عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

گردهمایی‌های بین‌المللی در حوزه فناوری فضایی

نشست بین‌المللی با موضوع مخابرات، محاسبه ابری و فناوری بی‌سیم


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، نشست بین‌المللی با موضوع "مخابرات، محاسبه ابری و فناوری بی‌سیم" از سوی Conference Series LLC در روزهای ۳۱ مرداد و ۱ شهریور سال جاری در سنگاپور برگزار می‌شود.

در این نشست به موضوعاتی همچون بررسی نوآوری‌ها در زمینه مخابرات و فناوری بی‌سیم در سطح جهانی پرداخته می‌شود.
منبع خبر : www.ispcs.com



بیست و یکمین همایش بین‌المللی انجمن مریخ

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، بیست و یکمین همایش بین‌المللی انجمن مریخ  از سوی انجمن مریخ (Mars Society) در روزهای ۱ تا ۴ شهریور سال جاری در آمریکا برگزار می‌شود.
در این همایش دانشمندان، مهندسان، نمایندگان صنایع هوافضا، سیاست‌گذاران دولتی و خبرنگاران گردهم می‌آیند تا در زمینه آخرین اکتشافات علمی، پیشرفت‌های فنی و همچنین توسعه سیاسی-اقتصادی که مسیر بشر به سیاره مریخ را هموار می‌سازد، به گفتگو بپردازند.
منبع خبر : www.marssociety.org




سمپوزیوم بین‌المللی "خلق فرصت‌های جدید با ماموریت‌های فضایی ماهواره‌های کوچک"


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان ملل متحد با همکاری کشور برزیل اقدام به برگزاری سمپوزیوم بین‌المللی فناوری فضایی با موضوع "خلق فرصت‌های جدید با ماموریت‌های فضایی ماهواره‌های کوچک" در روزهای ۲۰ تا ۲۳ شهریور سال جاری در برزیل نموده است.
برخی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این سمپوزیوم بدین قرار است:
بررسی وضعیت ظرفیت‌سازی در فناوری‌های فضایی پایه برای ماهواره‌های کوچک از جمله تجربیات به‌دست آمده از گذشته و فعالیت‌های توسعه‌ای جاری با تمرکز بر فرصت‌های همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه در کشورهای حوزه آمریکای لاتین و دریای کاریب؛
بررسی مباحث مربوط به اجرای برنامه‌های ماهواره‌های کوچک همچون ظرفیت‌سازی، توسعه، زیرساخت‌های آزمون و فرصت‌های پرتاب سازمانی؛
بررسی ظرفیت‌های جدید و کاربردهای نوین برنامه‌های ماهواره‌های کوچک و توسعه‌های فناورانه مربوط به آن‌ها، به‌ویژه با تمرکز بر کاربرد این برنامه‌ها در زمینه کشاورزی، پایش شهری و محیطی و نیز آموزش‌های مرتبط با رشد پایدار در راستای برنامه ۲۰۳۰ توسعه پایدار؛
تشریح مباحث رگولاتوری مربوط به برنامه‌های توسعه فناوری فضایی، همچون تخصیص فرکانس، کاهش زباله‌های فضایی و دیگر مباحث برخاسته از گرایش جدید منظومه‌های ماهواره‌های کوچک؛
تشریح مباحث حقوقی و مسئولیت‌های مربوط برنامه‌های توسعه فناوری فضایی، از جمله برنامه‌هایی که منبع آن‌ها حقوق بین‌المللی فضا است؛
بررسی روش‌های پیشبرد ابتکارعمل در فناوری‌های فضایی پایه (BSTI) و همکاری‌های بین‌المللی در حمایت از UNISPACE+۵۰.
منبع خبر : www.unoosa.org




کارگاه آموزشی " استفاده از فضا در راستای اهداف توسعه پایدار"

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، کارگاه آموزشی مشترک سازمان ملل متحد و کشور اتریش با موضوع " استفاده از فضا در راستای اهداف توسعه پایدار" در روزهای ۲۶ تا ۲۸ شهریور سال جاری در اتریش برگزار می‌شود.

