برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی مدیریت خطاهای پزشکی با حضور معاونان درمان و غذاوداروی دانشگاه
این جلسه روز شنبه ۲۰ مرداد ۹۷ با حضور دکتر رضایی معاون درمان، دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو، دکتر جعفریه رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم، دکتر انوری مدیر بیمارستان روزبه و سایر اعضا در دفتر معاونت درمان برگزار شد.
دکتر رضایی در این جلسه وقوع خطاهای پزشکی در مراکز درمانی را اتفاقی ناخواسته اما اجتنابناپذیر خواند و بر ضرورت ثبت و گزارش خطاهای پزشکی در مراکز درمانی تاکید کرد و در ادامه افزود: عدم ثبت و گزارش خطاهای پزشکی، خطایی بزرگتر و ناشی از ضعف ساختار مدیریتی است. مراکز درمانی که مسئولیتپذیری بیشتری دارند در ثبت و گزارش خطاهای پزشکی موفقتر عمل کردهاند. انتظار میرود مدیریت مراکز درمانی با حس مسئولیتپذیری، در ثبت وقایع و خطاهای پزشکی کوشا باشند.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه نیز با اشاره به بحث تلفیق دارویی گفت: تلفیق دارویی فرآیندی است که در آن داروساز طی سه مرحله کل بسته دارویی بیمار را از بد ورود، زمان بستری و هنگام ترخیص موردبررسی قرار داده و در صورت نیاز به پزشک معالج مشاوره دارویی میدهد. همچنین تداوم اجرای این برنامه مستلزم حمایت معاونت درمان و بیمارستان و تامین مالی پروژه است.
دکتر انوری مدیر بیمارستان روزبه گفت: نیاز است در بیمارستانهای آموزشی، سیستم درمان از سیستم آموزش جدا شود این هم به نفع بیمار و هم به نفع دانشجوست و در کاهش آمار خطاهای پزشکی نیز بسیار کمککننده است.
دکتر جعفریه، رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم در این جلسه گفت: موارد خطاهای پزشکی باید بهصورت شفاف و به تفکیک مشخص و به گروه پزشکی اعلام شود. همچنین در ثبت و گزارش وقایع ناخواسته، همکاری گروه پرستاری بیمارستانها ضروری است.
عباسآبادی رئیس گروه ارتقای کیفیت معاونت درمان با اشاره به دستورالعمل وزارتی واکنش سریع وقایع ناخواسته (NEVER EVENTS) گفت: وقایع ناخواسته در خطاهای پزشکی به مواردی گفته میشود که منجر به فوت یا آسیب پایدار میشود. وی همچنین به ارائه گزارشی در خصوص بیشترین موارد خطاهای پزشکی، علل بروز خطاها (سیستمی یا فردی)، اقدامات انجام شده در معاونت درمان در این خصوص و طراحی سامانه ثبت خطاهای پزشکی پرداخت و افزود: انتظار میرود در کمیتههای مرگومیر بیمارستانی با رویکرد سیستمی به تحلیل ریشهای علل این خطاها پرداخته شود و دستاورد این جلسات منجر به اقدامات اصلاحی و برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف ارتقای آگاهی در این مسیر شود.
رئیس گروه ارتقای کیفیت معاونت درمان همچنین در خصوص بحث ایمنی بیمار گفت: ایمنی بیمار موضوع جدیدی در دنیاست و توسعه فرهنگ ایمنی بیمار زمانبر است. وی موضوع خطاهای پزشکی را یک معضل جهانی خواند و افزود: یکی از راههای موثری که در جهان در این حوزه مورداستفاده قرار میگیرد به اشتراکگذاری تجربیات مفیداست.
در پایان، دکتر کارگر از کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه نیز با ارائه گزارشی از عوارض و خطاهای دارویی در بیمارستانهای دولتی تحت پوشش و جلسات و کارگاههای آموزشی این معاونت با موضوع داروهای پرخطر، داروهای مشابه و تلفیق دارویی پرداخت.
عکس و خبر: باهو