانشگاهی موفق به تولید آنتی بادی منوکلونال ضد سرطان پستان شدند



محققان پژوهشکده آنتی بادی مونوکلونال پژوهشگاه فن آوری‌های نوین علوم زیستی ابن سینا جهاد دانشگاهی موفق به تولید آنتی بادی منوکلونال بر ضد مولکول Her2 شدند که قادر به شناسایی مولکول Her2 در بیشتر و یا حتی تمامی سلولهای سرطانی پستان می‌باشد.



به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،دکتر محمد صادق حاجی تاروردی، معاون پژوهشی و فن‌اوری جهاد دانشگاهی این مطلب را در آستانه سی امین سالگرد جهاد دانشگاهی اعلام و خاطرنشان کرد: تولید آنتی بادی منوکلونال ضد Her2 که از دستاوردهای جدید محققان جهاد دانشگاهی است در مرحله موشی با موفقیت به نتیجه رسیده و مرحله انسانی‌سازی آن نیز آغاز شده که با توجه به توانمندی محققان پژوهشگاه ابن سینا در تبدیل آنتی بادی منوکلونال موشی به انسانی امیدواریم طی یک سال آینده موفق به تولید نمونه انسانی این آنتی بادی شویم.



وی با بیان این که این آنتی بادی قادر به القای مرگ سلولی در سلولهای سرطانی است، خاطرنشان کرد: مطالعات حاضر نشان می‌دهد که این آنتی بادی در مرگ سلول‌های غیر سرطانی و طبیعی بدن که دارای پروتئین Her2 در سطح خود می‌باشند تاثیری ندارد. این مشخصه از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باعث کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان سرطان پستان به وسیله آنتی بادی‌های ضد Her2 در مقایسه با آنتی بادی‌های درمانی موجود در بازار خواهد بود.



حاجی تاروردی تصریح کرد: آنتی بادی‌های درمانی موجود برای درمان سرطان پستان صرفا قادر به القای مرگ سلولی در حدود 20 درصد افراد مبتلا به سرطان پستان (Her2+) می‌باشند که نشانگر برتری آنتی بادی تولید شده در پژوهشگاه ابن سینا می‌باشد.



به همت پژوهشگران جهاددانشگاهی محقق شد:
امکان حفظ باروری برای زنانی که قدرت باروری خود را براثر بیماری ازدست می‌دهند


پژوهشگران مرکز درمانی پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی با استفاده از تکنیک‌های جدید انجماد بافت تخمدان، رویای مادر شدن برای دختران و زنان مبتلا به بیماری با استفاده از گامت خود خود را محقق کردند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،دانش بشری به درمان بسیاری از بیماری‌ها دست یافته است، اما برخی بیماری‌ها از جمله انواع سرطان‌ها و یا عوارض ناشی از درمان آنها با بروز مشکل ناباروری همراه است، یعنی علیرغم بهبود، ‌بیمار توان باروری خود را از دست می‌دهد.

اینک امکان حفظ باروری برای دختران و زنان مبتلا به بیماری‌های فوق فراهم آمده است، زنانی که به علت شروع درمان‌های مربوط به انواع سرطان‌ها و یا یائسگی زودرس قدرت باروری، امکان صاحب فرزند شدن با استفاده از گامت خود را از دست می‌دهند.

مرکز درمانی پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی آمادگی خود را جهت حفظ و نگهداری قسمتی از بافت تخمدان (سلولهای جنسی) کودکان و بزرگسالان برای پیشگیری از ناباروری ناخواسته در آینده را اعلام می‌دارد.

متخصصان زنان و زایمان و انکولوژیست‌ها می‌توانند به منظور حفظ باروری بیماران خود از این شیوه مدرن استفاده کنند.


معاون آموزشی جهاد دانشگاهی:
سازمان آموزش‌های پیشرفته درجهاد دانشگاهی ایجاد می‌شود
بلاتکلیفی دانشگاه جامع، آموزش‌های علمی کاربردی راباچالش مواجه کرده است



معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به این که جهاد دانشگاهی بیشترین تعداد دانشجوی این مراکز را تحت پوشش دارد از بلاتکلیفی دانشگاه جامع علمی کاربردی در پی تشکیل سازمان ملی مهارت ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: ابهام در آموزش علمی کاربردی در حالی که 500 هزار دانشجو در مراکز آموزش علمی ــ کاربردی در حال تحصیل هستند چالشی است که باید با تدبیر بیشتر به آن رسیدگی شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،دکتر عبدالحمید احمدی که در نشستی خبری به مناسبت سی امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی سخن می گفت با بیان این که جهاد دانشگاهی نمادی از «همت مضاعف، کار مضاعف» بوده و طی سی سال فعالیت همواره این شعار را سرلوحه کار خود قرار داده است، تقارن سی سالگی جهاد دانشگاهی با سال «همت مضاعف، کار مضاعف» را به فال نیک گرفت و گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه آموزشی در سه بخش عمده فعالیت داشته و بزرگترین شبکه آموزشی را در کشور در اختیار دارد. در حوزه آموزش عالی، در حال حاضر دانشگاه علم و فرهنگ و سه شعبه آن در رشت، همدان و کاشمر و نیز چهار موسسه آموزشی عالی مستقل در کرمانشاه، یزد، خوزستان و اصفهان فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع قریب به 17 هزار دانشجو در مجموعه آموزش عالی جهاد مشغول به تحصیل هستند و از آغاز فعالیت‌های آموزش عالی جهاد تاکنون 15 هزار و 638 نفر دانش‌آموخته شده‌اند.

احمدی ادامه داد: در حوزه آموزش عالی رویکرد اصلی جهاد دانشگاهی این است که بتواند از ظرفیت علمی و پژوهشی خود استفاده کند و ارتباطی را بین مراکز آموزش عالی و پژوهشی ایجاد کند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی بیان کرد: در زمینه‌ علمی و فن‌آوری‌ ایجاد دوره تخصصی بیولوژی تکمیلی با همکاری پژوهشگاه رویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دستور کار قرار دارد که در حال تکمیل و توسعه است.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در این راستا توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور یکی از رویکردهای اصلی این فعالیت‌ها است که آیین‌نامه آن از سوی وزارت علوم،‌ تحقیقات و فن‌آوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و جهاد دانشگاهی به دنبال برگزاری این دوره‌ها است.

احمدی تصریح کرد: در پژوهشگاه‌های رویان و ابن سینا و پژوهشکده علوم بهداشتی این امکان فراهم شده و تحصیلات تکمیلی پژوهشی محور به زودی در برخی از رشته‌ها دایر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مورد حوزه‌های مربوط به وزارت علوم،‌ تحقیقات و فن‌آوری نیز در حال پیگیری هستیم که در کنار هر مرکز پژوهشی به تربیت نیروهای دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بپردازیم.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در ادامه خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی همچنین از بدو تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی توانسته مراکز آموزش علمی ــ کاربردی متعددی را در کشور ایجاد کند.

وی با بیان این که در حال حاضر 42 مرکز آموزش علمی ــ کاربردی در جهاد دانشگاهی فعال است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی با برخورداری از 42 هزار دانشجو بیشترین سهم را در مراکز آموزش علمی ــ کاربری کشور در اختیار دارد و در واقع 10 درصد کل دانشجویان علمی ــ کاربردی کشور در مراکز جهاد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.

احمدی با اشاره به این که تاکنون 19 هزار و 351 نفر از این مراکز دانش‌آموخته شده‌اند، افزود: در حال حاضر 38 رشته کاردانی، 39 رشته کارشناسی پیوسته و 33 رشته کارشناسی ناپیوسته در این مراکز وجود دارد.

وی اظهار کرد: هم اکنون 125 مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت نیز در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که ظرفیت 500 هزار نفر فراگیر را دارد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: برنامه‌ای در نظر گرفته شده که ظرفیت آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت توسعه یافته و به لحاظ کمی به یک میلیون نفر در سال برسد.

وی با اشاره به تشکیل سازمان آموزش‌های پیشرفته جهاد دانشگاهی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل سازمان آموزش‌های پیشرفته این است که بتوانیم فعالیت‌های آموزشی را به صورت مجازی داشته باشیم و نیز تولید بسته آموزشی و ارتباط با موسسات بین‌المللی آموزشی را توسعه دهیم.

احمدی در ادامه به چالش‌های موجود در حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در حوزه آموزش عالی غیر انتقاعی بحث شهریه و عدم تناسب آن با هزینه‌های واقعی یکی از چالش‌های عمده این قبیل دانشگاه‌ها از جمله جهاد دانشگاهی است.

وی اضافه کرد: برای جهاد دانشگاهی کیفیت در بحث آموزشی بسیار مهم است، ولی متاسفانه به دلایلی ناشناخته شاهد عدم تناسب شهریه‌ها و هزینه‌ها در مراکز آموزش عالی هستیم که امیدواریم مسوولان ذیربط به این مهم توجه کنند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی به موضوع دانشگاه جامع علمی ــ کاربردی و تشکیل سازمان ملی مهارت اشاره و اظهار کرد: در این بحث دانشگاه جامع علمی ــ کاربردی بلاتکلیف شد که امیدواریم ختم به خیر شود. ابهام در آموزش علمی کاربردی در حالی که 500 هزار دانشجو در مراکز آموزش علمی ــ کاربردی در حال تحصیل هستند چالشی است که باید با تدبیر بیشتر به آن رسیدگی شود.





معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:
جهاد دانشگاهی مجری 300 هزار رخداد فرهنگی در کشور بوده است


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اعلام کرد: جهاد دانشگاهی در طول 30 سال فعالیت بالغ بر 300 هزار رخداد فرهنگی را طراحی و اجرا کرده است.

مهندس مهدی فیض که در نشستی خبری در آستانه سی امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی سخن می گفت در تبیین ویژگی‌ها و نقاط قوت فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی بر اساس نیازسنجی عالمانه خود در محیط‌های دانشجویی برنامه‌های فرهنگی خود را تهیه می‌کند که علت آن نیز این است که در بدنه فرهنگی جهاد دانشگاهی همیشه دانشجویان حضور داشته‌اند و دانشجویان، تنها، مخاطب فعالیت‌های فرهنگی نیستند، بلکه طراح، ایده پرداز، برنامه‌ریز و مجری هم هستند.

وی، تنوع برنامه‌ها را ویژگی دوم فعالیت‌های فرهنگی نام برد و افزود: این تنوع فعالیت‌ها را که از تئاتر و موسیقی گرفته تا مباحث اعتقادی و کلاس‌های فلسفه را شامل می‌شود در کمتر نهادی می‌توان دید.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به فرهنگ به عنوان یک مقوله اصیل نگاه می‌کند نه ابزاری برای اصلاح فرهنگ و اقتصاد و ... چرا که نگاه ابزاری به فرهنگ مخرب فرهنگ است و جهاد دانشگاهی به فرهنگ و اخلاق به عنوان یک مقوله اصیل نگاه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی برخلاف برخی جریان‌های سیاسی به دانشجویان هم به عنوان ابزار نگاه نمی کند، بلکه آنها موضوع اصلی فعالیت‌های فرهنگی هستند.

فیض اضافه کرد: جهاد دانشگاهی سعی کرده در فعالیت‌های خود با گروه دانشجویان که آماتور هستند، کار کند مثلا بدنه خبرگزاری دانشجویان ایران، دانشجویان و نیروهای غیرحرفه‌یی هستند.

وی گفت: ویژگی بعدی فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی اجتناب از سیاست زدگی است و در این راستا اطاعت از رهبری، حمایت از دولت‌ها و آزادگی سیاسی در سرلوحه فعالیت‌هاست.

فیض ادامه داد: ویژگی دیگر، هماهنگی سیاست‌های فرهنگی در سراسر کشور است. جهاد دانشگاهی در پیشبرد برنامه‌های فرهنگی خود سیاست یکسانی را در استان‌های مختلف پیش گرفته و آنها را تحت تاثیر مسائل منطقه‌یی قرار نمی‌دهد. این مساله جزو ویژگی‌هایی است که برخی دستگاه‌ها از آن محروم هستند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، جریان سازی و پیشگامی این نهاد در پایه‌گذاری فعالیت‌های فرهنگی و محول کردن آن به دیگران پس از نهادینه شدن آنها را از دیگر ویژگی‌های فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی افتخار می‌کند که پایه گذار بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی است به عنوان مثال 16 دوره مسابقات قرآنی دانشجویان توسط جهاد برگزار شد که با ابراز تمایل وزارت علوم ادامه آن به این وزارتخانه واگذار شد. جهاد دانشگاهی در بحث حمایت از گروه‌های فعال در کمک به محرومان هم پیشتاز بود و مدت چهار سال جشنواره «مهر باران» را برگزار کرد ولی با ابراز تمایل وزارت علوم برای برگزاری جشنواره این مسوولیت را به وزارت علوم تقدیم کرد.

فیض به ویژگی انعطاف پذیری سازمانی جهاد دانشگاهی در فعالیت‌های فرهنگی اشاره و تصریح کرد: زمانی که این ضرورت احساس شود که باید سازمان جدیدی برای فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شود، این انعطاف در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد.

وی با بیان این که جهاد دانشگاهی در طول 30 سال 300 هزار رخداد فرهنگی که حداقل آنها برگزاری یک اردو یا چاپ یک عنوان کتاب یا نشریه جدید بوده طراحی و اجرا کرده است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی سالیانه بیش از 10 هزار رخداد فرهنگی را اجرا کرده در حالی که بودجه فرهنگی جهاد دانشگاهی مثلا در سال 88 سه میلیارد تومان و فعالیت‌های صورت گرفته بالغ بر 30 میلیارد تومان بوده است یعنی 90 درصد بودجه از سایر دستگاه‌ها جذب شده است.