برخی از موضوعات مورد بررسی در این کارگاه آموزشی بدین قرار است: تسهیل دسترسی کشورها به موقعیت‌های پروازی و فناوری‌های مرتبط؛ تسهیل دسترسی به داده‌ها و خدمات؛ بررسی چگونگی استفاده از دیدگاه‌های جامعه فضایی در مباحثات سیاست‌گذاری؛ استفاده از نوآوری‌های ظرفیت‌سازی فضایی.
منبع خبر : www.unoosa.org



سمپوزیوم مفاهیم پیشرفته و نوآورانه ناسا


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، "سمپوزیوم مفاهیم پیشرفته و نوآورانه ناسا (NIAC)" از سوی این سازمان در روزهای ۳ تا ۵ مهر سال جاری در بوستون آمریکا برگزار می‌شود.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این سمپوزیوم بدین قرار است: ارائه نتایج تحقیقات چندرشته‌ای ناسا؛ بررسی نوآوری‌ها و علوم جدید به‌منظور تسریع برنامه ناسا در زمینه اکتشاف در مدارهای بالاتر از مدار LEO و همچنین ماموریت‌های مربوط به سیارک‌ها، ماه و مریخ.
اگرچه شرکت در این سمپوزیوم هزینه‌ای ندارد، ولی ثبت‌نام لازم است. افزون بر این، چنانچه امکان شرکت حضوری برای علاقمندان وجود نداشته باشد، امکان مشاهده برنامه‌ها به‌صورت آنلاین از لینک زیر موجود خواهد بود:
www.livestream.com/viewnow/NIAC۲۰۱۸

منبع خبر : www.nasa.gov




کنگره نسل فضا ۲۰۱۸


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، هفدمین کنگره نسل فضا (SGC ۲۰۱۸) هم‌زمان با شصت و نهمین کنگره بین‌المللی فضانوردی در روزهای ۵ تا ۷ مهر سال جاری در برمن آلمان برگزار می‌شود.

کنگره نسل فضا نشست سالانه انجمن مشورتی نسل فضا است که از برنامه کاربردهای فضایی سازمان ملل متحد حمایت می‌کند. مهم‌ترین اهداف برگزاری این کنگره بدین قرار است:
•    تقویت شبکه جهانی انجمن مشورتی نسل فضا. از دیدگاه نمایندگان شرکت‌کننده که اغلب از کشورهای در حال توسعه هستند، این کنگره فرصتی برای تعامل و همکاری با کارشناسان سیاست‌گذاری فضایی از سراسر جهان است. از دیدگاه انجمن مشورتی نسل فضا، این کنگره امکان تحکیم ارتباط بین رابطان بین‌المللی را مهیا می‌کند تا بدین‌ترتیب پیام‌رسان نسل آتی فضا باشد. برای مثال، ۱۵۰ نماینده از بیش از ۴۳ کشور دنیا در کنگره نسل فضا ۲۰۱۷ شرکت کردند که ۸۲ نفر آنها برای شرکت در این کنگره و همچنین کنفرانس بین‌المللی فضانوردی (IAC) کمک‌هزینه دریافت نمودند.
•    بررسی مسائل کلیدی که جامعه فضایی و بین‌المللی در حال حاضر با آنها مواجه است. نمایندگان شرکت‌کننده در کنگره نسل فضا دارای دانش و تجربیات حرفه‌ای و علمی وسیعی در این زمینه هستند و بینش بسیار خوبی در بسیاری از این مباحث ارائه خواهند کرد. کنگره نسل فضا فرصتی است که این افراد گردهم آمده و به بررسی موضوعات مربوط در حوزه فضا می‌پردازند تا در نهایت آنها را به جامعه جهانی معرفی کنند. برای مثال، کنگره نسل فضا در سال ۲۰۱۷ ۶ کارگروه در زمینه‌های مختلف فضایی از جمله اکتشاف در فضا، نوآوری در فضا و حقوق فضا تشکیل داد.
منبع خبر : www.spacegeneration.org

کارگاه آموزشی "استفاده از فناوری فضایی برای منافع اجتماعی-اقتصادی"


