عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان به فناوری نوین تصویربرداری ام.آر.آی مجهز می‌شود

دکتر سامان رسایی در خصوص تفاوت اف ام ار ای با دیگر سیستم‌های معمول ام ار ای عنوان داشت: اف ام آر ای روشی تصویربرداری نوین با استفاده از دستگاه ام آر آی است که برخلاف روش‌های قدیمی MRI که فقط شکل و آناتومی مغز دیده می‌شود، عملکرد نقاط مختلف مغز نیز قابل‌مشاهده است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: کاربردهای تحقیقاتی این روش فراوان است، خصوصاً در مورد بیماری‌های عصبی و روانی که منشا و مکانیسم شناخته‌شده‌ای ندارند و همچنین شناخت بهتر بیماری‌های شایع عصبی همچون آلزایمر، MS، پارکینسون همچنین در پایش و درمان این بیماری‌ها کاربرد دارد.
دکترای تخصصی (PhD) تصویربرداری عصبی از دانشگاه موناش و ایالتی ویکتوریا استرالیا اظهار داشت: یکی دیگر از کاربردهای تحقیقاتی و بالینی fMRI, تهیه نقشه کارکرد مغز بیماران پیش از اعمال جراحی مغز و اعصاب است که مانع از آسیب زدن به نقاط حساس مغز طی عمل جراحی می‌باشد.
وی تصریح کرد: البته حیطه کاری fMRI محدود به پزشکی نبوده کاربردهای دیگر همچون استفاده به‌عنوان دروغ‌سنج، خواندن ذهن و کنترل دستگاه‌هایی مثل ویلچیر با کمک ذهن در معلولان نیز دارد.
دکتر رسایی بیان کرد: تا جاییکه بنده اطلاع دارم این روش غیر از دانشگاه تهران و به‌تازگی شهید بهشتی و یکی دو دانشگاه دیگر ازجمله دانشگاه مشهد در سایر دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هنوز انجام‌نشده است و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز جزو دانشگاه‌های پیشرو در این در این زمینه است.
وی ابراز داشت: رشته نورو ایمیجینگ و نوروساینس نمونه بارز رشته‌های بین‌رشته‌ای بوده و از رشته‌های علوم پایه و مهندسی همچون فیزیک پزشکی، ریاضیات و بیو استاتیستیکس (آمار پزشکی)، مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی گرفته تا رشته‌های بالینی همچون نورولوژی، رادیولوژی، جراحی اعصاب، روان‌پزشکی، روانشناسی و حتی رشته‌هایی همچون جامعه‌شناسی و فلسفه در این فیلد کاربرد دارند.
دکتر رسایی در پاسخ به سوال خبرنگار روابط عمومی و بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد این‌که در سال گذشته خبرهایی از برگزاری ۲-۳ کارگاه با حضور اساتید برتر این علم در این دانشگاه داشتیم آیا با همکاران علوم رادیولوژی در استان زمینه‌های عملیاتی این کار نیز بررسی کرده‌اید گفت: زمینه‌سازی جهت به‌کارگیری این فناوری پیشرفته پیش از ورود اینجانب به دانشگاه با برگزاری کارگاه‌های مورداشاره با بهره‌گیری از اساتید بزرگ کشور در این زمینه آغازشده بود.
وی اضافه کرد: پس از حضور اینجانب ازآنجاکه بنا به گفتارهای پیش‌ازاین فناوری نامبرده بین‌رشته‌ای می‌باشد در یک هم‌اندیشی با متخصصان پزشکی و با همکاری دیگر اساتید مرتبط مراکز باقابلیت انجام این فناوری شناسایی و بررسی گردید که پیشرفت‌های خوبی نیز صورت گرفت و درنهایت پس از ماه‌ها کار و تلاش موضوع عملیاتی گردید.
متخصص تصویربرداری عصبی گفت: قطعاً راه‌اندازی این سیستم، نویدبخش علم روبه رشد و پر از رمز و راز نوروساینس در استان است.
دکتر رسایی بیان کرد: با توجه به مشاهدات و تجربیاتی که در مراکز پیشرفته خارج از کشور داشته‌ام، اولین نکته استعداد، هوش و علاقه‌ای است که در کشور ما و استان بوشهر نسبت به یادگیری علوم و تکنولوژی‌های پیشرفته وجود دارد، مثلاً در همین رشته توروایمیجینگ
از تکنسین‌های رادیولوژی گرفته تا کارشناسان، دانشجویان و اساتید استعداد و اشتیاقی برای یادگیری روش‌های نوین وجود دارد که مثال‌زدنی است‌.
وی تصریح کرد: برای استفاده بهینه از این‌همه استعداد نیاز به نگاه بازتر در جهت همکاری بین بخشی و تبادل اطلاعات و توانمندی‌ها به‌جای نگاه رقابتی می‌باشد.
دکتر رسایی ابراز داشت: من فکر می‌کنم اگر افراد در هر موقعیت و جایگاه خود را جزیی از یک تیم بزرگ در ابعاد استانی، کشوری و منطقه‌ای بدانند و احساس کنند که زحماتشان قدر دانسته می‌شود، باوجود کمی امکانات می‌توانیم خارج از شعار واقعاً در ابعاد جهانی ظاهر شویم.
دکترای تخصصی (PhD) تصویربرداری عصبی از دانشگاه موناش و ایالتی ویکتوریا استرالیا اظهار داشت: اول باید خودمان را باور داشته باشیم که می‌توانیم تولیدکننده علم به‌جای مصرف‌کننده باشیم، درست است که درمان در استان محرومی چون بوشهر در اولویت است ولی بدون پژوهش و کارهای اساسی همین بخش درمان بیشترین آسیب را خواهد دید و قطعاً در صورت سرمایه‌گذاری در پژوهش در سطح استانی نتیجه مستقیم آن در بهبود خدمات درمانی در میان‌مدت و حتی کوتاه‌مدت در همین استان قابل‌مشاهده خواهد بود.
گفتنی است دکتر سامان رسایی فارغ‌التحصیل دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی (PhD) نوروایمیجینگ (تصویربرداری عصبی) از دانشگاه موناش و ایالتی ویکتوریا استرالیا است که طول دوره ذکرشده نزدیک به ۶ سال در دانشگاه کشور استرالیا است.
انتهای پیام/م.غ ۱۰۲۳