عمومی | سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

پتانسیل‌های معدنی استان مرکزی زیر ذره‌بین ژئوفیزیک هوایی قرار می‌گیرد

پتانسیل‌های معدنی استان مرکزی زیر ذره‌بین ژئوفیزیک هوایی قرار می‌گیرد

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان تنها سازمان زمین‌شناسی در خاورمیانه که برداشت‌های نوین ژئوفیزیک‌هوایی را سالهاست در کشور آغاز کرده، در تازه‌ترین پروژه خود به سراغ پتانسل‌یابی معدنی در استان مرکزی رفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، رئیس، مدیران و معاونان این سازمان و محاسب کل دیوان محاسبات وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت‌های هلی‌کوپتری ایران، پروژه افتتاح برداشتهای ژئوفیزیک هوایی در استان مرکزی را کلید زدند.

دکتر راضیه لک، معاون وزیر صنعت، معدن، تجارت در مراسم افتتاح این پروژه که در محل شرکت هلی‌کوپتری ایران(ساحه) برگزار ‌شد با اشاره به پیچیدگی‌های عملیات ژئوفیزیک هوایی گفت: عملیات پروازی ژئوفیزیک هوایی که از سوی کارشناسان سازمان زمین‌شناسی بومی شده ، بسیار دشوارتر از وظایف این سازمان در حوزه‌های دیگر است که تحریم‌های خصمانه نیز آن را بسیار پیچیده‌تر کرده است.

وی با اشاره به همکاری بخش خصوصی در تامین زیرساختهای پروازی این عملیات گفت: تمامی تلاش ما در این سازمان، همکاری تنگاتنگ با بخش خصوصی در تمامی مراحل کاری از عملیات برداشت تا تفسیر داده‌هاست.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور فعال شدن درآمد اختصاصی سازمان متبوعش را گامی مهم در جهت بهبود فعالیتهای این ارگان به عنوان حلقه اولیه کشف پتانسیلهای معدنی دانست و افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات مالی و عدم توجه کافی به این مهم، سازمان زمین‌شناسی در سالهای گذشته با مشکلات زیادی مواجه بود که امیدواریم از این پس، شاهد رشد بیشتری در این بخش باشیم تا گامی اساسی به سمت منویات مقام معظم رهبری درخصوص استفاده از منابع غیرنفتی تولید‌کننده ثروت برداریم.

در ادامه این مراسم، سیدعلی اسماعیلی مجری پروژه‌های ژئوفیزیک هوایی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، گزارشی کوتاه درخصوص فعالیتهای این طرح ارائه داد.

اسماعیلی با بیان اینکه، پروژ ژئوفیزیک هوایی در تمامی مراحل خود با مشکلات تحریم، دست و پنجه نرم می‌کند تاکید کرد: با کمک بخش خصوصی و توان کارشناسانمان توانستیم بر بسیاری از این مشکلات فائق آییم و بیش از ۱۳هزار و پانصد کیلومتر مربع و ۶۰ هزار کیلومتر خطی برداشت در استانهایی چون، آذربایجان شرقی، کردستان، خراسان جنوبی، یزد، قم و .. داشته باشیم.

وی درباره خصوصیات پروژه ژئوفیزیک هوایی در استان مرکزی گفت: این برداشت‌ها به دو روش مگنتومتری و رادیومتری در طول ۴ماه انجام می‌شود  که تاکنون ۸درصد آن انجام شده است.

در پایان این مراسم، کاپیتان شاپوری، مدیرعامل شرکت هلی‌کوپتری ایران نیز در سخنانی کوتاه گفت: سازمانهای دولتی در کشور که  به پرواز هلی‌کوپتر نیاز دارند، بهتر است کار خریداری، نگهداری و پرواز را به شرکتهای خصوصی واگذار کنند تا بدون دغدغه زیرساختی، به وظیفه اصلی حاکمیتی و خدماتی خود بپردازند که سازمان زمین‌شناسی نمونه خوبی از آن است.