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، کارگاه آموزشی مشترک سازمان ملل متحد و فدراسیون بین‌المللی فضانوردی با موضوع "استفاده از فناوری فضایی برای منافع اجتماعی-اقتصادی" در روزهای ۶ تا ۸ مهر سال جاری در آلمان برگزار می‌شود.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این کارگاه آموزشی بدین قرار است: استفاده از فضا برای توسعه اجتماعی-اقتصادی؛ کاربردهای فضا در کشورهای در حال توسعه و به‌ویژه کشورهای آفریقایی؛ تبادل تجربیات در زمینه صنایع فضایی، استارت‌آپ‌ها و صنایع نوظهور در کشورهای در حال توسعه؛ استفاده از صنایع فضایی برای حمایت از اهداف ویژه توسعه پایدار؛ بررسی نقش صنعت فضایی در کنفرانس UNISPACE+۵۰.
خاطرنشان می‌سازد متقاضیانی که بتواند حمایت مالی برگزار کننده را دریافت کنند، می‌تواند بدون پرداخت هزینه در IAC ۲۰۱۸ شرکت نمایند.
افزون بر این، اولویت شرکت در کارگاه آموزشی با متقاضیانی است که در کنفرانس IAC مقاله ثبت کرده باشند.

منبع خبر : www.unoosa.org



کنفرانس بین‌المللی فضانوری  (IAC ۲۰۱۸)


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، شصت و نهمین کنفرانس بین‌المللی فضانوردی (IAC ۲۰۱۸) در روزهای ۹ تا ۱۳ مهر سال جاری به میزبانی شرکت Zarm در آلمان برگزار می‌شود.
این کنفرانس که هر ساله با حضور تمامی نقش‌آفرینان و بزرگان صنعت فضایی جهان در کشورهای مختلف برگزار می‌شود، امسال در برمن و با حضور نمایندگان تمامی سازمان‌های فضایی جهان و شرکت‌های معتبر در حوزه‌ فضا از جمله بوئینگ، ایرباس، لاکهیدمارتین، OHB و بسیاری دیگر از شرکت‌های بزرگ که در زمینه‌ طراحی و ساخت سیستم‌های فضایی و اجرای تحقیقات فضایی فعال هستند، برگزار خواهد شد.
در این کنفرانس که معمولا در پنج روز و با ارائه‌ی بالغ بر ۱۵۰۰ مقاله‌ تخصصی در موضوعات و حوزه‌های مختلف مربوط به صنعت فضایی همراه است، نزدیک به ۴۰۰۰ نفر از سرتاسر دنیا شرکت می‌کنند که بهترین فرصت را برای ارائه‌ دستاوردها و برنامه‌های فضایی و ایجاد ارتباطات بین‌المللی در این دانش ایجاد خواهد کرد.
منبع خبر : www.iafastro.org



سی و نهمین کارگاه آموزشی آنتن سازمان فضایی اروپا


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی اروپا سی و نهمین کارگاه آموزشی آنتن با موضوع "آنتن‌های Multibeam و دارای  قایبلیت پیکربندی مجدد برای کاربردهای فضایی" را در روزهای ۱۰ تا ۱۳ مهر سال جاری در هلند برگزار می‌کند.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این کارگاه آموزشی بدین قرار است: مخابرات (بخش فضایی)، مخابرات (بخش زمینی)، رصد زمین، علوم، ناوبری، اکتشاف، پرتابگرها و دیگر کاربردها.
منبع خبر : www.atpi.eventsair.com



کنفرانس بین‌المللی اپتیک فضایی


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی اروپا دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی با موضوع "اپتیک فضایی" را در روزهای ۱۷ تا ۲۰ مهر سال جاری در یونان برگزار می‌کند.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این کارگاه آموزشی بدین قرار است: رادیومترها و تصویربردارها، طیف‌سنج‌ها، لیدارها و لیب‌ها (طیف‌سنجی با تفکیک لیزری)، اندازه‌گیری (سنسورها، کنترل وضعیت، ناوبری، اندازه‌گیری داخلی)، تلسکوپ‌ها و اپتیک‌های بزرگ، لیزر، آشکارسازها، اپتیک‌های فیبری و میکروفوتونیک‌ها، اجزای اپتیکی غیرفعال، ارتباطات اپتیکی و کوانتومی.
منبع خبر : www.atpi.eventsair.com



سمپوزیوم بین‌المللی پروازهای فضایی شخصی و تجاری


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، "سمپوزیوم بین‌المللی پروازهای فضایی شخصی و تجاری" از سوی New Mexico Space Grant Consortium در روزهای ۱۸ و ۱۹ مهر سال جاری در نیومکزیکو برگزار می‌شود.
در این سمپوزیوم  به موضوعاتی همچون تامین خدمات فضایی و ارتباط آن با جامعه مصرف‌کننده پرداخته می‌شود.

