عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

شناسایی لایه های فرهنگی دوران مس و سنگی و مفرغ در همدان

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مجید محمد یارلو، سرپرست هیات گمانه زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه کل کبود امروز «چهارشنبه» با اعلام این خبر گفت: این تپه محوطه ای متعلق به دوران پیش از تاریخ (مس – سنگ ، مفرغ و آهن)دوران تاریخی (اشکانی – ساسانی )و اسلامی (سلجوقی – ایلخانی ) است.
این باستان شناس با استناد به  بررسی  های سطحی گمانه های آزمایشی حفاری شده برای تعیین عرصه و حریم تپه گفت: بیشترین حجم لایه های فرهنگی این محوطه به دوران مس سنگی و مفرغ قدیم تعلق دارد.
به گفته وی، قدیمی ترین سفال های کشف شده از نوع سفال های فرهنگ دالما و سفال های مفرغ این محوطه مربوط به دوره دوم فرهنگ ماورای قفقاز قدیم (یانیق) هستند.
او همچنین از کشف چند قطعه سفال از نوع سفال های گودین lllکه به نظر میرسد، این سفال ها وارداتی بوده باشد و یک عدد سر گرزسنگی از جنس گرانیت مربوط به دوران مفرغ خبر داد.
او با اشاره به ثبت تپه کل کبود در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۸۲ اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده در دشت های شمالی استان همدان و حجم زیاد نهشته های باستانی پیش از تاریخ احتمال وجود لایه های فرهنگی دوران نوسنگی در این محوطه دور از انتظار نیست.
گفتنی است مجوز گمانه زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه کل کبود توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.