تصفیه پساب با استفاده از فرایند غشای مایع بهینهسازی شد
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر تورج محمدی، محقق دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به فناوری غشای مایع گفت: در طرح حاضر بهمنظور بهینهسازی هرچه بیشتر فناوری غشای مایع، از دو نوع نانوذره آبدوست و آبگریز استفاده شد و نتایج مربوط به هرکدام مورد مقایسه قرار گرفت.
وی افزود: حضور نانوذرات آبگریز در ساختار غشای مایع موجب میشود تا مکانهای فعال جهت جذب آلاینده بر روی سطح غشا افزایش و میزان رسوخ آب به درون فاز غشایی کاهش یابد و این موضوع افزایش بازدهی جداسازی را در پی دارد.
دکتر محمدی با بیان اینکه در طرح حاضر از غشاهای مسطح تفلونی با قطر حفرات ۰.۲۲ میکرون بهعنوان نگهدارنده فاز مایع استفاده شده است، تصریح کرد: فاز مایع با مخلوط کردن مقادیر مناسب D۲EHPA/M۲HPA در روغن کنجد تهیه شدهاست، سپس چهار نوع نانوذره با خاصیت آبدوستی و آبگریزی سنتز شده و مشخصهیابی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه اثر هر یک از نانوذرات در بازدهی غشا در جداسازی دو گونه آلاینده رودامین بی و متیلن بلو مورد ارزیابی قرار گرفتهاست، اظهار داشت: همچنین اثر پارامترهای عملیاتی نظیر غلظت خوراک، pH خوراک و غلظت حلال نیز بررسی شده است.
دکتر محمدی در رابطه با نتایج بهدستآمده در این طرح نیز گفت: نتایج آزمونها بیانگر آن است که حضور نانوذرات متخلخل ZIF-۸ با خاصیت آبگریزی در غشای فاز مایع موجب حذف آلایندههای رنگی رودامین بی و متیلن بلو به میزان ۹۰.۶ و ۷۹.۴ درصد شده است.
ز.ح ۷۴/ ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