منبع خبر : www.aiaa.org

کنفرانس بین‌المللی "افزایش آمادگی برای مقابله موثر با شرایط اضطراری"


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان ملل متحد کنفرانس استفاده از فناوری‌های فضایی برای کاهش خطرات بلایا با موضوع " افزایش آمادگی برای مقابله موثر با شرایط اضطراری" را در روزهای ۲ تا ۴ آبان سال جاری در پکن برگزار می‌کند.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این کارگاه آموزشی بدین قرار است:
•    تقویت قالب‌های کاری سازمان‌های مدیریت بلایا در استفاده از اطلاعات فضاپایه در شرایط اضطراری؛
•    ایجاد پایه‌های توسعه روندهای عملیاتی استاندارد برای پاسخگویی مناسب در زمان بروز شرایط اضطراری و بلایا، به‌منظور تولید و انتقال اطلاعات به روش سیستماتیک و جلوگیری از دوباره‌کاری در فعالیت‌های نقشه‌برداری؛
•    استفاده ترکیبی و مکمل از فناوری‌های فضاپایه و اطلاعات محلی در آماده‌سازی برای مقابله با شرایط اضطراری؛
•    تقویت دسترسی و استفاده از مکانیزم‌های مقابله با شرایط اضطراری با مهیا نمودن اطلاعات رصد زمین در زمان بروز شرایط اضطراری.
منبع خبر :  www.unoosa.org


کنفرانس ماهواره‌های کوچک و فناوری‌های فضایی مخرب
منبع خبر :  www.globalmilsatcom.com
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، کنفرانس نوآوری ماهواره‌ای روز ۱۴ آبان سال جاری از سوی Smi Group در لندن برگزار می‌شود.
برخی از موضوعات مورد بررسی در این کنفرانس بدین قرار است: بررسی چگونگی ظرفیت‌های پرتاب نسل آینده؛ تحقیق و توسعه در زمینه ماهواره‌های کوچک؛ میکروماهواره‌ها و نانوماهواره‌ها؛ نحوه همکاری سازمان‌ها و صنعت در زمینه مخابرات ماهواره‌ای.

نشست تخصصی با موضوع فناوری فضایی انسانی-ایجاد دسترسی به فضا

منبع خبر :  www.unoosa.org
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان ملل متحد اقدام به برگزاری نشست تخصصی با موضوع " فناوری فضایی انسانی-ایجاد دسترسی به فضا" در روزهای ۱۳ تا ۱۵ آذر سال جاری در اتریش نموده است.
برخی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این نشست بدین قرار است:
•    تبادل اطلاعات در زمینه جدیدترین پیشرفت‌ها و بنرامه‌های آتی در زمینه پرواز فضایی انسان، اکتشاف در فضا و کاربردهای تجاری آن‌ها؛
•    تبادل اطلاعات در زمینه پیشرفت‌ها، دستاوردها و درس‌آموخته‌ها از پروژه‌های مشترک گذشته و حال برنامه ابتکاری فناوری فضایی انسانی سازمان ملل متحد؛
•    افزایش آگاهی شرکت‌کنندگان در زمینه مزایای فناوری فضایی انسانی و کاربردهای متعدد آن، از جمله نقش بالقوه آن‌ها در دستیابی به اهداف توسعه پایدار؛
•    افزایش ظرفیت در زمینه تحقیقات علمی، آزمایشات، توسعه محموله و آموزش فضایی و همچنین ماهواره‌های کوچک که از تجهیزات زمینی و فضایی استفاده می‌کنند، محیط فضایی و شرایط مایکروگراویتی؛
•    تعیین فرصت‌های جدید و بالقوه در زمینه اکتشاف فضایی انسان و دیگر موضوعات مرتبط برای کشورهای فضایی و کشورهایی که به‌تازگی به عرصه فضا وارد شده‌اند و همچنین صنایع و بخش خصوصی؛
•    بررسی و درخواست ارائه پیشنهاد در زمینه چگونگی پیشبرد برنامه ابتکاری فناوری فضایی انسانی سازمان ملل متحد و فعالیت‌های مربوط به آن، و همچنین افزایش همکاری‌های بین‌المللی در زمینه فعالیت‌های بالقوه مربوط به پرواز فضانوردان خارجی/ مهندسان محموله به‌منظور ترویج استفاده از وسایل نقلیه فضایی و ایستگاه‌های فضایی، از جمله افزایش همکاری با دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل و افزایش همکاری میان نهادهای شرکت‌کننده.