رییس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان خبر داد:
طراحی 150 طرح شغلی خانگی نوآورانه برای اجرا در کشور
اجرای طرح پایلوت اشتغال روستایی در دو استان



رییس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی از طراحی 150 طرح شغلی خانگی نوآورانه در سازمان برای اجرا در قالب طرح اشتغال خانگی با همکاری وزارت کار خبر داد.

این گزارش حاکی است،علی احمدی که در نشست سی‌امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی سخن می گفت با اشاره به این که حدود 10 سال از تاسیس سازمان می‌گذرد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در سال 77 ستاد اشتغالی را تشکیل داد تا مباحث مربوط به اشتغال دانش‌آموختگان را رصد کند و پس از آن در 13 دی 1379 شورای عالی انقلاب فرهنگی بندی را به اساسنامه جهاد دانشگاهی اضافه کرد که براساس آن مشارکت در ایجاد زمینه‌های مناسب برای اشتغال دانش‌آموختگان در زمره وظایف جهاد دانشگاهیقرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: متعاقب راه‌اندازی، این سازمان در سه حوزه کارآفرینی و توانمندسازی، مطالعات و تحقیقات کاربردی و اطلاع رسانی بازار کار کشور مشغول به فعالیت شد.

رییس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی افزود: سازمان در حال حاضر 22 شعبه و 13 دفتر در سراسر کشور دارد که در مجموع 35 مکانی است که در حوزه اشتغال دانش‌آموختگان در بخش نرم‌افزاری فعال است.

وی با اشاره به اهداف و چشم‌انداز این سازمان، گفت: در بخش توانمندی‌های شغلی بر روی طراحی و اجرای طرح‌های جامع، طرح‌های تیپ کسب و کار نوین و تصمیم‌سازی و خدمات علمی که حوزه اشتغال دانش‌آموختگان را دنبال می‌کند.

احمدی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ در طرح اشتغال، تدوین و برنامه‌ریزی‌ دوره‌های مهارتی، اطلاع رسانی، انتشار کتب و نشریات و مطالعات و طرح‌های اشتغالزا، از جمله این اهداف می‌باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر پنج مرکز برای کمک به بحث توانمندسازی دانش‌آموختگان راه‌اندازی شده است که شامل مرکز تربیت مربی و مشاور کارآفرینی، مرکز آزمون و سنجش استعداد کارآفرینی، مرکز کارآفرینی و اشتغال روستایی - که دو طرح در ایلام و بوشهر به عنوان مدلسازی اشتغال روستایی پایلوت شده -، مرکز مجازی مشاور و اشتغال کارآفرینی و مرکز کارآفرینی اجتماعی می‌باشد.

رییس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی به بحث «پنجره واحد کسب و کار» کشور اشاره کرد و گفت: برای این که رتبه ایران در فضای کسب و کار به جایگاه بهتری برسد، در حال انجام این طرح با وزارت کار و امور اجتماعی هستیم.

وی تصریح کرد: همچنین بحث مشاغل خانگی از جمله مباحثی است که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و جهاد دانشگاهی با وزارت کار و امور اجتماعی طرحی را آماده کرده که هم اکنون در حال انجام است و تاکنون 150 طرح شغلی خانگی نوآورانه مطرح است.

احمدی خاطرنشان کرد: از سال 79 تا پایان سال 88، 280 دوره عمومی مهارت کسب و کار تدوین و دو هزار و 778 دوره برگزار شده که تعداد فراگیرانی که از این دوره استفاده کرده‌اند، 75 هزار و 606 نفر بوده است.

وی ادامه داد: همچنین 18 دوره تربیت مربی برگزار شده که تا پایان سال 88 ، 500 مربی در سطح کشور توزیع و مشغول به ارائه برنامه‌های مهارت‌های کسب و کار هستند.

رییس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی در خصوص بحث اطلاع رسانی نیز اظهار کرد: دو سایت www.jobiran.com و www.jobportal.ir در زمینه‌ اطلاع رسانی وجود دارد که سایت JOBIRAN یازده سال از راه‌اندازی اش می‌گذرد و روزانه 30 تا 35 هزار نفر مراجعه کننده دارد.

وی خاطرنشان کرد: در سال 88، 23 هزار و 120 نفر کاربر جدید و 22 هزار و 61 نفر کارجوی جدید از سایت‌های مذکور استفاده کرده که در مجموع از سایت JOBIRAN شش میلیون و 639 هزار و 171 نفر بازدید داشتند و نیز چهار هزار و 298 فرصت شغلی و 162 هزار و 911 خدمات رسانی در سال 88 انجام شده است. ح/الف