عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

برگزاری آئین تجلیل از اصحاب رسانه استان در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بمناسبت روز خبرنگار

وب دا؛ همزمان با هفدهم مردادماه ، روز خبرنگار با برگزاری نشست مطبوعاتی ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری از خبرنگاران فعال عرصه سلامت این استان تجلیل بعمل آمد.
به گزارش وب دا؛ در این مراسم ضمن ارائه وضعیت خدمات رسانی در مراکز بهداشتی و درمانی و ترسیم سیمای سلامت استان و هشدار نسبت به شیوع بیماری های قلبی و عروقی، بر ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از طریق رسانه های جمعی و مطبوعات ، جراید و خبرگزاری ها تاکید شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه، ۷۵ درصد عوامل موثر بر سلامت مربوط به عملکرد در خارج از مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است افزود: تحقق اهداف حوزه سلامت نیازمند همراهی تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط است.
دکتر ارسلان خالئی فر، اجتماعی شدن حوزه سلامت را از مهمترین دغدغه‌های دانشگاه علوم پزشکی دانست و اظهار داشت: خبرنگاران چشم بینا و زبان گویا و بعنوان سفیران آگاهی بخشی و واقع بینی هستند که می‌توانند با انعکاس اخبار مطلوب به جامعه آرامش ببخشند.
سرپرست معاونت اجتماعی این دانشگاه نیز در ادامه این نشست به راه‌اندازی کارگروه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد، تصویب سند اجتماعی شدن سلامت، راه‌اندازی ۲۰ کانون سلامت محله در شهرستان‌های استان و برگزاری مجمع سلامت در ۹ شهرستان اشاره داشت و افزود:اجتماعی شدن سلامت به معنای مشارکت ساختارمند مردم، سازمان‌های مردم نهاد، موسسات خیریه و... است و انتظاراین است تا از ظرفیت عظیم رسانه به معنای واقعی نیز استفاده شود.
دکتر علی احمدی، کاهش رفتارهای پرخطر را نیازمند توانمند و آگاه ساخت مردم جامعه دانست و یادآور شد، طلاق و اعتیاد از آسیب‌های اجتماعی هستند که متاسفانه تاکنون به آن کم توجهی شده و امید است با تبیین برنامه های نو با تمام ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های اجرایی این آسیب را کاهش دهیم.
وی در ادامه خواستار مشارکت و همکاری رسانه ها برای اجتماعی شدن سلامت، ترویج فرهنگ خود مراقبتی و ارتقاء سطح سلامت جامعه شد.
رئیس مرکز بهداشت استان و سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد دیگر سخنرران این نشست بود که بر ضرورت کاهش عوامل خطر تاکید داشت.
سید راشد جزایری با بیان اینکه، با حذف سه عامل خطر حوزه سلامت، می‌توان ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دوم و بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها را کاهش داد افزود: کار اصلی در حوزه سلامت از بهداشت آغاز می‌شود و مسیر تحول ارائه خدمات بهداشتی از سنگ فرش‌هایی می‌گذرد که در بخش بهداشت چیده شده است.
وی خاظر نشان کرد: با اجرا طرح تحول نظام سلامت از سال ۹۲ تاکنون اقدامات مطلوبی در حوزه بهداشت در قالب ۱۰ پروژه پشتیبان و ۱۵ برنامه انجام شده و یکی اقدامات این حوزه، موضوع عوامل خطر سلامت است که در سه دسته تقسیم می‌شوند.
جزایری تصریح کرد: عوامل خطر حوزه سلامت شامل رژیم غذایی سالم، کم‌تحرک، مصرف دخانیات و الکل، عوامل خطر بیولوژیکی شامل فشارخون، چاقی، قند خون بالا و عوامل محیطی شامل حل مسائلی همانند پرتوها و عوامل خطرساز انسان ساز و طبیعی و پرتوها است.
وی با بیان اینکه، در حوزه سلامت مهم‌ترین اقدام سامانه سیب (سیستم یکپارچه سلامت) است افزود: تاکنون در این سامانه ۹۴۰هزار و شش نفر سرشماری شدند که از این تعداد ۵۴۷۹۰۳ زن و ۴۸۲۱۰۲ مرد بودند و ۵۲۸ هزار نفر را جمعیت شهری و ۳۸۳ هزار نفر را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهند.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، یکی از کارهای حوزه سلامت تکمیل، تجهیز و زیرساخت این حوزه است که در طرح گسترش، از ۴۹۶ واحد، تاکنون ۴۶۳ واحد تکمیل و تجهیز شده اند.
جزایری افزود: در سفر قبل وزیر به استان در سال ۹۵، مقرر شد تا ۱۹۶ پروژه بهداشتی درمانی داشته باشیم که ۹۴ پروژه در سال گذشته افتتاح شده، ۷۱پروژه نیز پیشرفت ۲۰ تا ۸۰ داشته است، ۳۱ پروژه ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی گفت: برای پروژه‌های دارای پیشرفت ۲۰ تا ۸۰ درصد، امید است که با اختصاص چهار میلیارد تومان اعتبار بتوان آنان را تکمیل کرد.
وی، از تشکیل پرونده الکترونیکی برای ۸۵ درصد از جمعیت استان خبر داد .
به گفته وی، در شاخص کودکان تمام شاخص‌های مراقبتی انجام می‌شود و از نظر مرگ و میر در استان هفت هستیم در حالی که نرم کشوری ۱۰ است.
جزایری ادامه داد: در سال گذشته یک مورد مرگ مادر باردار داشتیم که در این شاخص نیز نسبت به کشور وضعیت بهتری داریم.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در خصوص پوشش بیمه سلامت نیز گفت: ۷۵ درصد جمعیت روستایی دارای دفترچه بیمه روستایی هستند و صد در صد جمعیت